Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj, ha nem szeretnék gyereket a páromtól, mert "genetikai hulladék" az egész családja?
Féléve alkotunk egy párt, nagyon jól kiegészítjük egymást, hasonló az életlátás és életmód. Viszont biztos vagyok benne, hogy nem szeretnék Tőle gyermeket. Fogadjunk örökbe vagy válasszuk a külföldi beültetés lehetőségét.
Az indok az hogy a családjában rengeteg betegség van, amelyek örökletesek és nem szeretnék eleve beteg gyermeket. Természetesen máskor is benne van a pakliban, nem tagadom:
Párom családjában apai ágon mindenki cukorbeteg (a párom is), így nagyvalószínűséggel a gyermek is az lesz. Párom testvére down kóros és leukémiás volt gyermekként. A másik testvére epilepsziás, és értelmi sérült.
Nem beszélve a szülőknél megjelenő vérnyomás és keringési problémákon át a tüdőbetegségekig.
Unokatestvéri ágon 2 autista gyermek is van
Én ezt nyíltan elmondtam a páromnak, aki ezt meg is értette. Viszont mindenki más támad engem.
"akit egyébként szeretsz"
ez a kérdés pont úgy hangzott, hogy azért van vele, mert szereti XD
Igazságos akarsz lenni akkor örökbefogadtok egyet ha párodnak se lehet!
A beültetésnél feléd billen a mérleg nyelve!
Egyrészt, baromira nem szép így beszélni a családjáról... Meg lehetne ezt kevésbé sértően és lenézően fogalmi...
Másrészt viszont egyetértek, én sem vállalnék olyantól gyereket, akinek a családjában ennyire sok a betegség. Ha valami súlyos, akkor meg egy is elég hozzá. Én nem akarnám a gyerekemet szenvedésre ítélni; és magunkat sem. Ráadásul az egyesnek igaza van, ez a bolygó így is túlterhelt... Bár igaza van a 13-asnak, azért ez nem ennyire egyszerű, ha eljön az idő, azért egy konzultációt megérhet a dolog.
Harmadrészt, ami a legfontosabb: úgy lehet a legjobban elkerülni az ítélkezést, ha nem kötöd mindenki orra alá. Bőven elég annyit mondani, hogy nem terveztek gyereket: a részletekhez senkinek semmi köze. Ha mindenképpen kötik az ebet a karóhoz, le kell hurrogni őket, hogy magánügy.
Én megértelek, de ebből a szempontból az örökbefogadás is lutri.
Alapból ha kikötitek, hogy csak 100%-os egészséges gyereket akartok, akkor nagyon hosszú évekig kell sorban állni hogy gyereket kapjatok, mert rengetegen akarnak örökbe fogadni. De még ha örökbefogadáskor nincs is ismert betegsége a gyereknek, később simán kijöhet bármi baj. Mert ugye általában nem az egyet hibázó, középosztálybeli, értelmiségi, egyetemista nők adják örökbe a gyereküket. Hanem a rossz körülmények között élő szegény (nagyrészt roma) réteg, akik simán cigiznek, piálnak vagy drogoznak terhesség közben.
Én sem vallalnek igy gyereket.
Megis miert kötelező?
Egyebkent ha keresztszulok vagytok, ugyanugy tudtok foglalkozni a gyerekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!