Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért az az általános nézet, hogy a nők 30 felett genetikai hulladékok, és egy férfi 50 éves koráig is hű de szexi?
Előre hangsúlyozom, hogy tisztelet a mindenkori kivételnek, nemtől függetlenül. Tudom, hogy nem csak egyik vagy másik létezik.
Mégis, ha beszélgetek az emberekkel, a legtöbbször az jön elő, hogy a nők körülbelül 30 éves korukig úgy ahogy kinéznek valahogy, utána már mind kövér, elhízott, igénytelen stb. Bezzeg egy férfi 50 éves koráig Don Juan, és azt a mindenit milyen irtó vonzóak, még idősen is.
Nos, szeretem nézegetni az embereket, de azt kell mondjam, szerintem harminchoz közeledve és azon túl, mindkét nem borzasztóan igénytelen tud lenni. A férfiak döntő többsége, akit az utcán lehet látni hordó hasú, undorító szakadt ruhákat viselnek, szőrös, ápolatlan fejjel, és úgy amúgy mindennek nevezném csak vonzónak nem.
Persze látom, hogy a nők is nagy számban elhagyják magukat, engem inkább az érdekel, miért hiszik azt, hogy a férfiak kortalanul vonzóak, mikor ez egyáltalán nem igaz...?
Hangsúlyozom még egyszer, az önmagára igényes, ápolt 30+ személyeket most ne vegyük elő, tudom, hogy léteznek ők is. :)
Szép részigazságokat fogamazol meg.
Abban igazad van, hogy mindkét nemnél 30 felett sajnos elég gyakori az "eligénytelenedés", a hétköznapokba való beleszürkülés és a rohanó életvitel következtében.
Azokat a "hű de szexi" 50-es férfiakat szokták dícsérni, de ilyen van ám nőben is jópár akik 50-esként is tök jól néznek ki. Sajnos kevés mindkét nemnél, illetve nőknél ez néha a túlzásba vitt fodrász-smink duóban tetőzik ki és a végeredmény ilyen erőltetett lesz - múmiaszerűen kikent arc ami engem megijeszt (sajnos, ők azok akik kicsit visszább vennének akkor igazán jól néznének ki...)
De ez csak egy magánvélemény.
Gondolom ez a 30 feletti férfiak duma egyfajta válasz talán "sértődöttségből" a nők 30 alatti viselkedésére amikor semmibe néznek szinte minden férfit, mert csak. Amúgy ami még gyakori az a 20 eleji nők 30 feletti férfiakkal összejövése (lásd gyk. kérdések) így lehet ebben valami.
Úh... Nem találtam meg jól a téma lényegét lehet... Azért remélem nem írtam nagyon sértő dolgokat.
Ezt a nézetet a pasik terjesztik, akiknek a nő az úgy nagyjából 15-25 éves kor között van, de inkább csak 20 éves korral bezárólag.
Ne legyen illúzióid, egy 50-es pasi is nyálat csorgatva nézi a 14-15 éves, bimbózó lányokat, és a fél lábát odaadná, de megdönthetné.
Plusz jön ehhez még az a csodás nézet, hogy a nő szülés után fejőstehénné változik, mindegy hány éves.
Ezt leginkább azok hangoztatják, akik a gép előtt élik az életüket, és alig ismernek pár embert. Ugyanis nekem nem pont ez a meglátásom, és a tiéddel sem tudok teljesen egyetérteni.
Van egy réteg, ahol a pasik a házasság után letunyulnak, híznak, és tojnak bele hogy néznek ki, mert ők már nem csajoznak. A hűség önmagában igen dicséretes, de azért nem kell igénytelennek lenni. Ennek torzabb változata, mikor a feleség tömi őket, mert minél kevésbé vonzó, annál biztosabb hogy nem viszi el valami 20 éves liba.
És egyre szélesebb azoknak a tábora, akik férfiként is igénylik, hogy elégedetten nézzenek tükörbe. Sportolnak, odafigyelnek az étkezésre, a megjelenésükre. Nem csak "vezérigazgatói szinten", bár tény hogy a fizetéssel az igények és a lehetőségek is nőnek ebbe az irányba.
Ellenben teljesen azt látom, mindehol és minden rétegben, hogy alapelvárás, hogy a nők életük végégi karcsúak és formásak maradjanak, szülés után fogyjon le gyorsan, mire a gyerek egy éves, azt se lehessen látni, hogy szült egyáltalán. Akivel a természet nem volt kegyes, az plasztikáztat. Egyedülálló és elvált nők esetében meg mindez még hatványozottabban jelenik meg, mert ők még pasit akarnak fogni.
Egy-két kolléganőm úgy néz ki 40 felett, hogy sok 20 éves csaj megirigyelhetné. (És nem ritka, hogy jóval fiatalabb pasik küzdenek a kegyeikért.)
Szóval pont inkább fordítva. Ha az utcán egy órán át nézem az embereket, több 40+ jó nő jön szembe, mint ahány pasi.
Ennek van egy lelki oldala is. A nők tudják, hogy fiatalon a legtermékenyebbek, időben kell családot alapítani.
A pasik többsége képtelen elfogadni a tényt, hogy ha végigdorbézolta a fiatalságát, és 35 körül még nőtlen, akkor a jó parti mind elkelt, már sokkal nehezebb megállapodnia. Bár a többség nem is kapar érte különösebben, hogy megházasodjon és gyereke legyen. De azt még nehezebb beismerniük, hogy a külsejük már nem olyan vonzó, mint 25 évesen. Alkalmi kapcsolatokat is egyre nehezebb találni. Hacsak... hacsak nem nyúlnak a pénztárcába, mert egy-két drága koktél, a márkás ruhák, a drága (bérelt) autóra sok tinipi..pi ugrik. Még átlagos fizetéssel is többet tudnak rájuk költeni, mint egy szüleivel élő, tanuló, nem dolgozó 20 éves srác.
És közben azzal áltatják magukat, hogy milyen jó pasik még mindig, akármelyik nőt megkapják.
Szerintem ugyanannyi "szexi" ötvenes van a nők között, mint a férfiak között. Legalábbis, ha az átlag társadalmat nézzük, és nem a filmsztárokat.
Inkább biológiai tényekből következik, hogy egy férfi kelendőbb 30-on túl is, mint egy nő. (Egy férfi 90 évesen is nemzőképes, egy nőnél 40 éves kor -egyéni szórásokkal- a felső határ). De ez nem függ össze azzal, hogy valaki elhagyja magát.
Mert nem kéne törvényszerűnek lennie, hogy az ember 30 felett elhagyja magát, de mégis ez az általános. Az emberek lusták, külsőmegfogbelsőmegtart, nincs akaraterejük, és hamar belefásulnak a dolgokba. Ja, és ott van az életmód faktor is, lehet valaki gyúrós állat, de ha napi 3 doboz cigit elhasznál, akkor búcsút mondhat a fiatalos kinézetének. Bőr elfonnyad, haj kihullik, testszagok jelennek meg stb. Ez mindkét nemet egyformán érinti.
"egy nőnél 40 éves kor -egyéni szórásokkal- a felső határ"
Az 50.
50 körül van az utolsó mensi, és amíg van, addig teherbe eshet.
Sokan 30 alatt is rettentő igénytelenek tudnak lenni. Ez egyén és nem korfüggő.
A pasiknak van az a rétege, akikben túl teng az önbizalom, és nem azt látják a tükörben, amit mások.
Idősebb pasikra a fiatalabb nők a pénz miatt buknak, egy 50 éves hájas állat is találhat szuper csajt, ha van pénze, a nőnek meg nincs gerince.
De elég ritka, hogy egy pénzes nő hajtson fiatal fiúkra, vagy hogy a fiatal srácok bevállajanak egy nyanyát a pénze miatt.
A kényelmes életnél jelenleg nincs vonzóbb árucikk, ahol nem kell dolgozni, csak heti egyszer hanyatt feküdni, és megvan a tornyóra lánccal.
Egy pasi 40 felett általában már elér annyit, hogy normálisan keressen, legyen lakása, kocsija, és tudjon a nőjére költeni. Egy-egy ruha, ritkán egy ékszer, kirándulások, hozza-viszi kocsival, esetleg el is tudja tartani. Még gyári munkást is ismerek, aki összejött egy fiatal csajjal, és eltartja. (A lány állami gondozott volt, neki 18 évesen ez a Kánaán.)
Nem azt jelenti, hogy jobban néznek ki, hanem hogy kelendőbbek, mert tudnak olyat adni, amire a nő vágyik.
A pasik többsége egy jó testre vágyik, csúcs mellekre, kemény popsira, és ezt egy idő után már a nők nem tudják megadni, plasztikai sebész meg edzés ellenére sem.
Egyszerűen nem tudnak olyat nyújtani, ami egy férfinak kell.
Ez nem általános nézet.
Az oldalból kiindulva inkább azok a 30 feletti (közeli) férfiak hangoztatják ezt, akik nagyon nem jönnek be a nőknek, és ez egy remek vigasz, és kárörvendés, hogy na majd pár év múlva.
Ami amúgy hülyeség. Rengeteg nő van aki 30 felett is épp úgy ad magára mint korábban, sportos, csinos. Aztán vannak fiatalabbak is akik már genetikailag nem valami szépek, tehát a kor sokszor nem számít ilyen szempontból.
Az igaz hogy a férfi bármeddig nemzőképes, de ez sovány vigasz 40 felett mikor még nincs meg az igazi, hogy "de nem baj ráérek még mert férfi vagyok". Igen bilológiailag ráér, de más szemszögből jó lenne ha látná felnőni a gyerekét. :) Csak ezt már nem hangoztatja oly bőszen, csak tudja a lelke mélyén.
Nekem a kérdésről a nagyapám jutott eszembe, aki komolyan hitt abban, hogy 80 éves korában ő jó parti egy 20 évesnek is akár...
Én amúgy azt tapasztalom, hogy mindenki magából, a saját (sokszor torz) énképéből indul ki, és az életkori határok minden irányban nagyon elmosódtak. Késő harmincas éveimben társkeresőztem, és azt tapasztaltam, hogy apám korabeli férfiak rendre kerestek meg azzal, hogy nekik JÁR a korombeli nő, függetlenül attól, hogy én tudok-e vonzódni a korosztályukhoz, vagy sem. (Nem tudtam.)
De ugyanúgy megkerestek a huszonévesek is, azt gondolván, hogy ha ők képesek vonzódni egy érett harmincashoz, akkor nekem kutya kötelességem viszonozni azt.
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy jó karban lévő harmincas-negyvenes nő minden férfi korosztály számára vonzó tud lenni (egyéni ízléstől függően, de nálam például tizenévestől a nyolcvanasig minden korosztályból többen is bepróbálkoztak). A nők esetében viszont az egyéni preferenciák dominálnak: ismerek olyan nőket, akik MINDIG az idősebb korosztályhoz vonzódtak, mások pedig a saját fiatalságukat keresik a fiatalabb partnerben. És itt nem látok átjárhatóságot, nem ismerek olyan nőt, akinek mindegy, hogy a társa jóval fiatalabb, vagy jóval idősebb, vagy korabeli. Vagy az egyik, vagy a másik dominál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!