Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy győzzem meg a párom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy győzzem meg a párom, hogy igenis szükséges a jogosítvány? Miért akar szerintetek lebeszélni róla?

Figyelt kérdés
Kicsit idősebb vagyok igaz, 31 éves, mármint relatív idős ugye sokan 18-20 évesen szereznek jogosítványt. Most lett meg bennem az elhatározás,hogy szeretnék. Valamint most dolgozok olyan helyen ahol ez belefér ,előtte 4 műszakoztam ami eléggé kikészített amelett nem igazán lett volna erőm/ kedvem jogsira járni.Miért akar lebeszélni? Annyira rosszulesik,valamint mivel közös kasszán vagyunk ha nem akarja akkor megszívom,........... nem hülyeségre költök, nem a 20. cipő vagy műköröm ( sose volt nekem) hanem ezt szeretném.Hogyan győzzem meg?Csak azzal érvel,hogy minek az nekem ,meg eddig is megvoltam nélküle, meg sokba kerül meg,hogy féltene az utakon. Egyik sem érv, meg akkor ennyi erővel ha busszal megyek dolgozni ott is érhetne baleset... Ezeket kifogásoknak érzem.

2022. febr. 22. 18:20
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

39 Na igen ez is egy érv, meg aki az anyagiakat mondja, most is pénzbe kerül a közlekedés ugyanúgy. Buszbérlet a munkahelyre.Buszjegy a városba ha bemegyek plusz vonaljegy ha olyan ami gyalog messze lenne.

40 Sajnálom,hogy nem vált be az oktató. Én csak bementem érdeklődtem,hogy mire számítsak majd, oké lehet a számlával mahinálnak de csak elmondják mennyi az órák díja.

2022. febr. 22. 21:31
 42/54 anonim ***** válasza:
100%

41 A tömegközlekedés lényegesen olcsóbb, mint autót fenntartani.

Rohadt drága az üzemanyag, ha alig mész az autóval felesleges megvenni.Akkor is csomó pénzbe kerül.Üzemanyag, parkolójegy, kocsimosás(ha nem tudod otthon lemosni), autós kiegeszítők, téli-nyári gumi, adók, szervizelés, műszakizás, ha társasházban laksz garázs nem árt.Ha nincs, akkor ott rohad szét a kocsi az utcán.Ha nincs garázs nagyobb városokban a saját lakásod előtt is kell parkolójegy.A tömegközlekedés sokkal olcsóbb.

2022. febr. 22. 21:39
 43/54 A kérdező kommentje:

42 Nekem nem ez a tapasztalatom,mivel írok minden kiadàst így ezt biztosra tudom. Amennyit elköltök így a tömegközlekedésre, abbòl az összegböl többet mehetnék autòval plusz jòval kényelmesebb.Vidéken èlünk így nem csak a vàrosi helyi közlekedés hanem a tàvolsàgi busz àràt is kell szàmolni.

Pàrom autòjàt is itthon mossuk, takarítjuk.Kiegészítöket nem vàsàrolunk. Gumit igen, biztosítàs,adò, müszaki.Sajàt udvarunkon parkol, bàr garàzs az nincs.

2022. febr. 22. 21:55
 44/54 A kérdező kommentje:

Ha màr az autònàl belevettünk ilyen plusz dolgokat a költségekbe, ez tömegközlekedésnél is fennàll. Pl kimaradt a busz, a màsik màr késö egy òra múlva mert orvoshoz menni kell idöpontra.Mi maradt ekkor taxit hívtam.... Nem kevés pénzért.

Vagy elment az utolsò busz, ott àllok felpakolva bevàsàrlàs utàn , egy ismerös kisegített és eljött értem ugyan de ezt sem vàrhattam el ingyen megint költség.

Aki évtizedek òta jàr busszal màr kitapasztalta, hogy megy ez sajna.

2022. febr. 22. 22:01
 45/54 anonim ***** válasza:
10%
44 A saját városodon belül járhatnál biciklivel is.Az elég gyors és ingyen van úgymond.
2022. febr. 22. 22:04
 46/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha különböznek a hoaszútávú vágyak és a célok akkor a közös kasszát fel kell számolni.

Eddig a közös érdek miatt működött, most ez borult meg.

Megmondod, hogy mostantól te a saját kiadásaidat fedezed, és ő is fedezze a saját kiadásait, ha ő emiatt szakítani akar akkor lelke rajta, csak ennyi megváltoztatni ami eddig volt.

Vagy azért akar lebeszélni róla mert irracionális szorongása van az elvesztéseddel kapcsolatban (de ebben az esetben pont a határozottságod lesz az ami ráébreszti, hogy több úton is elveszíthet), vagy inkompetensnek tart a vezetéshez, vagy azt hiszi az autóját akarod használni (tehát a saját kényelmét/vagyonát félti). Röviden azért mert most úgy néz ki "megteheti", hiszen te hagyod.

Te "nem akarsz" konfliktust, nem akarsz a sarkadra állni, pedig ha el akarod érni a céljaidat akkor muszáj lesz, de nagyon vigyázz... Engedni veszélyes, mert halmozódnak a meg nem oldott problémák, meg a szőnyeg alá söpört zavaró tényezők az évek meg közben telnek. Ha csak engesz és engedsz, akkor egyszer arra ébredhetsz, hogy nem 9 éves kapcsolatban leszel hanem egy 20 évesben, amiről azt kívánod bárcsak az első intő jelnél kiléptél volna belőle.

Remélem ebben nem lesz igazam.

2022. febr. 22. 23:03
 47/54 anonim ***** válasza:
100%

Vezessetek be úgymond "játszós pénzt". Mi is közös kasszán vagyunk a férjemmel, mindenkünk közös, de mindenkinek van x összeg egy hónapban, amit arra költ amire csak szeretne, és ehhez semmi köze a másiknak. Abból gyűjtögesd össze a jogsira valót. Szerintem ez ellen neki sem lenne kifogása.

De gyorsabb és jobb lenne, ha sziplán belemenne. Mondd meg, hogy neked ez fontos, és ragaszkodsz hozzá.

2022. febr. 23. 07:24
 48/54 anonim ***** válasza:
100%

A közös kasszának nem arról kellene szólnia, hogy az egyik megtilt a másiknak dolgokat, mert őt épp nem érinti. Egy jogsi értelmes és hasznos dolog, sőt, manapság, ha nem egy városban él az ember, gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Szerintem a palid egyszerűen leszarja, hogy neked kényelmetlen, őt nem érdekli, nem ő fagyoskodik a buszmegállóban télen, meg döglik meg nyáron. Elég bunkó hozzáállás.

Nálunk is közös a kassza, a férjem szemüveges, szeretné megműttetni a szemét. Több, mint 500 lesz a vége. Most mondjam, hogy jó neked a szemüveg is, meg kezdjek el vakarózni, hogy én mikor és mit fogok hasonló értékben kapni? Komolyan, ez annyira szánalmas :D Egy normális, szereteten alapuló kapcsolatban számít a másik életminősége annyira, hogy áldozunk rá akkor is, ha nekünk nincs közvetlen hasznunk belőle. Ez nem egy üzlet, hanem egy párkapcsolat, basszus.

2022. febr. 23. 07:32
 49/54 A kérdező kommentje:
45 Nem városban lakom. Hanem faluban, itt falun belül gyalog megyek, de a legtöbb dologhoz be kell mennem a városba és oda már nem mennék biciklivel nem is lenne hol.
2022. febr. 23. 09:45
 50/54 A kérdező kommentje:
48 Eddig igen nem volt gond, jó példa a szemműtét. Most ez nekem éppen szükséges...de olyan is volt már ,ami neki volt szükséges és ésszerű keretek között ha telt rá sose mondtam, hogy ne. Most is valószínű úgyis megyek a jogosítványra, csak jobb lett volna szépen megbeszélni mint csak hopp megyek és kész.
2022. febr. 23. 09:48
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!