Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek mi tévő legyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel két éve vagyunk együtt. Az első év nagyon jó volt, dúlt a szerelem, rózsaszín köd, meg minden, aminek lennie kell.

Aztán ez szép lassan elmúlt és kicsit ellaposodott a kapcsolat.

Én személy szerint kicsit szorongó típus vagyok, mindig van egy aktuális kattom, amitől félek, most ezeket nem fejteném ki, igazából lenyegtelenek. Ami számít az az, hogy a barátnőmmel kapcsolatban is van egy ilyenem, mégpedig az, hogy szakítanom kéne-e.

Ezerszer végigrágtam már a témát, általában arra jutok, hogy nem. Veszekedéseknél néha az ellentettjére, szintúgy amikor hullámvölgyben van a kapcsolat. Most is egy ilyenben van. Igazából azért is vagyok döntés képtelen, mert néha azt érzem, hogy nagyon szeretem néha meg azt, hogy nem eléggé. Szóval van a minden jó fázis meg a lapos/rossz fázis.

Sajnos nem tudom megmondani melyikből van több, mindig azt érzem többnek, amiben épp vagyok, szóval ez alapján 50-50re tippelném a két fázist.

Viszonylag szerintem sokat veszekszünk, de általaból apróságokon, mindkettőnknek olyan a személyisége, hogy a saját igazához makacsul ragaszkodik és mindketten néha akaratlanul is belegázolunk a másik lelkébe. Viszont emelett meg jól kijövünk, azonos az értékrendünk, a jövőről alkotott képünk is nagyjából egyező. Nem mellesleg meg szeretek a társaságaban lenni.

Most nem sorolom tovább a jó és rossz dolgokat mert akkor ma már nem feküdnek le aludni. A lenyeg, amiért ezeket mind leírtam az csak az, hogy jobban belelássatok a vívodásom okába. Szóval ez alapján szerintetek ez egy jó kapcsolat, vagy hasonló helyzetben volt már valaki, hogy ennyit kattogott ilyen dolgokon?

Bocsi, ha összeszedetlen a kérdés, ha valami nem világos, szívesen kifejtém még, és előre is köszi a válaszokat!

2022. febr. 20. 03:29
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Egy átlagos kapcsolat ilyen,nem olyan mint ahogyan a filmekben és könyvekben ábrázolják. A tűz elmúlik, szeretetté lényegül. Szakítáy helyett inkább próbáld feldobni a kapcsolatodat, újra csiholni a tüzet.
2022. febr. 20. 03:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hány éves vagy. Én 15-16 évesen viszonyultam így egy kapcsolathoz. Azóta felnőttem, és tudod, lehet újat mondok, de egy kapcsolat nem magától működik. Abba időt és energiát kell fektetni, és azt a tüzet ezzel életben tartani.

A veszekedéseiteket meg úgy írod le, mintha ovis hajcihő lenne. Az biztos, hogy nem a probléma megoldáson kattogsz, pedig inkább azt tanuld meg és erőltesd, mert elmondom !spoiler! magától tökéletes/jó/szép/kiegyensúlyozott/szeretetteljes kapcsolat NINCS. Tenni kell érte, és nem ölbetett kèzzel várni, hogy mi lesz.

2022. febr. 20. 06:25
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

Én úgy látom hogy alapból negatív természetű vagy. Minden kapcsolatban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, és rettenetesen sokan élik meg ezeket a kilengéseket tragédiaként, főleg ha még ezekre is vagy kihegyezve.

Próbálj meg magadon erőt venni, és beszélni a pároddal a szorongásaidról.

És az unpopular option: gondolj bele hogy tudnál-e másik nőt szerezni ha őt esetleg kidobod, rengeteg férfi szenved attól hogy nem tud barátnőt szerezni.

2022. febr. 20. 07:17
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

Valami csak nincs rendben a kapcsolatodban, ha sokat veszekedtek. Az is biztos, hogy a szorongásod is kihat valamilyen módon a kapcsolatotokra. Lehet hogy az értékrendetek nagyjából megegyezik, de a személyiségetek különbözőségéből adódhatnak a veszekedések.

Sokan a vitákat "szexel rendezik le", amitől persze nincs megoldva az alap probléma. Ezért kezdődik mindig minden elölről. Az igaz, hogy minden kapcsolatban vannak jobb és rosszabb periódusok, de ha több a rosszabb mint a jobb, akkor érdemes megvizsgálni, hogy mi az a probléma amit a "szőnyeg alá söpörtök" folyamatosan.

Sokan maradnak benne egy olyan kapcsolatban amiről tudják, hogy nem az "igazi", mert még mindig jobbnak gondolják, mintha egyedül kellene lenniük.

Egyébként mi a veszekedés valódi oka? Két év után már gondolom, hogy a barátnőd komolyabb elköteleződést akar (általában ez is vitákhoz vezet), te meg a szakítást fontolgatod.

2022. febr. 20. 08:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hallottál e már róla, de lehet párkapcsolati OCD-d van.

Ez egy ilyen kényszeres kattogast okoz, ami miatt folyamatosan a prkapcsolaton rugózol, hogy megfelelő e neked vagy lehet, találnál jobbat.

Ha úgy érzed, erről lehet szó, mindenképp nézz utána !

2022. febr. 20. 08:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én arra lennék kíváncsi, hogy mit tesztek a kapcsolatotokért, hogy megmaradjon a tűz, a harmónia és az elégedettség?

Elmondom én hogy csinálom a párommal. Napi szinten megy a kommunikáció, ha nincs semmi különös, akkor is szó van rólam, róla, kettőnkről. Ha bármi kis apróság, súrlódás történik, akkor meg főleg, nem hagyjuk napokig, hetekig fájni, még aznap megbeszéljük, próbálunl a saját egónkat félretéve megértő, támogató hozzáállást tanusítani. Így 2 év alatt egyszer se feküdtünk le megbántottam vagy haraggal a szívünkben. Mivel rengeteget beszélgetünk (lelki dolgok, szorongások), így ismerjük a másikat, a másik működését, és próbálunk minden szituációba úgy tenni, hogy ne negatív irányba terelődjön a dolog, hanem érezzük, hogy bizalommal fordulhat hozzánk. Ha nehéz napja volt, vagy frusztrálja valami, egy kicsit engedek a saját komfortomból, és jobban rá fókuszálok, beültetem egy kád vízbe gyertyákkal, addig én megcsinálom a vacsit/ebédet. Olyan közös programokat csinálunk, amit mindketten nagyon élvezünk (egy kis termálfürdőzés, vagy épp egy egynapos túra valami közeli helyen), és ahol lehetőségünk van egymással foglalkozni, szintén beszélgetni, de egy más környezetben, teljesen kiszakadva a hétköznapi mókuskerékből. A legtöbb dolgot közösen csináljuk, de néha szakítunk időt arra is, hogy jusson magunkra is idő, amikor magunk csainálunk valamit, vagy külön megyünk el egy barátunkkal vagy társasággal. Mindketten úgy tartjuk, hogy pl. a valentin nap hülyeség, ugyanakkor rendszeresen kedveskedünk a másiknak valamivel, ez lehet egy szál virágtól kezdve a relaxáló átmaszírozásig bármi, a lényeg, hogy a nyílt őszinte, tabuk nélküli kommunikáción túl folyton kifejezzük kis apróságokkal is, hogy fontos nekünk a másik.

Nekem, ha szerlemes vagyok és összeillünk, ezek jönnek maguktól. És ez viszonzásra is talál, így lesz boldog kapcsolat, amit sose érzek laposnak. Nálatok mi hiányzik, amikor úgy érzed ellaposodik?

2022. febr. 20. 08:46
 7/8 anonim ***** válasza:

6-nak.

Hát ezzel jól besegítettél ennek a kérdezőnek.

Ez hótt közönséges hagyományos ósdi házasság, amit leírtál. Onnan tudom, hogy nyomom 43 éve. Nyomjuk.

És bármikor újrakezdenénk egymással, ugyanúgy.

2022. febr. 20. 23:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
6os vagyok. Már megbocsáss kedves 7es, de közönségesnek, meg ósdi házasságnak nevezni az általam leírtakat szerintem túlzó. Én nem ezt hallom általában a régóta házasoktól. Másrészt szerintem sokan boldogabbak lennének ha jobban így működnének, próbálok konkrét példákat adni, nem általános "életigazságokat" puffogtatni. Attól még nem mondom, hogy mindenki csinálja ezt, leírtam nálunk mi működik. Harmadrészt Akkor most jó a házasságod vagy ósdi? Nem világos nekem, az se teljesen, hogy most beszóltál, vagy igazat adtál? :D
2022. febr. 21. 09:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!