Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális az, hogy ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális az, hogy ennyire anyagias? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátommal (23/F) több mint 7 hónapja vagyunk együtt, mindkettőnknek ez az első hosszabb kapcsolata, de volt már egymás előtt is kapcsolatunk. Jelenleg én még (22/L) édesanyáméknál élek, ő pedig albérletben az egyik barátjával. Sokat járok át hozzájuk aludni, mert mindkettőnk napjai elég elfoglaltak munka és egyetem miatt, így van hogy csak este van időnk egymásra. Ő 40 órásként dolgozik hónapok óta, én pedig nappali mellett csak részmunkaidős állást tudok vállalni. 1-2 hónapja felhozták, hogy osszuk el a rezsit úgy, hogy mindhárman ugyanannyit fizessünk rá. A probléma ott kezdődik, hogy én csak az előző hónap közepétől tudtam elkezdeni dolgozni, előtte pedig szintén húzós volt a helyzet, így a bevételem erre a hónapra jelenleg elég kevés, a rezsi részt viszont mindenképpen elvárják, pedig ki tudnák fizetni/ pótolni a következő hónapig. A párom nagyon sokat tud spórolni a jövőre nézve és ezért büszke is vagyok rá, viszont néha túlságosan anyagiasnak érzem. A legutóbb például megkérdezte bemenjen-e nekem boltba, mondtam mit kérek és még szaros 500 forintot is elkért. Szerinte egy kapcsolat akkor 50-50 ha mondjuk miután ő meghív vacsorázni akkor ha én is meghívom vagyunk kvittek. Ezt alapvetően teljesen megértem, benne van a dologban hogy én is meghívjam valamire, na meg nem is várom el tőle hogy eltartson és etessen folyamatosan, viszont úgy érzem hogy egy kapcsolatban alapvetően a férfiaknak szokás fizetni amikor mondjuk ő hív randira (ha nem is mindig, viszonzás nélkül) főleg ha háromszor annyi a keresete mint az enyém. Mikor moziba mentünk ketten randi gyanánt, azt az összeget is visszakérte. Nincsenek nagy igényeim egyébként ezzel kapcsolatban mert tudom én is hogy mindenki pénzből él, na meg azt is hogy ő mire spórol, de ha egyszer elvinne vacsorázni vagy venne egy szál rózsát puszta kedvességből, már én is jobban tekintenék rá férfiként, mert ettől az anyagiasságtól kezd kevésbé férfi/férfias lenni a szememben, ami úgy érzem előbb-utóbb ki fog hatni a kapcsolatunkra is, aminek egyébként ez az egy fő problémája/konfliktusa van, mert ezektől az anyagi dolgoktól függetlenül minden szuper és boldoggá tesszük egymást. ( Nyilván vannak más konfliktusok is időnként mint minden kapcsolatban, de azokat hamar megbeszéljük.) Kérdésem a következő, hogy így a leírtak alapján ( tudom, tudom minden sztorinak két oldala van, de most az én oldalam alapján) milyen megoldást tudnátok javasolni, illetve mi a véleményetek ezzel kapcsolatban? Főleg a hasonló korban/ szituációban lévők gondolataira lennék kívácsi jelen helyzetben. Előre is köszönöm a válaszokat és szép napot nektek!😊

2022. febr. 12. 09:51
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
90%

8#

Ezt a női fél fogyasztására számoltam. Egy mozi meg vacsora kb ennyi/ fő. És akkor még nagyon lightosan számoltam.

Egyenlőek sose leszünk. Mi nem fogunk szülni a nők helyett. Nem fogunk menstruálni. És én el se akarom képzelni azt hogy egy nő udvarol nekem.

2022. febr. 12. 11:47
 12/65 A kérdező kommentje:

Kilences válaszolónak:

Haver az értelmi szerzője valóban. Egyedülálló a srác és nem igazán tetszett neki hogy a barátja boldogan elvan velem, illetve hogy "miattam" kevesebbet foglalkozik vele. ( Soha nem akadályoztam meg hogy "pasis" programot csináljanak, a barátom az aki unja hogy a haverja csak az ő társaságát keresi és nem barátkozik másokkal is.)

Hetente kb. 4 napot alszom ott, telefont töltök, zuhanyozni akkor szoktam ott ha otthon nem volt rá alkalom (heti 1-2x), illetve mosdóba megyek el, főzni és mosni pedig otthon szoktam. ( Csak teát főzök náluk.😂)

2022. febr. 12. 11:55
 13/65 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, te meg nem kicsit anyagias vagy.
2022. febr. 12. 12:04
 14/65 anonim ***** válasza:
84%
Az egyenjogúság és az egyformaság nem ugyanaz! Attól, hogy a két nem jogai egyenlőek, más marad biológiailag, érzelmileg, viselkedésben is és mások a kulturális és az ösztön alapú elvárások is a két nem felé! Mások az életfeladataik, mások a drive-ok. Ahhoz, hogy az élet élni tudjon és erős, életképes családok jöjjenek létre, nagyon fontos, hogy megmérjük kivel állunk össze. Az a férfi, aki már a kapcsolat elején is kizárólag magára gondol, nincs benne igény, hogy a másikról gondoskodjon, az később is jó eséllyel ilyen marad, amikor a nő a gyermekvállalás miatt egy igen védtelen, kiszolgáltatott időszakba kerül! Arról nem is beszélve, ha bármi nehézség, pl betegség jön. A csóró, zsugori ember emberileg is gáz, nem csak férfiként bukik meg. Kérdező, ha te ennyire tartod csak magad, hogy nem jár neked időnként egy vacsora, egy mozi meghívás, vagy akár egy túró Rudi a boltból, akkor hozzád való ez a manus. Nekem nőként ilyen ember biztos, hogy nem kéne! Nem tud adni, önző, emberileg és férfiként is gáz!
 15/65 A kérdező kommentje:

Tizenegyes válaszolónak:

Hát igen ez elég új, hogy egy nő is udvarol, kezdeményez. (Ezt az ágyban még megértem, de azon kívül.. nem azt mondom hogy nem lehet, de nem tenném)

Szerintem is egy férfinak kell udvarolnia.

Egyenlőek addig lehetünk amíg egyformán tiszteljük egymást, meghallgatjuk a másik álláspontját, kompromisszumokat kötünk.. de hát ez igazából minden kapcsolat alapjának kéne hogy legyen.

16/65 anonim ***** válasza:
100%
Fiam van. Remélem nem nevelnek bele ilyen szarrago trogert.
2022. febr. 12. 12:34
 17/65 anonim ***** válasza:
87%
Belőle *
2022. febr. 12. 12:35
 18/65 anonim ***** válasza:
0%
14, ha meg pijjogsz, hogy egyenjogúság, akkor cipeld a nehéz holmikat amiket bevásárláskor vesztek. Életfeladat? Nekem pl az, h dolgozzak, tanuljak és harcművészetet tanuljak, hogy ne olyan tarhonyamariska legyek, mint a fajtám nagypofájú pèldányai. Az a férfi, aki a kapcsolat elején csak magára gondol, jól teszi, mert ki tudja lesz e valami a kapcsolatból. Fialni meg nem muszáj, sőt. Arról igencsak kussol mindenki, hogy mi a helyzet a zsugori nőkkel, pedig olyan is van. Pl párom exe egy külön szàmlàn gyűjtögetett magának. Hiába mondtam a páromnak, gyúrja ki a belét, nem volt rá hajlandó. Jár???? Mi az h a muffra fel bármi is jár??? Anyág pcsája, te gci. Neked a mocskos pofádon kívül semmi sem jár. Am meg el tudok menni egyedül a mafam pénzén zabálni, ga éhes vagyok, nem szorulok egy pötsös pénzére.
2022. febr. 12. 12:46
 19/65 A kérdező kommentje:

Tizennyolcas válaszolónak:

Úgy látom nagyon elszabadultak itt az indulatok.

Becsületre méltó, hogy ilyen komolyan dolgozol a céljaidért.

Megköszönném viszont, ha segítenél megérteni hogy ha így vélekedsz, szerinted miben nyilvánul meg egy férfi férfias valója egy kapcsolatban? Ha figyelmetlen a partnerével szemben és önző, mert úgyis zsugoriak a nők?

Tényleg nem értem mire szeretnél kilyukadni.

2022. febr. 12. 13:00
 20/65 anonim ***** válasza:
26%

"aki nem dolgozik ne is egyék" tartja a mondás. Pár hónapos kapcsolatban nincs az az isten, hogy kifizessem más rezsijét. A vacsora meghívás, a mozi...stb az nyilván okés hogy én fizetek hiszen én vagyok a férfi, de részemről nem szeretnék senkit sem eltartani.

33/F

2022. febr. 12. 13:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!