Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Amikor már nagyon elmérgesedne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amikor már nagyon elmérgesednek a viták egy kapcsolatban, lehet még visszaút?

Figyelt kérdés

Egy ideje olyan szinten vitatkozunk a barátnőmmel, hogy konkrétan verem a fejem a falba utána. Olyan dolgokat vágok a fejéhez amit nem gondolok komolyan, és fordítva is. Mindkettőnk elméjére leszáll a köd, es borzalmas színvonalon veszekedünk. Mondjuk ki, mocskos undorító módon. Már többször is fontolora vettük, hogy talán külön utakon kellene folytatnunk.

Szeretjük egymást, de kezd egyre kontrollálhatatlanabbá válni a dolog.

Korábban én ilyet még senkinél/-vel nem tapasztaltam.

Olyanok válasza érdekelne, akiknél hasonló volt a helyzet. Meg tudtátok oldani?

Van ebből kiút vagy csak késleltetjük a végét?

3 évesek voltunk november elején, ő 28 én 31 éves vagyok.

2022. jan. 30. 22:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Lelki boxzsáknak használjátok egymást. Ezen a helyzeten csak úgy lehet változtatni, ha mindketten külön-külön elmentek pszichológushoz, hogy a feszültségeitek gyökerét feltárjátok. Lehet, hogy ezeknek a feszültségeknek nincs is köze a kapcsolathoz, s ez esetben hiába keresnétek másik társat, ugyanez folytatódna. A düh a te privát dühöd, illetve az ő privát dühe. Ezen kellene mindkettőtöknek dolgozni.
2022. jan. 31. 07:30
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
Nem félsz hogy a szomszéd rátok hívja a rendőrséget??
2022. jan. 31. 08:11
 13/18 anonim ***** válasza:
59%
Nemigen
2022. jan. 31. 08:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Területileg illetékes családsegítő szolgálat szociális munkásai segíthetnek ezen a helyzeten.

Esetleg a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál érdemes még párterápiába kezdeni. Szerintem ez utóbbiak a legeslegjobbak...

Lelkisegély szolgálat éjjel-nappal ingyenesen: 116-123 - írni is lehet nekik e-mailt.

Délután Alapítvány már újabban 18 éven felülieket is fogadnak e-mailen és chat-en. Korlátozott időben csak!

Református szeretetszolgálat lelkisegély szintén korlátozott időben hívható és lehet nekik is írni!

2022. jan. 31. 09:06
 15/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát!
2022. jan. 31. 09:12
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj ezzel, hogyha egyszer elengeded magad ennyire vita közben, onnan már elindultál a leejtőn, és minden veszekedés ilyen lesz, ha nem rosszabb. Ez egy ördögi kör.

Egyébként nekem is ez volt régen, egy barátommal sem veszekedtem csúnyán vagy sokat, kb. szökőévente egyszer vesztünk össze, és az is hamar megoldódott. De a mostani barátommal valahogy olyan személyiségek vagyunk, hogy egy időben nagyon sokat ment egymás gyilkolása, és elég csúnya módokon.

Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy minden vitánk után leültünk beszélni, mindent megbeszéltünk, hogy véletlenül se maradjanak sérelmek, és megpróbáltunk nyitni egymás nézőpontja felé. Ha továbbra sem értettünk egyet, akkor abba maradtunk, hogy akkor jólvan, te azt gondolod, én meg ezt, de ez a hülyeség nem fog kettőnk közé állni. Továbbá azt is megígértük egymásnak, hogy minden elmérgesedett vitánál megpróbálunk egy nagy levegőt venni, elszámolni addig, amíg kell, és nyugodtan elkezdeni megbeszélni az adott problémát. Ez mondjuk sosem sikerül egyszerre, de valamelyikünk mindig kapcsol, és ez a vitát nyugodt mederbe sodorja. Van hogy én, van hogy ő, de valamelyikünk mindig nyugodtá tud válni egy vita alatt, és az a másik felet is lenyugtatja jobb esetben, ha nem is nagyon, legalább minimálisan. Ha mindketten dühöngtök, az csak olaj a tűzre, és már az fog titeket felmérgelni, ahogy a másik rátok üvölt, vagy csapkod.

Szóval röviden, kommunikáljatok sokat, beszélgessetek tiszta fejjel a viták után minél hamarabb, meg úgy alapjáraton is, beszéljétek meg kinek mi esett rosszul, és egyezzetek meg abban, hogy soha többet nem mondtok egymásra ilyet. És ehhez tartsátok is magatokat. Illetve próbáljátok meg megőrizni a hidegvéretek viták alatt. Ha kell, akkor addig vonulj félre, vagy ő vonuljon félre, de ne indulatból vitázzatok, és ne menjen át gyerekes sértegetésbe. Ehhez mindkettőtöknek változtatni kell, vegyetek erőt magatokon és engedjetek az egotokból.

2022. jan. 31. 11:43
 17/18 anonim ***** válasza:
41%
Nekem is a csóró szomszédok jutottak az eszembe.
2022. jan. 31. 21:21
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, végül mi lett a kapcsolattal? Sikerült menteni vagy szakítottatok azóta?
2022. okt. 20. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!