Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor már nagyon elmérgesednek a viták egy kapcsolatban, lehet még visszaút?
Egy ideje olyan szinten vitatkozunk a barátnőmmel, hogy konkrétan verem a fejem a falba utána. Olyan dolgokat vágok a fejéhez amit nem gondolok komolyan, és fordítva is. Mindkettőnk elméjére leszáll a köd, es borzalmas színvonalon veszekedünk. Mondjuk ki, mocskos undorító módon. Már többször is fontolora vettük, hogy talán külön utakon kellene folytatnunk.
Szeretjük egymást, de kezd egyre kontrollálhatatlanabbá válni a dolog.
Korábban én ilyet még senkinél/-vel nem tapasztaltam.
Olyanok válasza érdekelne, akiknél hasonló volt a helyzet. Meg tudtátok oldani?
Van ebből kiút vagy csak késleltetjük a végét?
3 évesek voltunk november elején, ő 28 én 31 éves vagyok.
"3 évesek voltunk november elején"
És a konfliktuskezelési képességetek is megmaradt a három évesek szintjén?
Azért ennél értelmesebbnek gondolom magam, hogy ha Mónikasó minőségben telnek a napok, arra nem a házasság-közös hitel-gyerek trió lenne a megoldásom.
Értelek, de én nem arra kérem az embereket, hogy vetítsék le a sötét jövőt, hanem inkább meséljek el a tapasztalataikat.
:)
Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy ha a másikkal nem lehetett normális hangnemben megbeszélni egy problémát, nézeteltérést, konfliktust, és indulatkezelési problémái voltak, akkor nem emeltem fel a hangomat, nem mentem bele a további vitába, veszekedésbe, hanem elmentem otthonról sétálni, időt és teret hagyva neki, hogy megnyugodjon, meg magamnak is, hogy átgondoljam a dolgokat.
Amikor ez többször megismétlődött, és nem akart vagy nem tudott ezen változtatni, akkor kiléptem a kapcsolatból.
Nem szeretnék az otthonomból csatateret csinálni, egy párkapcsolatból meg egók harcát harmónia helyett.
Igen, van kiút !
Dolgozni kel a kapcsolatotokon , ezt úgy értsd, hogy rendbe kell hoznotok a kapcsolatotokat és ez a rendbehozatal belefektetett munkával jár, de hidd el, megéri a fáradozást beletenni.
Minden kapcsolatban vannak megoldandó feladatok !
Direkt, feladatoknak neveztem azt, amit mások, problémának neveznek!
www.toplakzoltan.blog.hu
www.valodiegyenloseget.hu
Ezeket tanulmányozd és megfogod találni a megoldást a kérdéseidre.
Aztán , ne feled, hogy minden kapcsolatban vannak megoldandó feladatok, ez azt jelenti,csak , hogy tudd, ha tegyük fel, holnaptól egy új kapcsolatot létesítenél valaki mással, abban az új kapcsolatba is egy idő után elő bukkannának a megoldandó feladatok !
Minden házasságban - kapcsolatban időnként megjelennek a "krízis" időszakok, azaz a változó szakaszok, a változókor!
Na szóval aki tudja ezeket, hogy az emberi kapcsolatokban léteznek ezek a dolgok, a krízisek és a változókor, azok a személyek felkészülten felismerik ezeket az állapotokat és időben észlelve a helyzetet, ők elkezdenek dogozni a megoldáson a válás és szakítás helyett, aminek az eredménye a továbbfolytatódó örömteli és kiegyensúlyozott kapcsolat lesz.
♥️ Figyú haver, mondom a tutit ! Költözzetek szét ! De ne váljatok el !
✅ Csak ne legyetek egymás nyakán. Mert besokaltok, egymás agyára mentek...
✅ Muszáj kicsit külön aludni - de napi szinten látogatjátok egymást, mint kezdetben amikor randiztatok. És ha úgy érzed, hogy veszekedés közeli állapotba kerülnétek, eljössz !
✅ Ha ott maradsz, folyamatos lesz a veszekedés ! De evvel folyamat kontrollálni lehet, lesz időtök átértékelni a dolgot és időt adni a kapcsolatotokra. Mert ha nem változtatok a helyzeten, és folyamat együtt lesztek - megadva a lehetőséget az újabb veszekedésre.
❌ AKKOR BARÁTOM - EBBŐL VÁLÁS LESZ !
A pártarapeuták akkor tartanak menthetetlennek egy kapcsolatot, ha nem tudnak a felek a közös emlékeken nosztalgiázni. Addig, ha mindkét fél akarja, akkor - elvileg - menthető.
Az előző hozzászóló alapvetően értelmeset írt (mondjuk a linkelt cikkek egy része érdekes forrásból származik, nem nyitottam meg mindet, de tényleg a férfihang(?)). Nagyon sok munka van vele. Én a jól működő házasság 7 alapelve című könyvet javasolnám vonalvezetőnek vagy egy hasonló könyvet.
"Korábban én ilyet még senkinél/-vel nem tapasztaltam."
Nem illetek össze sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!