Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van még visszaút?

Figyelt kérdés
Lassan 1 éve vagyunk együtt a barátnőmmel. Ezen a héten alakult ki az első igazi konfliktus. Egy ideje alapból keveset tudunk találkozni. 1 hete nem is találkoztunk, aztán kérdeztem, hogy pénteken vagy szombaton találkozunk-e, mindkét napot inkább a barátaival tölti. Ezért megharagudtam rá, és kialakulult egy vita. Neki minden héten foglalt a kedd, csütörtök, szombat iskola és hobbi miatt, kb 2 hetente hazamegy és a hétvége is kiesik akkor. Mondtam, hogy nekem ez az idő túl kevés amit együtt töltünk, legalább heti egyszer szeretnék találkozni. Neki erre az volt a válasza, hogy a barátai fölé helyezem magam, és így ennek nincs értelme. Később kérdeztem újra, hogy szeretné-e megmenteni a kapcsolatot, azt mondta igen, mert nagyon szeret. Javasoltam, hogy a hétközi hobbiból hagyja el az egyik alkalmat. Erre az volt a válasza, hogy nem lehet, mert akkor lemarad és kiközösítik. Mondtam hogy akkor nem tudja mi legyen. Ő sem. Itt megszakadt a történet délután.
2021. nov. 12. 23:47
 1/7 anonim ***** válasza:
62%

Aki akar, talál megoldást, aki akar, talál kifogást.

Kérdezz rá egyenesen, ha aludtatok rá egyet, hogy akar -e megoldást keresni közösen, ami mindkettőtöknek megfelel.

Egy vita az nem több és nem kevesebb, mint ami, egy vita.

Ha egy vita a kapcsolatok végét jelentené, akkor még több lenne a válás :)

A felnőtt párkapcsolat alapja, hogy a vitás helyzeteket igyekszenek megoldani a párok :)

Aludj rá egyet és holnap, lehiggadva, kezdeményezz új beszélgetést.

Tanács:

- hallgasd meg, sose vágj a szavába

- ne adj ötleteket, hogy ő miről mondjon le, várd meg míg ő ajánlja fel

- várd meg, míg ő jön elő megoldással, és légy nyitott a javaslatokra (nem kell azonnal nemet mondani, ha nem az van, amit te akarsz, lehet tartani 1-2 próba hetet így is, úgy is. Pl. heti 1x akarsz találkozni, ő meg mondjuk 2 hetente 1x, mi lenne ha találkoznátok 10 naponta...érted.)

- használj nyitott kérdéseket a beszélgetés során, amiket kifejthet ,és amiből megértheted, hogy számára mi a fontos, mi alapján dönt (hogyan képzeled el a tökéletes hetet? stb.)

2021. nov. 12. 23:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"Neki erre az volt a válasza, hogy a barátai fölé helyezem magam, és így ennek nincs értelme."

Itt köszöntem volna el tőle.

2021. nov. 13. 05:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

“mindkét napot inkább a barátaival tölti. ”

Ergo- nem számítasz.

Ez a kapcsolat nem létezik, csak te nem akarod észrevenni.

2021. nov. 13. 05:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Te mit akarsz egy olyan éretlen gyerektől, akinek fontosabbak a haverok, és hogy kiközösítik? Hány éves, 12? Vagy csak agyilag?

Nem erőltetném, legyen boldog a haverjaival, akik fontosabbak.

2021. nov. 13. 06:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeret téged, csak úgy vagy. Ha neked lenne esve, a nyakadon csungene és minden mást hanyagolna. Mert ilyen a szerelem.
2021. nov. 13. 07:20
 6/7 anonim ***** válasza:
72%
Csak nekem fura, ha egy év után nem mennek közösen családozni, meg közösen barátozni? Nem minden alkalomra gondolok, de pl. van egy baráti köröm, elejétől vittem barátnőmet, egy év után meg már én hivtam át az ő barátnőjét meg a barátnője vőlegényét egy társasestre. Családot látogatni is legtöbbször együtt megyünk az elejétől fogva. Jó, mondjuk mi együtt is élünk, de ha külön élnénk os így lenne az tuti. Egy éve csak járogattok, az még nem komoly? Vagy én nem értem?
2021. nov. 13. 07:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez a csaj nem szerelmes, mert ha az lenne, bizony levakarni sem tudnád...
2021. nov. 13. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!