Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a határ ahonnan nincs visszaút?
Nagyon érdekelne mennyire vagyunk különbözőek.
Neked hol a határ amikor azt mondod a páromnak hogy elég, innentől kezdve már csak az exem vagy.
Elég rendszeres feltekenykedes? Vagy egy első nagyobb veszekedés után már pakolsz? Esetleg szóbeli agresszió, fenyegetés, fizikális bántalmazás, megcsalas, drogok használata, alkoholizmus, abortuszra kényszerítés?
Vagy vele tartasz teneg jóban - rosszban és sose adnád fel vele?
Meseljetek?
Nehéz erre válaszolni. Nyilván bizonyos dolgoknál alap a
szakítás, pl. bántalmazás. Verbális is. Nyilván nem arra gondolok, ha évente egyszer, egy veszekedés hevében véletlenül kicsúszik az, hogy hülye vagy, ami miatt bocsánatot kér és meg tudjuk beszélni. De az önbizalmam, az életkedvem, stb. lehúzását nem viselem el.
A féltékenykedést sem viselem a legminimálisabb szinten sem. Ez sem instant szakítóok, nem fogok az első megmutatkozó jelnél csomagolni, de nagyon világosan meghúzom a határaimat ebben a kérdésben, és ha nem tetszik, akkor lehet menni.
Alkoholizmus, dohányzás, drogozás instant off. Össze sem jövök olyannal, aki nagyon másképp áll ehhez a kérdéshez, mert részemről zéró tolerancia van.
A hazugságot, titkolózást nem viselem el. Én nyílt lapokkal játszom, ezt várom a másiktól is. Ez is olyan, hogy a mértékétől függően lehet azonnali szakítás, de lehet, hogy pár alkalommal megbocsátok jó nagy beszélgetések után.
Megcsalás instant szakítóok. Abortuszra kényszerítés is. Amúgy nem is tudna kényszeríteni. De a becsúszott gyerek is egy olyan téma, amiről már a kapcsolat első idejében beszélgetek a párommal.
Ha azt látom, hogy másokat szándékosan bánt, az instant szakítás.
Én úgy gondolom, a jóban-rosszban nem azt jelenti, hogy minden szrt elviselek a másiktól. Mellette állok, ha beteg, ha rossz időszaka van, kiállok érte, ha bántják, stb. Nemcsak akkor, amikor egészséges, amikor sok pénzt keres, amikor egész nap jó kedve van. De nem vagyok köteles eltűrni a bántalmazást, nem vagyok köteles végignézni, hogy tönkremegy saját felelőssége miatt (pl. alkoholizmus), ahogy azt is gondolom, vannak értékek, amiket ha megsért a másik, akkor szintén nyugodt szívvel szakíthatok..
a fizikalis bantalmazas, megcsalas, alkoholizmus, drogok komolyabb hasznalata (nem arra gondolok, ha neha elsziv egy fuves cigit pl.), durva agressziv fenyegetes mindenkepp a kapcsolat veget jelenti.
a tobbi olyan, hogy szituaciotol es gyakorisagtol fugg. tehat ha ketnaponta osszekapubk valami csip-csup dolgon, akkor egy ido utan el kell gondolkozni, hogy mi ertelme van igy es lehet, inkabb hagyni kene a dolgot. nyilvan egy veszekedes utan nem rohan rogton szakitani az ember, de azert nem mindegy, hogy mondjuk azon kapunk ossze, hogy szetdobalja a szennyest vagy pl. azon, hogy o nem akar eskuvot, en meg igen.
vannak bizonyos temak, ami osszeferhetetlrnseget mutatnak, mint mondjuk ez az eskuvos pelda is, es ezeknel talan erdemes elgondolkozni a folytatason. nem is maga a veszekedes miatt, hanem mert olyan dolog, amiben nem tudunk kompromisszumra jutni.
feltekenykedesnel szinten hasonlo a helyzet. egy-egy megjegyzest meg le tudok nyelni, de ha napi szinten, ok nelkul megkeseriti vele az eletem, akkor azt nem toleralom.
ami a kerdesben nem volt emlitve, a rossz szexualis elet nalam szinten a veget jelenti. ertem ez alatt, higy x ido utan se mutat fejlodest, egyszeruen nem elvezem vele, akkor nincs ertelme egyutt lenni vele.
az abortuszra kenyszeritest nem ertem, egy gyerekrol normal esetben ketten dontenek a szulok. tehat ha az apja nem akarja, akkor nem leszek en sem idiota, hogy megszulok egy olyan gyereket, akit az apja nem akar es valoszinuleg egyedul kell felnevelnem.
mondjuk ha nem akar gyereket, eleve el se kene jutni az abortuszug.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!