Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnétek olyan sráccal, aki azt a feltételt szabja meg, hogy a kapcsolat kezdete után fél évvel le kell szoknotok a dohányzásról?
Tehát a helyzet adott, a pasi nagyon utálja a cigit, amit korrekten a kapcsolat előtt meg is mond. Figyelembe veszi az egészségügyi problémákat, az ezzel járó költségeket, illetve azt, hogy nem szeretné, ha valaha gyerek lesz, akkor a gyerek ezt lássa és ezt vegye természetesnek.
Elmondása szerint nem zavarja a dohányzás idegeneknél, de a párkapcsolaton belül nem tűri el.
Egyrészt korrektnek tartom, hogy ezt elmondta, illetve előrelátónak is, hogy ezzel foglalkozik. Másrészt viszont úgy érzem, hogy rám kényszerít ezzel bizonyos dolgokat, nem fogad el úgy, ahogy vagyok.
Mi a jó megoldás?
Egyes mindent leírt, amit gondolok. Ez kicsit olyan, mint mikor valaki a vékony nőket szereti, de olyan nem jön össze, ezért kapcsolatba kezd egy duci nővel, de megpróbálja lefogyasztani. Egy csomó ilyet olvasok itt.
Mindenkinek joga van olyan emberrel összejönni, amilyennel akar. De akkor olyannal is ismerkedjen. Az, hogy randizik veled, de rögtön valamit már tudja, hogy nem fog tudni elfogadni benned, régen rossz. És most az igazából mindegy, hogy ez cigi, túlsúly, vagy a hajad színe. Keressen olyat, aki megfelel az alapfetételeknek.
#12 Ez akkor lenne igaz, ha ismernénk a körülményeket.
Annyit tudunk, hogy ismerkednek és a srác elmondta, hogy akkor van benne a kapcsolatban, ha a másik fél leszokik.
Azt nem tudjuk, hogy a nő kezdeményezett-e, neten ismerkedtek előtte, vakrandin voltak, vagy a hagyományos úton a srác próbálkozott be.
De még mindig ez a legkorrektebb megoldás. Még nincsenek érzelmek, egyik fél sem sérül és mindkét fél dönthet saját belátása szerint.
Szerintem ez korrekt. Megértem azokat is, akik azt írják, hogy miért akar megváltoztatni, miért nem olyannal ismerkedik alapból, aki nem dohányzik, de ha jól értettem, akkor nálatok ez csak pár randi után derült ki. Addigra megkedvelt annyira, hogy emiatt ne akarja rögtön megszakítani az egészet és ezért mondhatta, hogy bár számára ez kizáró ok, de ha leszoksz, akkor szívesen folytatná. Ráadásul normális időkeretet is adott, nem azt várja, hogy jövő héttől hozzá se nyúlj a cigihez. Ilyen szituációban szerintem ez más és teljesen elfogadható. Az meg rajtad múlik, hogy belemész-e vagy keresel olyat, aki elfogad ezzel együtt is.
Lehet csak azért, mert én sosem dohányoztam, de én ezt nem is érzem a megváltoztatásodnak. Nem a személyiséged része, hogy cigizel, nem? Számomra ez kb. azzal egyenértékű, hogy összeköltözéskor kiderül a másikról, hogy ő széthagyja a koszos zoknikat és nem teszi be rögtön a szennyesbe, ami téged zavar. Ha megkéred, hogy figyeljen erre, akkor azzal megváltoztatod? Vagy csak le akarod szoktatni egy számodra zavaró szokásáról? Ettől ő még ugyanaz az ember maradna, mint te is a dohányzás nélkül.
Úgy tűnik, hogy talán kevés információt írtam.
A pasi egyébként érett gondolkodású és képes a kompromisszumra, bár nagyon mélyen még nem ismerjük egymást. Van néhány dolga, amin viszont biztosan nem akar változtatni (mint ahogy nekem is van, pl. nem jönnék össze nálam alacsonyabb pasival) és idetartozik a dohányzás nem tolerálása is.
Az is tetszik, hogy előrelátó, a dohányzás esetén pl. azzal érvelt, hogy ha dohányozna, és később gyereke lenne, egyáltalán nem lenne tőle hiteles, ha a gyermekének tartana előadást a dohányzás következményeiről és káros hatásairól, vizet prédikálva, miközben bort iszik. Ezzel egyébként teljesen egyet is értek.
A probléma nálam is az, amit itt sokan írtak, hogy ezt úgy érzem, mintha bizonyos szabályokat szabna annak érdekében, hogy én őt "megkaphassam".
Egyébként akkor sem érezném jobbnak a helyzetet, ha csak annyit mondott volna, hogy dohányzós nővel nem jön össze, mert ebben az esetben vagy meg sem adja nekem a döntés lehetőségét, vagy ha igen, akkor utána nekem kell azzal "kuncsorognom", hogy képes lennék érte leszokni... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!