Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, miért nem veszitek ki a részeteket a házimunkából? Miért nem főztök, takarítotok?
Az előbb olvastam egy kérdést ezzel kapcsolatban, és mivel és is ugyanezt tapasztalom, árulják el, mi az oka ennek? A kérdés nyilván azoknak szól, akik semmi vagy minimális házimunkát csinálnak otthon.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__11499362-k..
Szóval, az én környezetemben is azt látom - a saját férjemen kívül -, hogy a férfiak alig vesznek részt a háztartásban. Én is ebben nőttem fel, a férjem szüleinél is ez van, a barátnőim is arra panaszkodnak, hogy szinte mindent nekik kell csinálniuk. Fiatalos környéken lakom, tele fiatal párokkal, múltkor pár anyukatársammal beszélgettünk, és mikor valami kapcsán megjegyeztem, hogy a férjem főzött, ott hitetlenkedtek, hogy nem mondom, hogy az én férjem főzni szokott?? 😃
Nem mondom, nálunk is mindig én csináltam a több házimunkát, mert nekem jobban szúrja a szemem, de azért a férjemnek mindig alap volt, hogy mindenben részt vesz. Most itthon vagyok babával, úgyhogy nyilván én viszem a háztartás nagy részét, de most is szokott azért néha főzni vagy takarítani, ha elúszok a kicsi mellett.
Mondjátok már meg, ha a feleségetek ugyanannyit dolgozik, mint ti, akkor miért várjátok el, hogy ő csinálja a házimunkát is? Hogy lehet, hogy felnőtt ember létetekre képtelenek vagytok néha megfőzni az ebédet vagy valami?
Költői kérdés volt, tudtam hogy úgyse fog ilyen kutatást linkelni, mert nincs. Vagy valami 20 résztvevős amit az amisok között készítettek és roppant reprezentatív. :D
Már miért zárná ki egymást a kettő?? Szerintem amelyik nőnek kevésbé lesz szexi és férfias a párja csak azért, mert a közös otthonuk rendbetartásából kiveszi a részét, annak valami nem stimmel az emeleten. A nő nem attól nő, hogy cseléd módjára viszi tök egyedül az egész háztartást 8-10 óra munka után, ahogy a férfi sem attól lesz férfi, hogy füle botját se mozdítja otthon!
Számomra kevesebb “férfiatlanabb” vonás van egy férfiban, mint mikor úgy áll a házimunkához, hogy az a nő dolga és ugyan egy szalmaszálat nem rak odébb. Az ilyen instant lapát.
33, már leírtam h ideális esetben a nő NEM dolgozik napi 8 órat, tehát van ideje és energiája ellátni a háztartást. Ezt egy férfinak sztem kötelessége biztosítania. Nem pedig a partvissal bohóckodjon.
Akkor nekem "nincs rendben az emelet", de számomra egy takarító férfi nem "kevésbé" szexis hanem egyáltalán nem az😀
Ez az én ízlésem, nektek legyen akkor más, engem nem zavar ellentétben veletek😄
És egészen pontosan honnan is veszed, hogy mindenki számára az az "ideális", ha nem dolgozik, hanem kiszolgáltatottként, anyagilag 100%-ban mástól függve éli az életét...? Csak mert számomra ez elég távol áll az ideálistól. Persze, nyilván van, akinek ez tök szuper, csak már nem egyen szívták meg ezt, amikor zátonyra futott a kapcsolat és a nő ott állt csupasz hátsóval, mert hát ő nem dolgozott, nem volt pénze.
Egyébként a kérdésben is le van írva: arról az esetről van szó, amikor mindkét fél ugyanúgy dolgozik! Igen a nő is. Erről szól az egész kérdés, hogy miért derogál sok pasasnak kivennie a házimunkából a ráeső részt, ha egyszer mindketten melóznak? Nem pedig arról, hogy mi van akkor, ha a 2 fél közösen megegyezik, hogy a férfi dolgozik, a nő pedig otthon van. Itt sok tisztázni való nincs, ők közösen döntöttek így, nekik megfelelő ez az életvitel. Na de ahol férfi, nő egyaránt dolgozik, ott nem éppen közös megegyezés szokott lenni, hogy a nő csinál egyedül mindent, hanem a kedves férfi úgy gondolja, amiért neki más lóg a lába között, joga van a közös házuk rendben tartását egyedül a nőre testálni, a sok birka nő meg sajnos be is nyeli a cseléd szerepet, utána meg panaszkodik.
Szerencsére rengeteg normális férfi van, akinek abszolút magától értetődő, hogy a KÖZÖS háztartásukért közösen felelnek és nem érzik magukat kevesebbnek attól, ha porszívót kell fogni, ahogy a nők sem tekintenek ettől kevesebbként rájuk. Egyébként a takarítás nem "szexi" kell legyen, ez nem valami bemutató, amit bámulni kell, ez egy feladat, amit nemtől független el kell végezni. Vagy talán, ha egyedül a pasi, akkor sem takarít meg nem is főz, nem csinál semmit? Kétlem. Na akkor kapcsolatban miért is nem megy ez?
Manapság meg ritka, mint a fehér holló az, hogy egyetlenegy keresetből fent lehet tartani egy családot...
Neked meg egy helyesírási szótár felett. -Ban/-ben használatáról hallottál-e már? Aztán az ly és j közötti különbségről? "heje". :D Betojok. Amúgy ezt már egyszer nagyon ügyesen ideböfögted, senkit nem érdekelt akkor sem az elmebajod.
Senkinek sehol nincs helye, de ne aggódj, ilyen hímsoviniszta, szánalmas elképzelésekkel értelmes nő úgy se fog leállni veled.
Pusztán tükröt tartok az önérzetességre kihegyezett, manipulatív társadalmi megosztódásgenerátort öntudatlanul működtető, megosztódó, tőle szenvedő, asszertív helyett agresszív, háborgó emberek felé.
Azt hittem ez nyilvánvaló, és senki nem fog személyeskedésbe, de tévedtem.
Van elég nő körülöttem, bár akinek a jelleme megüt egy számomra alapot képező nívót olyat nem nagyon találok. De nem adtam fel, talán egyszer lesz méltó társam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!