Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férfiak, miért nem veszitek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, miért nem veszitek ki a részeteket a házimunkából? Miért nem főztök, takarítotok?

Figyelt kérdés

Az előbb olvastam egy kérdést ezzel kapcsolatban, és mivel és is ugyanezt tapasztalom, árulják el, mi az oka ennek? A kérdés nyilván azoknak szól, akik semmi vagy minimális házimunkát csinálnak otthon.

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__11499362-k..

Szóval, az én környezetemben is azt látom - a saját férjemen kívül -, hogy a férfiak alig vesznek részt a háztartásban. Én is ebben nőttem fel, a férjem szüleinél is ez van, a barátnőim is arra panaszkodnak, hogy szinte mindent nekik kell csinálniuk. Fiatalos környéken lakom, tele fiatal párokkal, múltkor pár anyukatársammal beszélgettünk, és mikor valami kapcsán megjegyeztem, hogy a férjem főzött, ott hitetlenkedtek, hogy nem mondom, hogy az én férjem főzni szokott?? 😃

Nem mondom, nálunk is mindig én csináltam a több házimunkát, mert nekem jobban szúrja a szemem, de azért a férjemnek mindig alap volt, hogy mindenben részt vesz. Most itthon vagyok babával, úgyhogy nyilván én viszem a háztartás nagy részét, de most is szokott azért néha főzni vagy takarítani, ha elúszok a kicsi mellett.

Mondjátok már meg, ha a feleségetek ugyanannyit dolgozik, mint ti, akkor miért várjátok el, hogy ő csinálja a házimunkát is? Hogy lehet, hogy felnőtt ember létetekre képtelenek vagytok néha megfőzni az ebédet vagy valami?

2021. dec. 17. 17:15
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
88%

Én két okot látok.

Ha egy nő összeáll anyuka kicsi fiával aki eddig sem tett semmit keresztbe akkor az magára vessen.

Láttam olyat is hogy egy nőnek semmi sem jó amit a párja csinál mert nem úgy fogja a portörlő rongyot, nem úgy tolja a vasalót, vagy nem hajlandó megcsinálni a valami határtalan f-szságot ami a lány az anyukájától tanult. Ilyenkor a segítőkész férfi néhány veszekedés után megunja, kinyit egy sört aztán csináljon azt az okos asszonyka amit akar.

2021. dec. 17. 20:29
 22/38 anonim ***** válasza:
81%
Én dobnám ki az ilyen pasit, mint macskát xarni, ha nem csinálja meg maga után. Vagy megkeseríteném az életét, szóval sok öröme nem lenne. Magam után is utálok főzni, mosni, takarítani. Mintha a fogamat húznák. De még egy másik felnőtt ember után is.. majd ha hülye leszek.
2021. dec. 17. 21:03
 23/38 anonim ***** válasza:
5%

Az eddigieken túl, amire persze semmit sem reagáltatok, mert el kéne ismerni a nő felelősségét:

Készültek felmérések, melyek szerint, a házimnkát végző férfiak vesztettek vonzalmukból a nők szemében.

Na meg ez pszichológia a többi nő felé: látjátok micsoda domináns hímet fogtam? Le tud szabályozni.

2021. dec. 17. 21:18
 24/38 anonim ***** válasza:
91%

És mi volt az oka hogy a felmérés szerint vesztettek vonzalmukból a házimunkát végző férfiak a nők szemében?

Vagy azt nem tárták fel? A miértjét...

Talán hogy egy érvvel kevesebb amiért szüksége volna rájuk az adott férfinek?

2021. dec. 17. 21:22
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Hol lelhetőek fel ezek a kutatások?

2021. dec. 17. 21:48
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

"Hol lelhetőek fel ezek a kutatások?"

Minek az neked? A valóság az az ilyen kutatásokat illetően, hogy még ha egy reális mintán, szakmailag kivitelezett kutatásról is van szó - amit eleve kétlek -, a helyes következtetés levonása akkor is meredek challenge.

Ez arra jó csak, hogy a gyk-n lehessen macsózni, hogy "kutatások bizonyítják".

Nekem az a tapasztalatom, hogy az asszonyt annyira meghatja, ha segítek neki, hogy leszopna porszívóval a kezemben. Na bumm...

2021. dec. 17. 22:03
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
#26 ha kutatásra hivatkozol, akkor alap igényesség, hogy mások számára is meg tudd mutatni. a levegőbe beszélni mindenki tud.
2021. dec. 17. 22:13
 28/38 anonim ***** válasza:
21 évesen a főzést elkezdtem tanulni magamtól, házi munka alap?
2021. dec. 17. 22:24
 29/38 anonim ***** válasza:
0%
Ne már lányok ha megemelem a hátsóm ki fog lustálkodni? :D
2021. dec. 17. 22:43
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

"#26 ha kutatásra hivatkozol, akkor alap igényesség, hogy mások számára is meg tudd mutatni"

Ja ok, ez anonim félreérthető volt. Nem én hivatkoztam kutatásra, csak azt akartam mondani, hogy az ilyen kutatásokat érdemes fenntartásokkal kezelni - legalábbis óvatosan következtetni belőlük.

Nem egy helyen látom, hogy az embernek van egy véleménye, aztán talál egy kutatást, amire rá lehet fogni, hogy igazolja az álláspontját, és innentől hátra is dől, mondván nem ő mondja, hanem a tények.

Tegyük fel, hogy egy kutatás tényleg azt méri, amit állít, és kiderül belőle, hogy ha a férj elkezd házimunkázni, a nő elkezdi kevésbé vonzónak látni. Simán lehet, de ebből számtalan további dolog kiderülhet.

Csak néhány példa:

- attól lesz kevésbé szexi, hogy nem ért a házimunkához, ügyetlenkedik, és emiatt egy rakás szerencsétlenségnek látja a nő. A megoldás ilyenkor az lenne, hogy beletanul a dologba, nem az, hogy nem csinálja.

- lehet, úgy áll a fickó a házimunkához, mint ami a nő dolga, amibe ő csak besegít. Betanított segédmunkásként viselkedik, kutyaként lesi a parancsot, ami lehet nem szexi női szemmel. A megoldás itt a valós bevonódás, nem a hanyagolás.

- ha csak simán abba belegondolunk, hogy mi kevésbé kívánjuk-e az asszonyt, amikor gumikesztyűben, macinaciban, üveges tekintettel takarít, az is triviális választ adhat.

Sorolhatnám, a lényeg számomra még mindig ugyanaz: egy ilyen kutatás nem indok arra, hogy egyedül hagyjuk az asszonyt a házimunkával, sokkal inkább az, hogy megtanulunk férfinak maradni házimunka közben is.

2021. dec. 18. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!