Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, miért nem veszitek ki a részeteket a házimunkából? Miért nem főztök, takarítotok?
Az előbb olvastam egy kérdést ezzel kapcsolatban, és mivel és is ugyanezt tapasztalom, árulják el, mi az oka ennek? A kérdés nyilván azoknak szól, akik semmi vagy minimális házimunkát csinálnak otthon.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__11499362-k..
Szóval, az én környezetemben is azt látom - a saját férjemen kívül -, hogy a férfiak alig vesznek részt a háztartásban. Én is ebben nőttem fel, a férjem szüleinél is ez van, a barátnőim is arra panaszkodnak, hogy szinte mindent nekik kell csinálniuk. Fiatalos környéken lakom, tele fiatal párokkal, múltkor pár anyukatársammal beszélgettünk, és mikor valami kapcsán megjegyeztem, hogy a férjem főzött, ott hitetlenkedtek, hogy nem mondom, hogy az én férjem főzni szokott?? 😃
Nem mondom, nálunk is mindig én csináltam a több házimunkát, mert nekem jobban szúrja a szemem, de azért a férjemnek mindig alap volt, hogy mindenben részt vesz. Most itthon vagyok babával, úgyhogy nyilván én viszem a háztartás nagy részét, de most is szokott azért néha főzni vagy takarítani, ha elúszok a kicsi mellett.
Mondjátok már meg, ha a feleségetek ugyanannyit dolgozik, mint ti, akkor miért várjátok el, hogy ő csinálja a házimunkát is? Hogy lehet, hogy felnőtt ember létetekre képtelenek vagytok néha megfőzni az ebédet vagy valami?
Nekem szerencsém van 😀
Az en párom mos,főz,takarít
Mire haza érek a munkából ...ha en érkezem előbb akkor én csinálok mindent!!es sztem többet is takarít mint én 😍
én utálok főzni, tényleg rohadtul (de ha nagyon muszáj, rászánom magam)
de minden más tennivalóból szívesen kiveszem a részem, sőt többet is vállalok, ha cserébe nem kell főznöm.
Engem meg lehurrogtak egy kérdésnél mert rendszerető vagyok férfiként,és sok időt és energiát fordítok ezekre a dolgokra.
A legtöbb válaszoló nem bírt volna együtt élni velem :)
Biztos nem mindenki hurrogott le, mert szereted a rendet!
Csak vannak akiknek ez nem prioritás az életükben.
Látják a káoszban a rendet. Azt, hogy ezt hogy csinálják, én mai napig nem értem?! :D
Megjegyzem én sem tudnék együtt élni egy rendetlen emberrel!
Amúgy meg az, hogy a férfiak nem vesznek rész a házimunkában, az valami "ősidőkre visszavezethető rossz beidegződés"! Már a dédszüleim, nagyszüleim idejében is ez volt a "divat", hogy ez a nő dolga! Aztán valahogy így maradt meg a fejekben!
A mostani fiatalabb generációk (y, z), már szerencsére nem ilyen földhözragadtak ebben a témában. Most már egy harcos amazon a sarkára áll ha kell, és rávezeti élete szerelmét a munkamegosztásra!
Jobb esetben ez sikerül is! :)
Viccet félretéve, ebben a témában sem lehet általánosítani!
Vannak tökre házias pasik, és vannak bizony trehány nők is.
Én is férfiként amíg egyedül voltam főztem, mostam, takarítottam, párkapcsolatban meg felesbe mennek ezek a dolgok. Nálam ez alap, de tapasztalom sok helyen én is, hogy a maradi felfogást erőltetik, hogy az asszony dolga a házimunka, főzés. Nem így van, a nők is ugyanolyan teljes értékű emberek, egy kapcsolatban a felek pedig egyenrangú társak.
Engem is csicskának, meg szánalmasnak neveztek páran, amiért segítek a menyasszonyomnak fizikailag, lelkileg támogatom. Nem kell törődni ezzel. Illetve de, kiállok magamért, a párkapcsolatomért, és az emberi méltóságért. És amikor pl. menyasszonyom szüleinél vagyok, kiveszem a koszos tányerokat anyósom kezéből, elmosogatok én ebéd után, hátha apósom és a fiai is tanulnak egy kis segítőkészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!