Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, miért nem veszitek ki a részeteket a házimunkából? Miért nem főztök, takarítotok?
Az előbb olvastam egy kérdést ezzel kapcsolatban, és mivel és is ugyanezt tapasztalom, árulják el, mi az oka ennek? A kérdés nyilván azoknak szól, akik semmi vagy minimális házimunkát csinálnak otthon.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__11499362-k..
Szóval, az én környezetemben is azt látom - a saját férjemen kívül -, hogy a férfiak alig vesznek részt a háztartásban. Én is ebben nőttem fel, a férjem szüleinél is ez van, a barátnőim is arra panaszkodnak, hogy szinte mindent nekik kell csinálniuk. Fiatalos környéken lakom, tele fiatal párokkal, múltkor pár anyukatársammal beszélgettünk, és mikor valami kapcsán megjegyeztem, hogy a férjem főzött, ott hitetlenkedtek, hogy nem mondom, hogy az én férjem főzni szokott?? 😃
Nem mondom, nálunk is mindig én csináltam a több házimunkát, mert nekem jobban szúrja a szemem, de azért a férjemnek mindig alap volt, hogy mindenben részt vesz. Most itthon vagyok babával, úgyhogy nyilván én viszem a háztartás nagy részét, de most is szokott azért néha főzni vagy takarítani, ha elúszok a kicsi mellett.
Mondjátok már meg, ha a feleségetek ugyanannyit dolgozik, mint ti, akkor miért várjátok el, hogy ő csinálja a házimunkát is? Hogy lehet, hogy felnőtt ember létetekre képtelenek vagytok néha megfőzni az ebédet vagy valami?
Hát nem tudom, én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Szinte minden haverom tud főzni, gyereket nevelnek, takarítanak. Egyik haverom konkrétan otthon maradt gyeden a gyerekkel, mert az asszonynak jobb munkája van. Egy másiknak a felesége későig dolgozik, a srác hozza-viszi a porontyokat, főz, mos rájuk, miközben próbál vállalkozni.
Itthon szinte mindig én főzök, mert a feleségem nem szeret főzni, én meg imádok. Mosogatok is rendszeresen, fürdetek, tudomisén. Takarítani inkább a nejem szokott, de azt is megcsinálom ha muszáj, csak szarabbul, meg lassabban, mert utálom.
Hát valamilyen debil fejében biztos, normális embernek meg teljesen természetes és alapvető, hogy a férfi ugyanúgy kiveszi a részét a háztartásban, takarításban, mint a nő.
Mondjuk baromira kíváncsi lennék, hogy az ilyenek mi a jó francot csinálnak, amikor egyedül élnek? Belefulladnak a saját mocskukba, mert derogál porszívót fogni? :D Vicces.
Én azt látom, hogy a legtöbb férfit konkrétan az anyja nevelte ilyenre. "Jajj kisfiam hagyd csak, majd anyu megcsinálja"... Ők nevelnek kiskirályt a gyerekből sajnos.
Nekem szerencsém van, a párom mindenből kiveszi a részét itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!