Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan nyissam fel a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan nyissam fel a férjem szemét, hogy segítsen az itthoni munkákban és a gyerekek körül?

Figyelt kérdés

Borzasztóan belekényelmesedett az életébe. Én még itthon vagyok a gyerekekkel, ezért a javát megcsinálom a dolgoknak, de így, hogy már minden az én feladatom, mindig szalad a ház, a kert vagy úgy minden.

Próbáltam vele beszélni, de ő nem érzi úgy, hogy bármi többet is tehetne, csak néha elmondja, hogy milyen hálás azért, hogy ennyit dolgozok értük.

2021. okt. 6. 09:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem meg egy férfinek ugyanúgy ki kell venni a részét az otthoni feladatokból, engem nem úgy neveltek hogy a nő szolgál a férfi meg nézi ahogy kiszolgálják.
2021. okt. 6. 10:27
 12/25 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk én akkor is hozzájárultam a családi kasszához, amikor a gyerekekkel voltam otthon, úgynevezett CSED és GYED formájában, ami ugyan töredéke volt a korábbi bevételemnek, de attól még nem mondhatom, hogy csak a férjem pénzén éltünk.

Amúgy persze, amíg otthon van az anya, addig nyilván megoldja a házimunka nagy részét, de azért miután a kedves apuka hazatéved, jól esik az ember lányának ha van ideje kicsit magára is, és nehogy már sajnáljuk a férfiakat, hogy a saját gyerekeikkel is kéne néha foglalkozniuk. Aztán meg az a 2-3-akárhány év alatt, amíg az asszonyka otthon van a gyerekekkel, ő jól hozzászokik, hogy nincs semmi dolga, és majd ő lesz a leginkább meglepődve, mikor a felesége visszatér a munka világába és már nincs minden este főtt étel az asztalon.

Az, hogy valakinek megfelel ez a munkafelosztás, hogy amíg ő otthon gyerekezik, addig a férje ne rakjon el maga után egy piszkos poharat sem, az egy dolog, de a kérdezőt zavarja, és ehhez nem segítség azt mondani, hogy mások örömmel állnak be házicselédnek. És igen, jól mondják a többiek, a gyerekkel foglalkozni 0-24/7 munka, és nyilván nagy része öröm és boldogság, de azért igenis kimerítő, ellentétben a férfiaink munkáival, ami tart 8-9 órát, plusz a közlekedés, és utána hazamegy és... Mit is csinál? Semmit? A nő ezt mikor engedhetné meg magának szerinted? Ha a férfi nem segít, akkor a nő konkrétan sosem pihen. Nehogy már ez legyen az elvárható, és szidjátok akinek nem tetszik ez az állapot.

2021. okt. 6. 10:28
 13/25 anonim ***** válasza:
90%

3as és amikor majd te is újra 8 órában fogsz dolgozni? Onnantól retekben fogtok élni életetek végéig, mert hát 8 óra munka után jár a pihenés?

Illetve gyerek előtt is putri tempó volt? Mert hát ugye aki dolgozik az nem mosogat.

14/25 anonim ***** válasza:
87%

Mert a férfi biztosan megállás nélkül nyomja a napi 8 órát, nincs se ebéd, se kávészünet, vagy üresjárat, ugye? :) nem kell piedesztálra emelni a nagybetűs Férfit, mert dolgozik

15/25 anonim ***** válasza:
83%

Úristeeen!!! Egy felnőtt ember dolgozik? Ráadásul 8 órát? Micsoda hős! Micsoda áldozat!

Erre nem sokan képesek ám. Igenis megérdemlik ezek a bátor emberek, hogy otthon kényelmes fotel, meleg vacsora és nedves punci várja őket.

2021. okt. 6. 10:33
 16/25 anonim ***** válasza:
98%

Amúgy kérdező, én megpróbálnám úgy rávenni a közreműködésre, hogy egy hétvégére elmennék barátnőzni vagy valamit csinálni napközben, amíg ő otthon van a gyerekekkel. Oldja csak meg. Vagy ha ezt túl drasztikusnak érzed, akkor írj egy beosztást, ragaszd ki a hűtőre, és beszéld meg vele, hogy szombatonként ő vágja a füvet, ő takarítja ki a konyhát vagy mittudomén. Esetleg hétvégén közösen intéztek egy nagytakarítást, amiben ő is benne van (tehát kb felét a feladatoknak ő végzi), és hétköznap meg rászólsz, hogy igenis tegye a zoknit a szennyesbe, ne hagyja már a földön, meg elmosogattatod vele maga után a piszkos tányért, mondván, hogy te most a gyereket altatod. Felajánlhatod alternatívaként, hogy elmosogatsz te, ha addig ő foglalkozik a gyerekkel, választhat. Nálunk ez beválik, nekem igazából mindegy, hogy mit csinálok, ha a feladatok egy részét a férjem veszi át.

#12 voltam.

2021. okt. 6. 10:39
 17/25 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a rábízott munka sohasem olyan fontos, hogy azonnal megcsinálja, pontosabban ő nem érzi annak. Csak halogatja végül én úgyis megcsinálom. Volt, hogy csak arra kértem, meg, hogy húzza ki a kukát, de azt sem csinálta meg.

Itthonról dolgozik. Részben pont ezért van sokkal több dolgom, mert mindenhol kristályvizes palackok, kávésbögrék, poharak, tányérok vannak, amiket szedegethetek össze a ház különböző pontjairól. Ha valami kiömlik, leborul, az is rám vár. Az utóbbi másfél évben romlott el ennyire a helyzet, mióta itthon van. Olyan mintha nem is 3 hanem 4 gyerekem lenne.

2021. okt. 6. 10:51
 18/25 anonim ***** válasza:
99%
Hát akkor beszélgess el vele, hogy nem bejárónő vagy, úgyhogy nyugodtan összeszedheti ő is maga után a dolgokat és megcsinálhatja azt amit rábízol. Ha nem érti meg és van hova menned én lelépnék a gyerekekkel egy időre, hogy észre vegye milyen az ha nem vagy és hogy mennyi mindent megteszel te is, így nem halna bele, ha kivinné a koszos edényeket és stb. Nekem is volt olyan párom akit úgy éreztem, hogy a gyerekem én leléptem. Fárasztó és idegörlő egy felnőtt ember után is pakolászni. Csinálja aki akarja, de az én időm is ugyanannyra értékes mint a férfié és nekem is jár a pihi.
2021. okt. 6. 10:59
 19/25 anonim ***** válasza:
97%

17

Ez azért egészen elképesztő, hogy a kiömlött vizet vagy kávét ott hagyja neked.

2021. okt. 6. 11:04
 20/25 anonim ***** válasza:
8%
Én meg azt mondom, az a nő aki ilyen pasit fog ki, hogy semmiben nem segít az magára vessen. A nők szokták hangoztatni, hogy mindig ők választanak párt, csak elhitetik a férfival, hogy ellenkezőleg van. Akkor meg tessék elfogadni a választás eredményét. Vagy tovább lépni a hisztin és talán beszélgetni azzal akivel elvileg jóban rosszban..
2021. okt. 6. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!