Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan nyissam fel a férjem szemét, hogy segítsen az itthoni munkákban és a gyerekek körül?
Borzasztóan belekényelmesedett az életébe. Én még itthon vagyok a gyerekekkel, ezért a javát megcsinálom a dolgoknak, de így, hogy már minden az én feladatom, mindig szalad a ház, a kert vagy úgy minden.
Próbáltam vele beszélni, de ő nem érzi úgy, hogy bármi többet is tehetne, csak néha elmondja, hogy milyen hálás azért, hogy ennyit dolgozok értük.
Mondjuk én akkor is hozzájárultam a családi kasszához, amikor a gyerekekkel voltam otthon, úgynevezett CSED és GYED formájában, ami ugyan töredéke volt a korábbi bevételemnek, de attól még nem mondhatom, hogy csak a férjem pénzén éltünk.
Amúgy persze, amíg otthon van az anya, addig nyilván megoldja a házimunka nagy részét, de azért miután a kedves apuka hazatéved, jól esik az ember lányának ha van ideje kicsit magára is, és nehogy már sajnáljuk a férfiakat, hogy a saját gyerekeikkel is kéne néha foglalkozniuk. Aztán meg az a 2-3-akárhány év alatt, amíg az asszonyka otthon van a gyerekekkel, ő jól hozzászokik, hogy nincs semmi dolga, és majd ő lesz a leginkább meglepődve, mikor a felesége visszatér a munka világába és már nincs minden este főtt étel az asztalon.
Az, hogy valakinek megfelel ez a munkafelosztás, hogy amíg ő otthon gyerekezik, addig a férje ne rakjon el maga után egy piszkos poharat sem, az egy dolog, de a kérdezőt zavarja, és ehhez nem segítség azt mondani, hogy mások örömmel állnak be házicselédnek. És igen, jól mondják a többiek, a gyerekkel foglalkozni 0-24/7 munka, és nyilván nagy része öröm és boldogság, de azért igenis kimerítő, ellentétben a férfiaink munkáival, ami tart 8-9 órát, plusz a közlekedés, és utána hazamegy és... Mit is csinál? Semmit? A nő ezt mikor engedhetné meg magának szerinted? Ha a férfi nem segít, akkor a nő konkrétan sosem pihen. Nehogy már ez legyen az elvárható, és szidjátok akinek nem tetszik ez az állapot.
3as és amikor majd te is újra 8 órában fogsz dolgozni? Onnantól retekben fogtok élni életetek végéig, mert hát 8 óra munka után jár a pihenés?
Illetve gyerek előtt is putri tempó volt? Mert hát ugye aki dolgozik az nem mosogat.
Mert a férfi biztosan megállás nélkül nyomja a napi 8 órát, nincs se ebéd, se kávészünet, vagy üresjárat, ugye? :) nem kell piedesztálra emelni a nagybetűs Férfit, mert dolgozik
Úristeeen!!! Egy felnőtt ember dolgozik? Ráadásul 8 órát? Micsoda hős! Micsoda áldozat!
Erre nem sokan képesek ám. Igenis megérdemlik ezek a bátor emberek, hogy otthon kényelmes fotel, meleg vacsora és nedves punci várja őket.
Amúgy kérdező, én megpróbálnám úgy rávenni a közreműködésre, hogy egy hétvégére elmennék barátnőzni vagy valamit csinálni napközben, amíg ő otthon van a gyerekekkel. Oldja csak meg. Vagy ha ezt túl drasztikusnak érzed, akkor írj egy beosztást, ragaszd ki a hűtőre, és beszéld meg vele, hogy szombatonként ő vágja a füvet, ő takarítja ki a konyhát vagy mittudomén. Esetleg hétvégén közösen intéztek egy nagytakarítást, amiben ő is benne van (tehát kb felét a feladatoknak ő végzi), és hétköznap meg rászólsz, hogy igenis tegye a zoknit a szennyesbe, ne hagyja már a földön, meg elmosogattatod vele maga után a piszkos tányért, mondván, hogy te most a gyereket altatod. Felajánlhatod alternatívaként, hogy elmosogatsz te, ha addig ő foglalkozik a gyerekkel, választhat. Nálunk ez beválik, nekem igazából mindegy, hogy mit csinálok, ha a feladatok egy részét a férjem veszi át.
#12 voltam.
Az a baj, hogy a rábízott munka sohasem olyan fontos, hogy azonnal megcsinálja, pontosabban ő nem érzi annak. Csak halogatja végül én úgyis megcsinálom. Volt, hogy csak arra kértem, meg, hogy húzza ki a kukát, de azt sem csinálta meg.
Itthonról dolgozik. Részben pont ezért van sokkal több dolgom, mert mindenhol kristályvizes palackok, kávésbögrék, poharak, tányérok vannak, amiket szedegethetek össze a ház különböző pontjairól. Ha valami kiömlik, leborul, az is rám vár. Az utóbbi másfél évben romlott el ennyire a helyzet, mióta itthon van. Olyan mintha nem is 3 hanem 4 gyerekem lenne.
17
Ez azért egészen elképesztő, hogy a kiömlött vizet vagy kávét ott hagyja neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!