Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Együtt maradjak így a férjemmel?
Jó ideje azt érzem, hogy már nem szeret, nem is mondja, ki sem mutatja. 14 éves párkapcsolatról beszélünk, két gyerekünk van. Intimitás is jobbára akkor van, ha én kezdeményezem. Nekem mindez nagyon hiányzik.A válásból mindketten rosszul jönnénk ki, a gyerekekről nem is beszélve, ezért hezitálok jó ideje, érdemes-e meglépnem. Viszont úgy érzem, én már mindent megtettem, ami emberileg lehetséges, hogy jobbra forduljanak a dolgok, nem rajtam múlik. Nem tudom, ennél a helyzetnél jobb lenne-e két gyerekét egyedül nevelő anyának lenni, mert attól is félek. Aki hasonló helyzetben van, mit tenne a helyemben? Beszélgetni próbáltunk már erről, nem tudja megmagyarázni, miért ilyen, mitől lett ilyen... Ettől sem jutottunk előrébb.
40N 44F
Ha kell neked, dobd be magad, és csábítsd el újra.
Ha nem kell, csábíts el engem. ;)
38F
Köszönöm szépen a válaszaitokat! (Aki le lett pontozva, nem én tettem, számomra mindenki véleménye hasznos...)
#3 Ilyesmit mond, hogy szeret, de másképp. Nem nagyon értem. Azt gondolom, már csak a gyerekek miatt van velem.
#4 A férjem véleményére én is sokszor kíváncsi lennék, de nem lehet vele ilyesmiről beszélni. Biztosan változtam én is, és ő is az elmúlt években (ha a külsőségekre gondolunk, nem híztam el, adok magamra, csinosnak tartanak mások), a természetem is biztosan változott, de tudok tanulni a hibáimból, dolgozom rajtuk. Én vele szerettem volna megoldani, de kezdem feladni... Kezdek belefáradni, hogy mindig én nyúlok utána
A férjed valószínűleg nem túl jó konfliktuskezelésben és emiatt fél őszinte lenni veled. A négyes válaszoló történetéhez hasonlón mentem én is keresztül anno. Szerencsére "csak" 3 évembe telt és nem volt házasság / gyerek. Nekem ugyan volt annyi vér a pucámban, hogy megmondjam az exemnek, hogy azért nem vonzódok hozzá, mert elhagyta magát (durván, amúgy), miközben én heti többször sportoltam, hogy vonzó maradjak a számára.
Nem mondom, hogy nálatok is fizikai vonzalom hiányára vezethető vissza a probléma, de ez az izé, "nem tudom, miért nem kívánlak szexuálisan" nekem férfiként egy méretes bullshitnak hangzik.
6 voltam, még pluszban annyit, hogy akármi a probléma gyökere, ha ő nem akarja megoldani, helyette te nem fogod tudni. Ez viszont minden esetben igaz, ha külső, ha belső jellegű problémáról van szó. Én évekig túráztattam magam feleslegesen.
Ha a társad nem partner a probléma megoldásában, a 10., 20., esetleg 100. egyoldalú javítási kísérlet után érdemes talán már feladni.
Egyedülálló anyaként még rádtalálhat a boldogság. Egy halott házasság börtönében vergődve viszont 100%, hogy nem. Ez segíthet a fájdalmas döntés meghozásában.
#6 Tudom, hogy igazad van. Valójában másfél éve vergődöm ebben a helyzetben. Amikor végre elhatároznám magam, megcsillant valami halvány fénysugár, hogy lehet még esély (mondjuk mond valami kedveset), aztán idővel megint ott találom magam, ahol a part szakad...
Szerintem egyedül már megléptem volna. Viszont valóban nem látom értelmét annak, hogy még éveket ebbe így beleöljek. Az intimitás terén neki jóval kevesebb az igénye, ez talán mindig is így volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!