Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akiknek volt már párkapcsolatuk Borderline személyiséggel, vagy olyan emberrel, akinek szélsőséges hangulatingadozásai voltak?
Megismertem egy srácot a neten. Az elején feltünt már, hogy valami nem oké vele. Folyton önmagát sztárolta, ha nem kapott kellő figyelmet, akkor jött a hiszti és az érzelmi zsarolás. Egyik percben imád, a másikban én voltam a világ ku..rvája. Ezek után nyilván nem volt kérdés, hogy ignorálom. A mai napig írogat, hogy imád, szeret. Aztán meg, hogy ri..b@nc vagyok, hogy ignorálok egy beteg embert. 😄
Szegény... Az ilyenek inkább járjanak terápiára.
Párom ilyen, és még egy pár másik mentális problémája is van.
Nagyon szeretem, de az elmúlt napokban már baromira leszívja az energiámat.
2-es, ez inkább nárcizmus. "Exem" is ilyen volt, aki miatt borderline lettem. 🙃
Nekem a legdurvább tüneteim csak a kapcsolat közben jöttek ki, de már mielőtt összejöttünk, akkor elmondtam neki, hogy mennyire elb@szott vagyok, igaz, akkor még bipoláris depressziónak hittem. 10 hónapja vagyunk együtt, csak az utóbbi időben voltak konfliktusok, illetve most egy 1-2 hete volt a legnagyobb veszekedésünk, ami mindkettőnket teljesen kikészítette. Nagyon rossz, bár nálunk egy dologgal van inkább nagyobb baj, a pszichózisokkal. Amihez van 1-2 trigger, amik ha megtörténnek, akkor jön a baj, amit nem tudok befolyásolni. Az az egy-két dolog meg pont olyan dolog, amiket ő nagyon szeretne csinálni, és én se értem, hogy miért ezt hozza ki belőlem... De dolgozunk a megoldáson, csak az összes pszichoterapeuta be van telve, és még hónapok, mire tudnak szabad időpontot adni...
Szerintem attól is függ, hogy az illető hogy áll a dologhoz. Ha belátja, hogy baj van, zavarja a saját viselkedése, és szeretne meggyógyulni a saját, és a másik érdekében is, akkor ha szereted, próbálj meg türelmes lenni vele. De ha még nem vagytok együtt, inkább próbáld meg elkerülni. Én is folyamatosan le akartam beszélni magamról a páromat, csak azt mondta, hogy így szeret és elfogadja...
Fiamnak volt egy borderline-os barátnője. Egyszer kedves bújós cica módjára szerette, majd bármilyen apró félreértés, vagy ha nem kapott 100% figyelmet, kiváltotta belőle azt, hogy hisztizett, tört-zúzott, a fiamat mindennek elmondta ordítva, olyan szitokszavakat használva, hogy ledöbbentő volt, öngyilkossággal fenyegetőzött.... Mikor lehiggadt, lábtörlőt csinált magából, könyörgött bocsánatért térden állva, felajánlotta, hogy megtesz bármit, amit a fiam kér, elmondta mindig, hogy ő azért ikyen, mert beteg....
Sajnáltam a kislányt, mert mikor normális időszaka volt, aranyos volt. De már a kapcsolat elején is sűrűn váltakoztak ezek a lelkiállapotok nála. A fiam néhány hónap múlva szakított vele, azt mondta, tönkre megy ebbe az egészbe ő is, ha vele marad.
Ezt a sztorit már feltetted hetekkel ezelőtt is, kérdező. Csak akkor még diagnózis nem szerepelt a dologban. Akkor is írtad, hogy tuti kidobod.
Tényleg azóta is ezen pörögsz, és még vele vagy?
Kérdező, te nem az exemmel jársz véletlenül? Ő fogott mindent a horoszkópjára, hogy elcseszett halak, és azért ilyen :D
1-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!