Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért gondolhatja ezt a barátnőm?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolhatja ezt a barátnőm?

Figyelt kérdés
Tegnap beszéltem a barátnőmmel akivel már másfél hónapja együtt vagyunk. A volt barátja került szóba és megkérdeztem, hogy "ugye sose emelt rád kezet?". Erre ő csak nézett. Tudtam, hogy ez egy "De" válasznak felelt meg, ő is tudta. Megkérdeztem, hogy hányszor történt meg? Ő meg válaszolta, hogy sokszor. Viszont most nem szeretnék ebbe a témába bele menni (én sose lennék képes ilyet tenni, előbb vágom le a kezem). Lehet, hogy túlgondolom, de van olyan nő aki azt gondolja, hogy ezt érdemli és attól félek, hogy a barátnőm is ezt gondolja, már mondta is, hogy én jobbat érdemlek, mert csak a bajok vannak vele... Szerintetek túlgondolom vagy nem? illetve mit lehet ez a gondolat ellene tenni? (F/21 L/19)
2021. aug. 31. 00:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
6%
Tipikus nő, azt akarja, hogy úgy kezeljék mint egy darab szrt. Ebből még lesznek bajok.
2021. aug. 31. 01:10
 2/12 anonim ***** válasza:
24%

Úúú, srác, te nagyon szívni fogsz. Az ilyen történetek mindig úgy néznek ki, hogy a kattant csaj összejön egy cuki sráccal, aztán idővel ez neki mégsem jön be, de azért érzelmileg kihasználja és keres majd egy hasonló srácot, mint az exe.

Amíg lehet, keress egy értelmes nőt, mert nagyon durván sérülni fogsz érzelmileg.

2021. aug. 31. 01:11
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Azért én nem látom ennyire sötéten a helyzetet mint #2, de tény hogy a barátnőd az előző bántalmazások hatására lelkileg sérült.
2021. aug. 31. 02:11
 4/12 A kérdező kommentje:
2# Hát remélem nem lesz úgy ahogy mondod, mert az életemet adnám a barátnőmért
2021. aug. 31. 07:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem is vert az exem, de a mostani páromtól nem tűröm el, és nem vagyok nagyobb roncs lelkileg, mint bárki más :D Ha csalódás ér szomorú leszek, ha jó hetem van, fel vagyok dobva. Ha veszekszünk higgadt maradok.. Az emberek képesek változni és továbblépni :)
2021. aug. 31. 08:04
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Ha valaki bántalmaz, az megvisel lelkileg, csak az a nem mindegy, hogy hogyan kezeljük ezt utána. Volt barátnőmnek volt bántalmazó kapcsolata, de ő sose állt le, hogy feldolgozza ezt, kapcsolatból kapcsolatba ugrott, áldozatnak állította be magát minden helyzetben (mármint bármi más és aktuális dolgokban is). Valamint hiába viselkedtem úgy, bizonyítottam, 8-10 hónap után is megkaptam, hogy majd én is bántalmazni fogom úgyis. Hát kösz, ha nem bízik bennem, nem hajlandó leülni beszélni magunkról, a kapcsolatunkról, akkor hiába töröm magam. Ráadásul pont ő viselkedett passzív-agresszív módon, és én sérültem lelkileg eléggé.

Mostani barátnőmnek is volt bántalmazó kapcsolata, de ő feldolgozta magában, szakemberrel, és még ha vannak rossz érzései is emiatt, szinte naponta beszélünk magunkról, a kapcsolatunkról, és ha valami bánt minket, arról, is. Sőt, mindketten azt valljuk, minél nehezebb beszélni valamiről, annál fontosabb. Mármint a kapcsolatunkban. Olyan nem létezik, hogy sose bántsd meg a másikat, de ha mindketten úgy álltok hozzá, mindent meg lehet oldani.

A lényeg, hogy nyitottak legyetek mindketten a másik összes dolgára, és ki tudjatok alakítani egy intim, megbízható viszonyt az olyan témájú beszélgetésekhez is.

2021. aug. 31. 09:02
 7/12 A kérdező kommentje:

#5 Ez nyugtatóan hangzik, viszont az utolsó mondatodhoz lenne egy kérdésem. Akkor miért hallom sokszor, hogy "az ember sose változik meg"? Természetesen nem megcáfolni szeretném a mondatod. Ez csak egy egyszerű kérdés.

#6 Köszönöm a segítséget, próbálok nyitott lenni.

2021. aug. 31. 09:21
 8/12 A kérdező kommentje:
#6 Mármint nyitottnak nyitott vagyok. Pontosabban próbálom jól kezelni
2021. aug. 31. 10:38
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az jó, ha nyitott vagy. Az is fontos, hogy csak úgy ne erőltesd ezt a témát, mondd meg neki, hogy ha úgy érzi beszélhet erről, ha nem akkor nem kell. Türelmesnek kell lenni - ez amúgy se árt más szituációkban, más témáknál se.

Akkor érdemes ezeket kibeszélni, ha szóba kerülnek, vagy kihatással van a kapcsolatotokra. Ha megvan a megfelelő bizalom és kommunikáció, úgyis meg lesz minden beszélve.

6-os voltam

2021. aug. 31. 10:47
 10/12 anonim ***** válasza:
16%
Hát te is eléggé sérült lehetsz ha másfél hónap után az életedet adnád érte.
2021. aug. 31. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!