Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Volt egy szerintem kreált...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt egy szerintem kreált konfliktusom a barátnőmmel, és azóta (2 hete) nem beszél velem, ez már a kapcsolat végét jelenti?

Figyelt kérdés

A konfliktus röviden: egyik nap én voltam a sofőr és a egyszer csak úgy kivágott elém egy autó a kereszteződésből, hogy satufékeznem kellett, hogy ne menjek neki, kb körülnézés nélkül kijött, és itt azt mondtam, hogy ez tuti hogy egy fogyatékos idióta, mert majdnem tömegbalesetet csinált.

Na erre megsérdődött a párom, hogy én, hogy vagyok képes így beszélni egy idegen emberről, hogy egy idegbeteg vagyok, stb stb.

Tök meglepődtem mert ilyet még nem csinált, este próbáltam vele megbeszélni, erre csak folyamatosan osztott tovább, és olyan dolgokat vágott a fejemhez, amik nem is igazak, és amikor mondtam neki, hogy ezek nem igazak, akkor elkezdett velem kiabálni, hogy én hogy merem őt kéttségbe vonni, meg hazugnak beállítani, és rámrakta a telefont, és itt beszéltünk utoljara, hiába hívom azóta, nem veszi fel, nem ír vissza, nem tudom mivel érdemeltem ezt meg, vagy, hogy mit rontottam el, de szerintem ez már egy eléggé rossz jel a kapcsolat jövőjét tekintve.

Így belegondolva azóta többször meg is voltak már ingerült megnyilvánulásai irányomba, meg ilyen csenddel büntetlek dolog, de sosem tartott még ennyi ideig, és szerintem ez nem jó jel őszintén szólva...

2021. aug. 24. 12:00
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

"nekem a bolt fog megmaradni, és kicsit sem, hogy melyik évszak melyik vásárlása volt"

Mondom: EZÉRT kell MÉG AKKOR megbeszélni, mikor emlékszel!

NEM eltenni az érzést, és dédelgetni magadban, míg megnő jó nagyra, és a pasiból pedig szemét állat lesz a fejedben!

Ráadásul addigra jól elfelejted, hogy mi is történt valójában, tehát még helyrehozni se lehet soha többé!

2021. aug. 26. 16:27
 32/39 anonim ***** válasza:

Nemtudom mit mondogatod, már az első oldalon leírtam, hogy már más a helyzet!--és jól le is pontozták!

"Én is utálom amúgy, ha mondok valamit, és kétségbevonják(általában a hibázó ferdít) ami történt, pláne ha az én káromra.. régen sok ilyenbe belefutottam, mert mindig próbáltam megértő lenni és tartogatni a csalódást, haragot, aztán később jött ki, és akkor már nem ismerte el a hibázó fél a hibát, és meghazudtolt.. Egyből kell mondani, ha valami zavar, már rájöttem, a csajnak is rá kellene jönnie."

De ez a váltás is azért kellett, mert az exem nem hitt nekem és olyan manipulatív volt, hogyha nem emlékeztem egy részletre, akkor hazugnak nevezett, mint itt a kérdező! Normál esetben nem kellett volna váltanom, mert a párom elhiszi azt, amit mondok és elfogadja azt, hogy az érzéseim valósak, nem pedig megkérdőjelez!!A kérdező ilyesmire nem képes! Kapcsolatban nem szabadna, hogy az legyen a normális, hogy már eleve védekezésre játszol, mert a párod meg fog hazudtolni!!!Nem normális, hogy jegyzetelsz, meg fotókat gyűjtögetsz, hogy elhiggyék amit korábbról állítasz, hanem a párod hisz neked, ha azt mondod, hogy ez meg ez megtörtént és ez meg miatt nem tudsz vele lenni akkor is, ha ez sérti az önérzetét!

Nem normális, ha nem bízol meg a másikban és hazugnak állítod be, nem normális, hogy a másiknak ezért gyűjtögetnie kell az infókat fejben, írásban, meg taktikázni, hogy na akkor gyorsan vitázunk egyet a nyaraláson, mert odafelé megint gonoszkodott, majd túl gyorsan vezetett, vagy kiöntötte az üdítőt az autóban, mert a telefonját nyomkodta és nem figyelt.. az sem oké, ha helyben le kell meccselni a feszültséget, ráripakodni, hogy miért nem figyel a telefonja helyett az üdítőre.. lehet elsőre nem is zavar annyira, hogy felhoz, de ha elköveti ezt 10 új alkalommal te pedig közlöd, hogy nagyon sokszor nem figyelsz a telefon miatt, nem fogsz emlékezni, hogy a kocsiban öntötte ki az üdítőt az első alkalommal, második alkalommal hol ejtett le valamit és így tovább

2021. aug. 26. 19:23
 33/39 anonim ***** válasza:

De #32 (meg az összes többi, amit te írtál), attól még, mert te egyszer beválasztottál és volt egy ilyen manipulatív párod, attól még a kérdezőről nem tudhatjuk, hogy ő is az-e. Igaz, hogy csak a történet egyik felét ismerjük, de annyit biztosan tudunk, hogy a barátnője még nem tart ott, mint te, hogy egyből jelezze a problémáját, hanem "csenddel büntet", ami azért tudjuk, hogy nem egy érett konfliktuskezelési módszer, szóval teljesen jogos a kérdező részéről, hogy ha ő nem emlékszik ilyen eseményekre, akkor vár valamilyen leírást, hogy mégis mikor bántotta meg a párját és hogyan. Az, hogy egyszer megtörtént, mert valamikor az éterben rosszul érezte magát a csaj, az nem segítség senkinek, a kérdezőnek főleg, mert így mégis hogyan helyezze kontextusba az egészet, hogy tudja felülbírálni a viselkedését/szavait? Mondom ezt nőként, aki egyébként tudom, miről beszélsz, hogy sokszor van olyan, hogy csak valami halvány érzésre emlékszem a másikkal kapcsolatban, de aztán hiába próbálom felidézni, nem megy, és tök sokszor volt olyan, hogy még miután fel is idéztem, a párom bizonyítani tudta, hogy tényleg nem úgy történt, ahogyan arra én emlékeztem, csak valamit félreértettem vagy utólag hozzáköltöttem dolgokat vagy akármi. Az emlékezet nem egy fénykép, plasztikusan újra és újragenerálja a jelenetet, érzést, eseményt, amit felidézel, és sosem tévedhetetlen, mindig lehetnek benne kiegészítések és hozzáköltések, amiket nem is tudatosítasz magadban, mert az elme egyszerűen így működik.

Nem azt mondom, hogy nincs igazad, mert a saját tapasztalataidból kiindulva nyilván érzékenyebb vagy ezekre a jelekre, de még nem jelenti azt, hogy tévedhetetlenül felismered mindenkinél. Főleg nem így, leírásban.

Az viszont vitán felül áll, hogy a kérdező és a barátnője között ennek jobb, ha vége van, mert akár nárci a kérdező, akár nem, akár igaza van a barátnőjének, akár nem, ennek így semmi értelme.

2021. aug. 26. 19:44
 34/39 A kérdező kommentje:

Azta, hat te tenyleg nem tudsz lenyugodni, ameddig el nem ismerik az igazadat, nagyon jo hely lehet a sajat altalad elkepzelt valosag, ha ennyire beleragadtal 😂

Valoszinuleg azert pontoztak le az elso valaszodat, mert nincs igazad. Vagy a viz a hulye ha a kacsa nem tud uszni?

De mar mondtam, hogy legyek szamodra akarmilyen, tok nem erdekel, es nem azert, mert beallitasz egy olyan embernek, amilyen nem vagyok, hanem azert, mert az irasodbol nagyon leri a felsobbrenduseg erzet, es a sertodottseg a vilag de foleg a ferfiakkal szemben, de oke, legyen a szemedben az osszes ferfi kasza, aki valaha azt merte mondani a baratnojenek, hogy ez nem igy van :D

Szivesen ervelnek veled szemben, de nincsen arra szuksegem, hogy ujjabb regenyeket irj a sajatos sertodott stilusodban, azert remelem egyszer megbekelsz, mert a vegen mar csak a macskak maradnak neked 🤷 de azokbol is csak a nostenyek 😂😂😂😂

2021. aug. 26. 19:56
 35/39 anonim ***** válasza:

A csaj nem bünteti! Azért van csendben, mert határtalanul fel van háborodva és nem tudja, mit kezdjen a kapcsolattal, mennyire is komoly ez az egész, átértékeli a dolgokat, gondolkozik a történéseken és a párján is, hogy kell e neki egy kapcsolat, milyen ember is valójában, meg ilyenek. Illetve biztos azon is agyal, hogy mit jelent, hogy nem keresi a párja, vajon ő mit lát ebből, neki kell e ez akapcsolat meg ilyenek..Szerintem(nyilván magamból kiindulva) tisztában van vele, hogy ez a kapcsolat kaki, sok van a srác rovásán, nem ilyen embert képzelt magamellé, még megváltozni se akar és hagyja elmenni, nem csak "rossz" ember, hanem nem is fontos neki..akkor pedig jobb is!

Én ezeket gondolnám, ha a helyzetében lennék! Mondom, hogy én is ezt csináltam, volt, hogy napokig! Ez nem büntetés, egyszerűen nem tudja mit akar és gondolkozik, várja mi fog történni, mert nem tud lépni, amíg nem tudja mit akar.. tök nehéz és bosszantó helyzet..!

A pasival nem lehet beszélni, mert meghazudtolta(ez tény). Ha a pasi nem emlékszik, nem jogos, hogy vár leírást! Nem egy vadidegen állítja ezeket, hanem a párja és látványosan dühös, csalódott miatta! Aki ideges valami miatt, az nem lehet kitalált! Szerintem itt az alapvető különbség a látásmódunkban.. heves érzelmek nem alakulnak ki a semmitől! Nem lesz senki dühös rád úgy, hogy nem történt semmi.. érzelmeket nem képzel az agy, részleteket igen, eseményeket módosíthat, de az érzéseket nem!Ha valami miatt dühös voltál, mondjuk mert piros volt a pohár, elfelejtheted azt, hogy piros volt a pohár, lehetett zöld is, de az érzés eszedbe jut, rád tör random időpontokban, hogy mérges vagy, mert nem úgy volt, ahogy akartad.. Szerintem az ember így működik.. a részleteket nem idézi fel az ember hetek, hónapok után, az érzés viszont előtör akkor is, ha nem tudatosan idézi fel.. és ha újra más színű a pohár, az fogja érezni, hogy dühös, mert már megint ez van.. tudni fogja miért. És azt írja a kérdező, több ilyen is volt"dolgokat sorolt fel".. Gondolod több dolgot értett félre?

2021. aug. 26. 20:06
 36/39 anonim ***** válasza:

"Ha a pasi nem emlékszik, nem jogos, hogy vár leírást!"

DE, JOGOS!

"heves érzelmek nem alakulnak ki a semmitől!"

Valóban nem, az igaz. De ez nem jelenti azt, hogy akinek heves érzelmei vannak, annak mindig igaza is van!

EZÉRT kell tisztázni a dolgokat mielőbb, és a csenddel - vagy bármi mással - büntetés NAGYON primitív lélekre vall!

2021. aug. 26. 20:38
 37/39 anonim ***** válasza:
na lapátra tetted már?
2021. aug. 26. 20:41
 38/39 anonim ***** válasza:

"Én ezeket gondolnám, ha a helyzetében lennék! Mondom, hogy én is ezt csináltam, volt, hogy napokig! Ez nem büntetés, egyszerűen nem tudja mit akar és gondolkozik, várja mi fog történni, mert nem tud lépni, amíg nem tudja mit akar.. tök nehéz és bosszantó helyzet..!" - de akkor mondja ezt, és akkor a másik is tiszteletben tudja tartani az akaratát, esetleg át tudja értékelni a helyzetet, ott és akkor, nem csak ül bután kérdőjelekkel a fejében, hogy miaf*sz van, miért nem veszi fel a másik már megint a telefont.

Véded itt a csajt, de szerintem nincs igazad. Ha baja van, bizonytalan, gondolkodási időre van szüksége, mondja meg. Ott és akkor. Nem hónapokkal később, hogy hát volt egyszer valamikor, nem tudja mikor és miért, de valamikor valami rossz érzése a párjával kapcsolatban, és aztán ezt így a fejéhez vágja. Aztán hozzákölt valamit, hogy szerinte miért lehetett, és zokon veszi, ha a kérdezőnek meg nem rémlik semmi hasonló, mert ő meg amellett, hogy nem is tudta, hogy megbántotta a csajt (hiszen ő semmivel sem jelezte, max valami csenddel), nem is azzal bántotta meg, amivel a barátnője szerint megbántotta. Érted a problémát, igaz? Az nem meghazudtolás, hogy neki nem maradt meg egy számára hétköznapi esemény. Ha neki nem fűződik hozzá érzelmi töltet, akkor teljesen reális, hogy nem emlékszik rá, sőt, ha személyiségétől idegen dolog, akkor teljesen érthető, ha az első reakciója az, hogy nem történt ilyen. És minthogy a barátnője lehet, hogy tényleg csak az érzésre emlékszik, simán lehet, hogy valóban nem is történt meg az adott esemény. Ez nem meghazudtolás, mert az érzéseit nem hazudtolja meg, csak az érzést kiváltó körülménnyel nem értenek egyet, ami nem mellékes egyáltalán.

Senki sem mondja, hogy a csaj nincs megbántva vagy hogy adott esetben nem megalapozott a sértettsége, de az igenis a csaj hibája, hogy ezt nem közölte a kérdezővel egyből, vagy akár pár nap gondolkodás után, hanem egyben a fejére borítja, hogy 3 évvel ezelőtt se kérdezte meg, hogy teljesen átsütve vagy lágyan szeretné a reggeli rántottát.

2021. aug. 26. 20:47
 39/39 anonim ***** válasza:

Ez a #32 és összes többi hozzászólása az a szint, hogy "azt álmodtam, hogy megvertél, ezért duzzogok rád".

Meg írtó vicces, hogy állítóag manipuláló pasija volt és nem ismeri fel az alap manipulációt : megvádollak valami kamuval, és amikor erre jogosan kiakadsz, akkor látványosan besértődök, hogy te lehazugoztál, meg kiabáltál velem, az ártatlan érzékeny lélekkel.

Kérdező, szerintem keress mást, bármilyen fájó is eldobni az éveket, rohadt fiatal vagy még.

2021. aug. 28. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!