Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudom feldolgozni a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom feldolgozni a párom múltját! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Állandóan veszekedéseket indítok emiatt a problémám miatt. Eyáltalán nem különös a párom múltja, átlagos...

De pl gólyatáborban, igaz nem lefeküdt másokkal, de parancsra történt az első csókja mert feladat volt.

Nem tudom feldolgozni, hogy ő ennyire birka... hogy megy a többi után... Elmondása alapján nem tudta mi vár ott rá, azt hitte csapatépítés lesz, mint egy cserkésztáborban... tényleg ennyire naiv lenne?

A legrosszabb, hogy rossz élményként adja elő... és sajnálom és ez dühössé tesz, hogy akkor nemet kell mondani és kész!

De ilyen teljesen egyszerű dolgokat nem vagyok képes feldolgozni, meg azt sem, hogy kiskorában az anyja hordta orvoshoz, és többek között 11 évesen volt rektális nőgyógyászati vizsgálata is... egy gyereknek (hozzáteszem semmi baja nem volt, de az anyja hipochonder). Ezután az anyja addig járt az orvos nyakára míg nem adott a páromnak fogamzásgátlót, amitől azóta is nagyon túlsúlyos szegény...

Később is állandóan megalázó vizsgálatokra hordta az anyja... úgy hogy egészséges volt... Ha később ez változott, az az anyja miatt történt... de arra se mondott nemet... csak nekem mondta hogy ne zaklassam vele mert valahányszor említem újra kell élnie újra és újra a vizsgálatokat... és szenved tőle... de miért rám haragszik? az anyjával azóta is nagyon jóvan vannak ( a nő utál engem ) miért nem az anyjára haragszik? Ő vitte oda nem én...

Mihez kezdjek magammal? nem vagyok képes feldolgozni, de nagyon szeretném, ha boldog lenne, és nem bántanám állandóan.

De állandóan szenvedek a saját gondolataimtól.

Rengeteg van, ez 2 példa volt, de rengeteg olyan dolog van, amit nem bírok feldolgozni. Többnyire sajnos a legtermészetesebb dolgokat...

Előző párkapcsolataimban is jellemző volt, hogy nem tudtam feldolgozni dolgokat... van ilyen betegség?

Valaki tudna tippet adni mihez kezdjek ezzel? Nem akarom bántani a párom, és pláne elveszíteni nem, de megérteném ha elhagyna az állandó agybajaim miatt...

2021. aug. 10. 17:55
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

#28 #29

Nagyon hasznosak voltak a válaszaitok, köszönöm, hogy időt fektettetek ebbe és elolvastátok a sztorimat!

2021. aug. 10. 19:24
 32/46 anonim ***** válasza:
31%

Ez egy hatalom és ez egy képesség. Az emberi agy 90%-a n8ncs kihasználva. Köztük ez a képesség sincs.

Mindenkiben benne van.mindenki rá tud kattanni dolgokra, ami teljesen meghipnotozálja es vezeti.

Nagyon fontos hasznos dologra vetíteni rá ezt a képesseget és nem baromsagokra amik nem vezetnek sehovasem.

28 es 30 voltam

2021. aug. 10. 19:25
 33/46 anonim ***** válasza:
94%
De, ki van használva az egész agy. Ez egy nagyon régi urban legend.
2021. aug. 10. 19:29
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a normális és az érzéketlen nem szinonímák. Egyik véglet az érzéketlen. Másik véglet te vagy. Kettő közt van a normális.
2021. aug. 10. 19:30
 35/46 anonim ***** válasza:
94%

33 dehogyis.

A telepatia gondolatatvitel bevonzas ezeket se tudjuk tudatosan csinalni.

Csak véletleneknek néznek ki,hogy akirol napok ota beszélek pl, jé 10 év után megjelenik és rámír.

Meg amelyik teteltől a legjobban tartok, vagy a legjobban tudom pont azt huzom ki 24 ből.

Meg akirol lemondtak az orvosok mégis meggyógyult. Meg halott csecsemő fektámadt mikor megpuszilták a szulei mikor elbucsúztak sírva. Ezek csodaszámba mennek. Es de nem azok..

Millio meg egy minden nincs tudatosan kihasznalva, amit ki lehetne aknázni.

2021. aug. 10. 19:35
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
*tételtől
2021. aug. 10. 19:35
 37/46 anonim ***** válasza:
89%

Nem számoltam meg, hogy hányszor írtad le oldalakon keresztül, hogy te sosem bántanád.

Közben te magad írod le részletesen mindazt, amivel igenis, hogy bántod évek óta.

Többek között olyan dolgokért gyötröd a faggatózásoddal, amit 11 évesen, gyerekként, kiszolgáltatott helyzetben ő maga egy lelki és fizikai traumának élt meg.

Gondolom, a racionális éneddel belátod, hogy nem volt abban a helyzetben, hogy meg tudja ítélni, hogy szükséges-e az az orvosi vizsgálat, nem volt lehetősége egy orvos döntését sem felülbírálni, sem elkerülni egy számára nyilván kellemetlen és megalázó vizsgálatot.

Egy másik ember múltját ugyanúgy nem tudod sem kontrollálni, sem megváltoztatni, ahogy a sajátodat sem.

A helyedben átgondolnám, hogy el tudom-e őt fogadni a múltjával együtt.

Ha nem, az lenne a tisztességes, ha minél előbb szakítanál vele, nem pedig az, hogy megvárod, amíg elmész a tűréshatáráig, és ő szakít.

Ha úgy gondolod, hogy el tudod fogadni a múltjával, akkor mindenképpen fontos lenne egy pszichológust felkeresned, mert ha több, mint két év alatt nem tudtál ezen túllendülni, akkor önmagában az idő soha nem fogja megoldani. Keress egy jó szakembert, aki tud neked segíteni.

(Én a helyedben akkor is megtenném, ha a szakítás mellett döntesz, mert minimális esélyed van arra, hogy egy következő kapcsolatban minden olyan ideális lesz a másik múltjában, hogy nem fogsz ugyanígy rugózni rajta, kikészítve magadat és a párodat.

Tényleg nem szeretném megbántani az érzéseidet, és jó szándékból írom ezt, de szerintem érdemes lenne elgondolkoznod azon, hogy ha férfiként nem tudsz egy nőnek érzelmi támasza lenni egy kapcsolatban, akkor reálisan nézve mennyire van esélyed hosszú, harmonikus kapcsolatra.

Az már nagy előrelépés szerintem, hogy felismerted, hogy ez így nincsen rendben, és valami olyan pszichés dolog van a viselkedésed hátterében, amin egyedül nem tudsz túllendülni.

A helyedben tényleg keresnék egy jó pszichológust.

2021. aug. 10. 20:46
 38/46 anonim ***** válasza:
87%

"Tehát legyek normális, vagyis érzéketlen a párommal szemben, és mert ő normális ember, ettől lenne boldog ha le se szarnám."

Megkérdezhetem, hogy te mitől érzed érzéketlenségnek azt, hogy ha nem bolygatsz hónapokon, éveken át olyan dolgot, ami elmúlt, nem lehet megváltoztatni, a múltban átírni?

Számomra nőként az lenne az érzéketlenség, ha a párom ezekről faggatózna, nem pedig az, ha elfogadná a múltamat, és helyette a jelenünkre koncentrálna.

Ha velem történtek volna ezek, és a párom így viselkedne, akkor amikor már a harmadik alkalommal hozza fel ugyanazt a dolgot a múltamból, ami nekem fáj, de próbálom feldolgozni és elengedni végre, elmondanám, hogy erről többet nem szeretnék beszélni. Megmondanám, hogy szeretném, ha adna magának két hetet arra, hogy átgondolja, hogy el tud-e fogadni mindazzal, ami a múltam, és őt zavarja, vagy nem.

Ha két hét után azt mondaná, hogy nem, elengedném harag nélkül. Ha úgy dönt, hogy igen, akkor elmondanám, hogy ennek örülök, és akkor soha többet nem szeretném, ha a korábban már háromszor megbeszélt témákat újra felhozná.

Ha mégis előfordulna újra, akkor szelíden, de határozottan elmondanám, hogy nagyon sajnálom, de ma még egyszer előfordul, akkor tiszteletben tartom, hogy nem tudja tiszteletben tartani a kérésemet. Elfogadom, hogy nem tud ellene tenni, én viszont nem szeretnék vele kapcsolatot, mert számomra ez a lelki bántalmazás kategória.

Elmondanám előre, hogy komolyan gondolom. És ha mégis megtenné, akkor tényleg szakítanék.

Nem csak azért, mert nem akarnám, hogy újra meg újra fájdalmat okozzon nekem azzal, hogy olyan dolgon lovagol, ami velem kiszolgáltatott gyerekként történt, és amin nem tudok változtatni, hanem azért is, mert én nem tudnék elképzelni párkapcsolatot olyan férfival, aki ezt

1) vagy nem látja be

2) vagy belátja, mégsem tudja ennek megfelelően kontrollálni a saját viselkedést

2021. aug. 10. 21:16
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

Telepátia, aha. Próbáljuk ki, ezek szerint fejbe lehet téged verni, és ha 90%-ban sérül az agyad, még mindig normális leszel.

Olvasgass ennek utána.

2021. aug. 10. 22:16
 40/46 A kérdező kommentje:

Csak mostanában mondja a párom, hogy fáj neki, az elején viccelődött vele... csak ugye én kiakadtam, aztán faggatóztam, de az elején viccesen adta elő több alkalommal is.

Lehet amiatt adja elő, hogy mennyire fáj ez neki, hogy úgy érezzem ártok neki.

2021. aug. 11. 13:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!