Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudom feldolgozni a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom feldolgozni a párom múltját! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Állandóan veszekedéseket indítok emiatt a problémám miatt. Eyáltalán nem különös a párom múltja, átlagos...

De pl gólyatáborban, igaz nem lefeküdt másokkal, de parancsra történt az első csókja mert feladat volt.

Nem tudom feldolgozni, hogy ő ennyire birka... hogy megy a többi után... Elmondása alapján nem tudta mi vár ott rá, azt hitte csapatépítés lesz, mint egy cserkésztáborban... tényleg ennyire naiv lenne?

A legrosszabb, hogy rossz élményként adja elő... és sajnálom és ez dühössé tesz, hogy akkor nemet kell mondani és kész!

De ilyen teljesen egyszerű dolgokat nem vagyok képes feldolgozni, meg azt sem, hogy kiskorában az anyja hordta orvoshoz, és többek között 11 évesen volt rektális nőgyógyászati vizsgálata is... egy gyereknek (hozzáteszem semmi baja nem volt, de az anyja hipochonder). Ezután az anyja addig járt az orvos nyakára míg nem adott a páromnak fogamzásgátlót, amitől azóta is nagyon túlsúlyos szegény...

Később is állandóan megalázó vizsgálatokra hordta az anyja... úgy hogy egészséges volt... Ha később ez változott, az az anyja miatt történt... de arra se mondott nemet... csak nekem mondta hogy ne zaklassam vele mert valahányszor említem újra kell élnie újra és újra a vizsgálatokat... és szenved tőle... de miért rám haragszik? az anyjával azóta is nagyon jóvan vannak ( a nő utál engem ) miért nem az anyjára haragszik? Ő vitte oda nem én...

Mihez kezdjek magammal? nem vagyok képes feldolgozni, de nagyon szeretném, ha boldog lenne, és nem bántanám állandóan.

De állandóan szenvedek a saját gondolataimtól.

Rengeteg van, ez 2 példa volt, de rengeteg olyan dolog van, amit nem bírok feldolgozni. Többnyire sajnos a legtermészetesebb dolgokat...

Előző párkapcsolataimban is jellemző volt, hogy nem tudtam feldolgozni dolgokat... van ilyen betegség?

Valaki tudna tippet adni mihez kezdjek ezzel? Nem akarom bántani a párom, és pláne elveszíteni nem, de megérteném ha elhagyna az állandó agybajaim miatt...

2021. aug. 10. 17:55
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

Nem teljesen mindegy amúgy mi történt a múltban?

Számotokra biztosan mindegy, de számomra nem.

Valaki tudja esetleg milyen mentális betegség tüneteit produkálom?

Mert konkrétan a fájdalmat úgy érzem, mintha ezek velem történtek volna meg, nyilván amennyire át tudom érezni. Nagyon szeretem a párom, sokszor van rémálmom emiatt.

Tehát mikor ezek eszembejutnak random a nap folyamán, valós fájdalmat érzek, a gyomromban a mellkasomban és sokszor más helyeken is.

Mi okozhatja? Hogy segíthetek a helyzetemen és helyzetünkön?

2021. aug. 10. 18:08
 12/46 A kérdező kommentje:
(Elnézést elfelejtettem az idézőjelet az előző hozzászólásom első mondata idézet volt tőletek: "Nem teljesen mindegy amúgy mi történt a múltban?" ez.)
2021. aug. 10. 18:09
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
Azt kéne megértened, hogy a párod múltja az a múlt, megtörtént, tanult belőle, továbblépett. A jelent kellene megtanulni élvezni. Nyilván neked is vannak történeteid, hibáid, azok felett szemet lehet hunyni? Hogy is van ez! Kérlek, gondolkodj kicsit empatikusan, a másik fejével! Neked hogy esne, ha folyamatosan a múltaddal csesztetnének? Próbáld meg így nézni a dolgokat.
2021. aug. 10. 18:09
 14/46 terminator9000 ***** válasza:
74%
Jah kattant az anyja, nemtudott nem et mondani talán me gyerek stb nemtudja akkor se megváltoztatni a múltat, amikor kérdezed ezekről mond neki hogy segíteni szeretnél nem bántani
2021. aug. 10. 18:12
 15/46 anonim ***** válasza:
100%

"hanem faggatni kezdem a múltjáról, mikor eszembejut valami, akkor faggatom, és kérem részletesen mesélje el mi és hogyan törént akkor és ott. Nyilván azért kérem ezt, mert ha nem vagyok minden információ birtokában, akkor hajlamos az agyam az üres részeket, kitölteni sokszor rosszabb dolgokkal, mint ami valójában metörtént, emiatt kérem, hogy mesélje el."

Majdnem szóról szóra ezt mondta a férjem is anno, a kapcsolatunk elején. Mikor megismert, én még egy másik pasival voltam, akit nagyon szerettem, és (jóval) később, mikor összejöttünk, akkor állandóan hasonlítgatta magát. És ő is állandóan faggatott a múltamról, mert állandóan jobb akart lenni, meg azt akarta, hogy jobban szeressem.

Nem tudom, mi lehet ez, de ő sem normális módon kezelte, majdnem szét is mentünk emiatt. Ez már régen volt, és szerencsére már nem viselkedik így, ti mióta vagytok együtt?

Nem normális amúgy, túlságosan birtokolni akarod őt, ha még a fájdalmát is így magadra veszed.

2021. aug. 10. 18:16
 16/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm, eddig te voltál aki legkevésbé ítélt el engem, de a többieket is megértem, szörnyű mennyire beteg vagyok...

Azt azért kijelentettem korábban is, hogy nem bántom őt se szavakkal, se tettekkel! Sosem tennék ilyet a "bántás" a kérdéseimben nyílvánul meg, amit ő bántásnak érzékel.

Úgy szoktam megkérdezni: Édesem, egy ideje nem hagy valami nyugodni, emlékszel, mikor azt mondtad, hogy ezt tetted? utána mag azt mondtad, hogy mégsem tetted meg? Elmondod melyik az igazság, mert napok óta eszembejut, és rosszul érzem magam miatta, és csak te tudhatod, csak a te segítségeddel és válaszaiddal érezhetem jobban magam.

Ekkor elmeséli újra, és nyilván úgy próálja, hogy ne bántson vele nagyon.

Ez persze akkor sikerül, hogyha nem ferdít újra, mert akkor megint nem vagyok előrébb... olyankor visszakérdezek, hogy akkor multkor miért hazudtál? nem is bántom vele, csak nem értem miért, ha most meg elmondja... mire ő: Jó veled se lehet beszélni húzz el innen hagyjál békét!!!

Éééés kezdetét is veszi a veszekedés, hogy hagyjam békét... ezután hetekig hónapokig csipkedem magam, hogy ne zaklassam ha szembe is jut valami és fáj nagyon akkor külső fájdalommá alakítom, hogy elviseljem.

De nem értékeli, hogy hetekig hetekig ha eszembejut valami inkáb falba verem a fejem, mintsem felhozzam, hogy nyugodtan élhessen, hogy boldoggá tehessem. De én közen megőrülök. Mert kérdéseim vannak, válaszok nincsenek, csak én és az agyam, az a hülye agyam, ami mintha direkt bántana engem...

2021. aug. 10. 18:17
 17/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon menyutató a válaszod! Ezekszerint a férjednek sikerült meoldania ezt magában? (Bár én nem exekhez mérem magam, nincs ilyenről szó)

A férjednek hogyan sikerült megbirkóznia ezzel?

Remélem én is hamarosan jobban leszek.

2021. aug. 10. 18:20
 18/46 anonim ***** válasza:
95%
Te valami kényszerbeteg vagy. Ilyen hülyeségekkel jönnél nekem állandóan a hajam is kihullana. Ez nem is a csajról meg az érte való aggódásról szól, hanem rólad. Te érzed magad rosszul, ha nem tudsz pontosan minden részletet. Menjél orvoshoz.
2021. aug. 10. 18:21
 19/46 A kérdező kommentje:
#15 Jaj elfelejtettem a korábbi hozzászólásomban reagálni, de kérdésedre válaszolva 2 éve és 3 hónapja vagyunk együtt a párommal.
2021. aug. 10. 18:22
 20/46 A kérdező kommentje:
#18 Igen, én érzem rosszul magam emiatt, véletlenül nem tudja valaki, milyen mentális rendellenesség lehet ez?
2021. aug. 10. 18:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!