Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire gondoskodik rólad a barátnőd?
Nem kiszolgálás szinten, hogy ha ő nincs akkor a férfi nem eszik stb.
Hanem olyanokra gondolok mint "régen" mint szuleimnel pl:
figyel a nő hogy főtt étel legyen többnyire,
Szed a párjának a tányérba
Pl utazás előtt berakja a ruháit
Ezeket kérés nélkül teszi,természetes módon jön.
Hú, ha ilyeneket kellene csinálnom egy pasinak, úgy érezném, mintha egy ötéves kisfiúval járnék, és hál'Istennek nem vagyok pedofil.
Egyébként gondoskodónak tartom magam, ha éppen kapcsolatban lennék, pl. tuti, hogy mondjuk átvállalnám tőle a házimunkát, ha nehezebb napja van, támogatnám érzelmileg, ápolnám, ha beteg, rendszeresen kimutatnám, hogy szeretem, de az, hogy a tányérba is szedjem ki neki a kaját, meg pakoljak be helyette, mintha ötéves lenne... Egyszerűen nem az a kategória. És azt is nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy felnőtt, dolgozó férfi ne magának akarja kiszedni a levest.
"Nem kiszolgálás szinten, hogy ha ő nincs akkor a férfi nem eszik stb."
Az általad felsoroltak csak akkor nem kiszolgálás, ha oda-vissza működik. Nèha az egyik kedveskedik, nèha a másik. Vagy a fèrfi valami másban kompenzál. Különben ez kiszolgálás, már ne is haragudj meg. Attól nem lesz ez " nem kiszolgálás", hogy hiányában megoldja a fèrfi. Persze, hogy megoldja, az evès alap szüksèglet.
De ha valaki ezt mind megcsinálja a párjának, az igenis kiszolgálás. Gyerekek esetèben szoktak ilyet, nem felnőtt embereknèl. Elhiszem, hogy a családokban ezt láttad, ès ezáltal ez számodra a követendő pèlda, de èrdemes lenne újra gondolnod. Nem biztos, hogy az a jó, a normális. Azt is elhiszem, hogy neked az lenne a kènyelmes, de akkor sem.
Szerintem mindenkinek kényelmes lenne, de pont ezért nem értem, miért a szülői kapcsolatot akarják leképezni romantikusban.
Ideális esetben mindenkit ellátott az anyukája. Nem azért, mert fiú, vagy mert lány, hanem mert a gyereke. Nekem mindig fura ez, mert ezen logika alapján MINDENKINEK járna a gondoskodás. Csak ebbe valahogy belekeveredtek a nemek, érthetetlenül. Mert anyuka nő, és gondoskodott a fiáról, akkor a párja, akiről szintén gondoskodott a saját anyukája, nem érdemli meg a gondoskodást, mert azonos a neme az anyával? Belekeveredtem, de értitek.
Van hogy szedek neki, van hogy ő szed nekem, van hogy csinálok neki reggelit és kávét, van hogy ő nekem. Ebben nincs semmi probléma.
Egészen addig amíg ez kölcsönös!!
De ne is haragudj, azt nem varhatod el hogy ezeket csak a nő csinálja. Ő nem az anyad hanem a párod, neki is ugyanúgy jól esik a gondoskodás mint neked. Nincs olyan hogy neki kell csak ilyet csinálni mert ő a nő. Remélem ez eszedbe se jutott....
"De nyilván a férfi is meg tudja ezeket csinálni de a párja szívesen megteszi"
Ok, ès mit gondolsz, a fèrfinek akkor mi az, amit szívesen megteszi a párjának? Ő miben gondoskodó? Semmiben?
Mi a 🎃-mèrt kène kinyalni a fèrfi hátsóját? Csak mert lifeg vmi a lába között? A másiknak meg nem, ès akkor már ez az elvárás, hogy termèszetesen módon nyalja a fèrfi s.. gèt?
Komolyan nem èrtem ezt a gondolkodásmódot.
Én gondoskodó vagyok, ezeket mind csinálom.
Csináltam exférjemnek is, ő vissza is élt vele, sosem tetszett neki semmi, és igen ha pakoltam neki, miért ezt, miért ide, miért így, gyűrött lett stb.
Mostani párommal, mióta együtt élünk nem voltunk még nyaralni, de ez lesz az, amit nem fogok neki megcsinálni, hogy bepakolom a táskáját. Azt biztos, hogy nem.
De fózök neki, ki is merítem, ha pont szedek magamnak, akkor neki miért ne? De ez fordítva is így van. Van, hogy ő főz, van amit ő tud jobban megcsinálni, tehát gondoskodik rólam ő is.
Ha ő meg a hűtőhöz, ő hoz nekem inni vagy valamit, ami kell. Ha úgy van ideje besegít a főzésben is.
És igen ezek a dolgoka addig működnek, amíg a férfi nem várja el. Vagy inkább úgy mondom, hogy amíg a másik nem várja el.
Tehát ha már elvárás a másiktól, hogy ezeket megtegye, az már kiszolgálásnak minősül, az nem jó. De tényleg, amíg szívességből teszi valaki, mert szereti a párját, addig nincs gond.
Utolsó nálunk párom úgy gondoskodik rólam, hogy pl. kérés nélkül elviszi a kocsimat lemosni, most például hoz dinnyét, ha lát valahol, mert tudja, hogy szeretem, sőt fel is szeli nekem, ha épp ott áll úgyis mellette. Tehát ő is ugyanúgy megcsinál olyan dolgokat, amiket meg tudok magamnak csinálni, de mivel szeret megcsinálja.
Én gondoskodom a páromról és a gyerekekről is: figyelem, legyen otthon meleg étel, gyümölcs, joghurt, pékáru, tusfürdő stb.
Kitakarítok.
Kimosom a ruháikat.
De nem csecsemőkről beszélünk. Merőkanalat tudják kezelni. Utazáskor meg pláne maguknak pakolnak, mindenki maga tudja, mire lesz szüksége és igen, ahogy előttem is írták, nem szeretném a Balatonon azt hallgatni, hogy pont a kedvenc pólóját nem tettem el.
A feleségem ilyen gondoskodó. Elpakolja a megszáradt ruháimat, becsomagolja másnapra a kajámat, ha szólok, hogy megyek haza a melóból, akkor mire beérek a házba már kirakja az asztalra a kaját.
Mondtam neki 1000x, hogy imádom érte és nagyon kedves, de nem a csicskám és ezeket én is meg tudom magamnak csinálni.
De én pl igyekszem ugyanezt is visszafelé megadni, ha előbb kelek megcsinálom a kávéját, ha előbb odaérek a mosógéphez kiteregetek és kikötöttem, hogy hétvégente én főzök bográcsban. :D
Mindketten dolgozunk, de neki valahogy 20x több energiája van és szeret folyamatosan pörögni. Néha már rá kell szólnom, hogy üljön már le. :D
29-es: szintén. Ágyra teszem összehajtva a ruháit. Csomagolok kaját napközbenre neki. Elé teszem a vacsorát. Ebben a melegben hűtök be neki nullás citromos sört mire hazaér:)
Ő meg pl minden áldott reggel ágyba hozza a kávémat, mert nem nagyon tudok kikecmeregni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!