Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudok bízni a férjemben,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudok bízni a férjemben, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Igaziból azt nem tudom megítélni, hogy lenne-e olyan férfi, akiben jobban meg tudok bízni, vagy magamon kéne változtatni.

A problémám, hogy a férjemmel közösen elhatároztuk, hogy a nagyszülők közelében veszünk lakást, hogy esetleg be tudjanak segíteni a gyereknevelésbe. Viszont felmerült egy konfliktus a férjem és köztem és anyósom elég határozottan a férjem pártjára állt, és kb. azt éreztem, hogy megfulladok tőlük és nem jut érvényre a véleményem (ráadásul utólag kiderült, hogy nekem volt igazam).

Amúgy eredetileg én kértem anyósomat, hogy segítsen, de eddig nem ismertem ezt az erőszakos oldalât. Azóta nem tudok megbízni a férjemben, hogy még egyszer ilyen "kiszolgáltatott" helyzetbe kerüljek és ő összefogjon az anyjával (kb. három hónapja). Ezért azt érzem, hogy nem akarok gyereket szülni és otthonmaradni gyesen.

Esetleg abban benne lennék, hogy örökbefogadjunk egy akkora gyereket (4-6 éved), akivel nem kell otthonmaradni, de a férjem szerint ez gerinctelen húzás lenne a gyerekkel szemben, mert nem saját maga miatt, hanem a mi kényelmünkért fogadnánk örökbe. Ő azt mondta, hogy nyitott rá, hogy felezzük a gyest, de őszintém ahhoz sincs kedvem.

Főleg, hogy az ő tervei miatt kellett az elmúlt két évben is rosszabb poziban maradnom (ahol tudok alkalmazkodni az ő munkájához), valahogy betelt a pohár és nincs kedvem további kompromisszumokat hozni a kapcsolatunkért.

Volt valaki hasonló helyzetben? Ti mi alapján döntöttetek? Megbántâtok?

2021. jún. 29. 05:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi amúgy ott vettünk ingatlant, ahol mi szerettünk volna élni. Még azt vettük figyelembe, hogy a közelben legyen minden és elég nagy méretű legyen.

9#

2021. jún. 29. 07:11
 12/26 anonim ***** válasza:
80%

Ha csókos házat vettetek, már most kényszerpályán vagy, lehet, inkább ez rémiszt meg, hogy már muszáj szülnöd. Minden hitel szolgaság, ezt szerintem most meg fogod jegyezni. Az meg, hogy az örökbefogadás eszedbe jutott, mutatja, hogy nem gondoltad át ezt az egészet, hiszen annak is van elég sok nehézsége, sokszor több is, több évig is, és egyáltalán nem "praktikusabb" a szülésnél. Értem én, hogy ki akarod minél hamarabb pipálni a gyereket, de ő nem egy házikedvenc lesz, hanem tényleg megváltoztatja az egész életeteket. És mindenki alkalmazkodjon a terveidhez és csak annyit segítsen, amennyit kérsz, de ne szóljon bele? (Nekem öregebbként már van két gyerekem és már sajnos tudom, hogy nem így működik, hanem pont neked kell megtanulnod alkalmazkodni is és nem folyamat királylányként toporzékolni afelett, ha nem úgy alakul, ahogy szeretnéd... mert a többiek is pont így vannak vele :))

De visszatérve a kérdésre, egy jól működő házasságban az nem megy át hatalmi harcba, ha nem értenek egyet. Ráadásul, mint írod, az anyja értett egyet a fiával, tehát nem anyut követte a férjed ellenedben, csak saját véleménye volt. Vagy kioktató hangnemben beszéltek veled és ez zavar? Vagy ennyire ciki, hogy anyu előtt vitáztatok? Kicsit egyszerűbb lenne, ha leírnád, mi is volt ez a nagy kérdés.

Fel kell nőnöd ebben, mert igaz a mondás: "közös lónak túrós a háta" meg "ajándék lónak ne nézd a fogát". Nem érdemes mindent beáldozni a kényelemért.

2021. jún. 29. 07:23
 13/26 anonim ***** válasza:
40%
Én még örökbefogadott gyereket se vállalnék ilyennel. Kiszolgáltatott helyzetbe hoz a gyerek. A férj+anya páros megerősödik, neked meg a gyerek miatt alkalmazkodnod, tűrnöd kell jobban. Gyerekkel nehezebben tudod majd elhagyni, sok helyen albérletben kizáró ok, stb.
2021. jún. 29. 08:10
 14/26 anonim ***** válasza:
54%

Semmi olyat nem írtál, ami megrengethette volna a bizalmat a férjedben!

Az anyósoddal van problémád, őt meg nagyon egyszerűen ki lehet iktatni a képből, nem kell tőle segítséget kérni. Van az a mondás, hogy anyóstól költözz olyan távolságra, hogy ne tudjon papucsban átjönni. Fogadd meg.

2021. jún. 29. 08:19
 15/26 anonim ***** válasza:
89%
Csok=nem telik, mégis veszel. De legalább boldog családod lenne. Micsoda élet...
2021. jún. 29. 09:10
 16/26 A kérdező kommentje:

Azért árnyalja a képet, hogy van a bölcsiben gondozó rokon a szomszéd oviban, ezért (is) ide költöztünk, alapból nem nagyon hiszünk benne, hogy jót tesz a szülőknek a hosszú gyes, a mi szakmánkban nehéz is kihagyni 3 évet és utána visszaállni, főleg két-három alkalommal.

Valaki írta, hogy többet ne szüljek, még nincs gyerek.

Az örökbefogadás meg nem most merült fel bennem, gondolkodtunk rajta, hogyha két gyerek után lesz energiánk, akkor örökbefogadunk egy harmadikat. Vagy, ha két éven belül nem jön össze a baba, akkor is örökbefoagdunk.

#13 Nem kifejezetten rosszindulatúak voltak, egyszerűen teljesen egyértelmű, hogy az első unoka mindenkinél fontos és mindenki foglalkozni akar vele. A nagyobb gyerekkel talán azt el lehet érni, hogy kicsit kevésbé akarnak beleszólni, mert "nem érzik sajátjuknak annyira", talán egyikünknek sem lesz annyira fontos (eleinte), hogy kék vagy piros sapka van aznap rajta. Mivel elvisszük az összes rokont felkészítő tanfolyamra és nekik is az lesz az elsődleges tapasztalatuk, ezért kevesebb lesz a konfliktus. Ezen felül nekik is új lesz a helyzet, nem akadunk össze folyton azon, hogy bármelyik szülő úgy érzi, hogy több tapasztalata van, mint nekünk.

2021. jún. 29. 09:19
 17/26 A kérdező kommentje:
Amúgy a férjem azt mondja, hogy nem zárt össze, hanem csak azonos volt a véleménye és én is azoktam adni a szüleim véleményére. De a különbség, hogy az én szüleim nem hívnak fel napi 5 alkalommal, hogy akkor döntöttünk-e, vagy ha igen, akkor a harmadik hívás alatt már csak morgok nekik a telefonba, hogy ne legyen kedvük hìvni. A párom viszont nem bír udvariatlan lenni senkivel és mindig végighallgatta az anyja érveit.
2021. jún. 29. 09:28
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Én meg kilépnék ebből a kapcsolatból,amilyen gyorsan csak lehet,mert ezek olyan problémák amiket nem lehet megoldani.
2021. jún. 29. 09:35
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
16-os Ha nem akarsz otthon maradni, erre van a bölcsöde. DE, ezzel a hozzáállással nem érdemes több gyereket vállalni, főleg nem örökbe fogadni. A gyermekvállalás nem arról szól, hogy megtaláld, hogy tudod lepasszolni, mindegy mi a szakmád, ez áldozatokkal is jár.
2021. jún. 29. 09:38
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez elég nyakatekert logika, hogy azért fogadj örökbe, hogy ne szóljanak bele. Ha azt akarod, hogy ne szóljanak bele, akkor ne hagyd, hogy beleszóljanak.

Sok nagyszülő (és sajnos sok apa) tényleg nehezebben fogadja el sajátjának az örökbe fogadott gyereket. De ez lenne jó? Hogy majd tanfolyamra muszáj járniuk? És ha ők nem akarnak, hiába találtad ki nekik?

Bölcsebbnek meg így-is-úgyis fogják érezni magukat, hiszen idősebbek, több élettapasztalattal. Ha meg olyanok, simán beleszólnak majd olyasmibe is, amit csak a szomszédtól vagy interneten úgy hallották :)

És a gyereknek is van múltja. 4-6 évesen már valószínűleg ismerte a családját, valaki már gondoskodott róla (pl. nevelőszülőknél látogatták), akihez kötődik, kiszakítják egy közösségből. Egy valószínűbben mélyszegénységből vagy bántalmazó családból jövő, lehet, gondozatlan terhesség, elhanyagoltság után lehetnek olyan problémái, amikkel komoly áldozat lehet foglalkozni és nem tiszta lappal indul. Persze nagyon szép feladat és lehet szuper jó kapcsolatotok utána, de valószínűbb, hogy nem lesz az a zökkenőmentes, nonstop hálás szemű "kiskutya", akit de jó, hogy már nem kell pelenkázni és tud segíteni teregetni is, hanem simán lehet sokkal fárasztóbb és kerülhet több pénzbe, időbe, energiába. Ezeket is végiggondoltátok?

2021. jún. 29. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!