Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki tehet a kapcsolat megromlásáról ebben az esetben? (válófélben lévő házaspár + új partner)
Szándékosan nem írom le ki vagyok a történetben, hogy elfogulatlanul válaszoljatok!
Adott egy egymástól elhidegült házaspár, akik emberileg jó viszonyban vannak egymással, csak már úgy élnek egymás mellett, mint a lakótársak. Két gyerekük van. Mivel segítségük nincs, így közös megállapodással a feleség csak részmunkaidőben dolgozott idáig, mert így tudta hozni-vinni a gyerekeket, ellátni a háztartást,ügyeket intézni, stb. De így kevesebbet is keres, mint a férj.
A férjnek lett egy szeretője, akivel újra értelmet nyertek a hétköznapok. Úgy döntött, hogy elhagyja a feleségét miatta, viszont tisztában van azzal, hogy anyagilag nagyon rossz helyzetbe kerülne ezáltal a felesége és a gyerekei is (a gyerekek az anyukánál maradnak, ők is így szeretnék). Épp ezért, amíg a feleség nem talál teljes munkaidős állást, addig velük marad, mivel annyit a férj sem keres, hogy ki tudja pótolni a hiányzó részt, és magát is fenn tudja tartani. A feleség keres, de idáig még nem talált teljes munkaidős állást.
Az új pár nehezményezi, hogy miért nem költözik még a férj, össze is vesztek ezen, szakítás is felmerült.
Egyébként 5 hónapja tart ez az állapot.
Szerintetek ki a hibás, ha szétmennek? (Mi a jó megoldás?)
#24: Ja, aztán fizethet vissza 600 ezret...
Remek ötlet.
Kérdező: ezzel az erővel költözzetek össze mind. A férjed nem tud segíteni a gyerekek körül, és ez így is marad. A szerető meg gondolom nem is akar, neki csak apuci kell, a porontyaira nem tart igényt. Te meg x évig keresheted az álommelót. Vedd hozzá azt is, hogy most egyedülálló anyák senki se kapkod, mert jön egy következő korona hullám, és újabb fél évig marad otthon a gyerekekkel.
Más megoldás pedig nincs, mint hogy apuka jobban odateszi magát, legalább pár évig. Vagy többet vigyáz a gyerekekre, vagy több pénzt ad. Nyugodtan kereshet másodállást. Talán ez lenne jelenleg a legalább megoldás mindenkinek.
Vagy másodállás, vagy jobb meló, vagy na... Szerető is dolgozik gondolom. Ha annyira megoldást akar találni, hogy összeköltözzenek, addig eltarthatja kettejüket. Vagy legalábbis javarészt.
Mert amúgy nem értem mit vár. Hogy viszi a pasit, akitől követeli a közös életet, de hogy ez sikerüljön nem akar tenni?
Szerintem egy percre sem hangzott el, hogy a szerető nem akar időt tölteni a gyerekekkel.
Nem értem, miért támadjátok ilyen előítéletekkel. Mert így könnyebb utálni a másik nőt?
Én pl szeretőként tudom, hogy hozzánk kerülne a gyerek, és közöltem, hogy szeretettel várom, szívesen gondoskodom róla, mert nagyon szeretem az apját.
25 26 27: Abból kiindulva, hogy felmerült a szakítás közöttük, sajnos úgy sejtem, hogy a hölgy nem túl türelmes.
A férjem nem fog tudni segíteni, és anyagilag sem fog tudni kompenzálni, ez van... Nem ez volt az eredeti koncepció, hogy mi szétmegyünk. Az új párja még nem is ismeri a gyerekeket, nem tudom hogy fog majd hozzájuk állni, felmerül-e benne a gondolat, hogy segítsen. Ez mind a jövő kérdése.
Úgy érzem, nekik az a megoldás, hogy elhelyezkedem teljes munkaidőben, és akkor lesz pénzem is eltartani a gyerekeket és nekem kell majd megoldani a "logisztikát" is.
#25 "#24: Ja, aztán fizethet vissza 600 ezret...
Remek ötlet." - na ja... a következő 110 HÉT ALATT... most meg időt kell nyernie, nehogy rámenjen a kapcsolata a jelen helyzetre. Van jobb és főleg gyorsabb reális ötleted???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!