Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ki tehet a kapcsolat megromlás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki tehet a kapcsolat megromlásáról ebben az esetben? (válófélben lévő házaspár + új partner)

Figyelt kérdés

Szándékosan nem írom le ki vagyok a történetben, hogy elfogulatlanul válaszoljatok!

Adott egy egymástól elhidegült házaspár, akik emberileg jó viszonyban vannak egymással, csak már úgy élnek egymás mellett, mint a lakótársak. Két gyerekük van. Mivel segítségük nincs, így közös megállapodással a feleség csak részmunkaidőben dolgozott idáig, mert így tudta hozni-vinni a gyerekeket, ellátni a háztartást,ügyeket intézni, stb. De így kevesebbet is keres, mint a férj.

A férjnek lett egy szeretője, akivel újra értelmet nyertek a hétköznapok. Úgy döntött, hogy elhagyja a feleségét miatta, viszont tisztában van azzal, hogy anyagilag nagyon rossz helyzetbe kerülne ezáltal a felesége és a gyerekei is (a gyerekek az anyukánál maradnak, ők is így szeretnék). Épp ezért, amíg a feleség nem talál teljes munkaidős állást, addig velük marad, mivel annyit a férj sem keres, hogy ki tudja pótolni a hiányzó részt, és magát is fenn tudja tartani. A feleség keres, de idáig még nem talált teljes munkaidős állást.

Az új pár nehezményezi, hogy miért nem költözik még a férj, össze is vesztek ezen, szakítás is felmerült.

Egyébként 5 hónapja tart ez az állapot.

Szerintetek ki a hibás, ha szétmennek? (Mi a jó megoldás?)

2021. jún. 4. 09:24
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
55%
Azt hogy fogja majd nehezményezni a szerető, amikor a hapsi a gyerekeivel tölti a hétvégék egy részét, ki szeretné venni továbbra is a részét a nevelésükből és ez bezavar majd az édeskettesükbe. :-D
2021. jún. 4. 11:12
 12/60 anonim ***** válasza:
21%

" ez azt mutatja, hogyha vállal az új nővel még gyereket, akkor felelősségteljes, jó apa lesz. " - brrrr.... férfiként más sem hiányozna, hogy miután végre kiszabadultam a férj-, és apaszerepből, kiderüljön, hogy a szeretőm is a férjnek és apának valót látja bennem... ez meglehetősen hervasztó gondolat lenne...

Ezzel viszont tökéletesen egyetértek: "Szerintem mindenki nézőpontja érthető és jogos, de a szeretőnek kell mèg egy kicsit türelemmel lenni. Ez csak akkor állja meg a helyét, ha a feleség tényleg azon van, hogy teljes munkaidős àllást találjon, és nem csak húzza az időt."

Ez meg az, ami szóba sem jöhetne: "akkor járnál jól, ha anya maradna részmunkaidőben és apa megtámogatná egy tisztes gyerektartással. mert.::" -biztos, hogy nem tartanék el egyetlen nőt sem pusztán azért, mert szült...

2021. jún. 4. 11:14
 13/60 anonim ***** válasza:
92%
A kapcsolat megromlásáról a házaspár tehet, amiből egyikük sem akart addig kilépni, míg nem jött a szerető. A feleség gondolom anyagi megfontolásból nem lépett volna, a férfinek pedig kényelmes volt, hogy a gyerekek/háztartás/ügyintézés kapcsán nem sok teendője akadt. A férfi egyelőre szerintem a "családjáért" felel, nem léphet le következmények nélkül egyik napról a másikra, csak mert áll a f.rka és hisztizik a szerető, de persze évekig sem tartható fenn ez az állapot.
2021. jún. 4. 11:28
 14/60 anonim ***** válasza:
50%
Kapcsolat megromlásához a szeretőnek semmi köze.
2021. jún. 4. 12:10
 15/60 anonim ***** válasza:
53%
12: látszik, hogy se férj, se apa nem leszel soha, de még párkapcsolatod se. Jobban is jár mindenki. Nőgyűlölő pszichopata..
2021. jún. 4. 12:15
 16/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Most már leírom, hogy én a feleség vagyok. Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés, mert egyre frusztálóbb a jelenlegi helyzet, tudom, hogy a férjem már lépne tovább, de bűntudata van/lenne miattunk ezért nem teszi. Gondoltam már rá, hogy megmondom neki, költözzön, aztán majd megoldom valahogy (én megélek vajas kenyéren is), de ezzel leginkább a gyerekekkel szúrnék ki.

2021. jún. 4. 12:32
 17/60 A kérdező kommentje:
7: Nálunk az apuka a munkája miatt nem tudja több időre bevállalni a gyerekeket, ezért is dolgoztam idáig részmunkaidőben, és ezért vagyok most is több-kevesebb mértékben behatárolva, hogy 1 műszakos "hivatali" munkarendet tudok csak vállalni.
2021. jún. 4. 12:39
 18/60 A kérdező kommentje:
8: Ez most is megvan, minden 2. éjszakát vele tölti. A hétvégéből pedig az egyik napot.
2021. jún. 4. 12:42
 19/60 anonim ***** válasza:
54%

#15, szerintem ne lottózzál semmiképp... a tippelgetést még gyakorolnod kell... pár napja ünnepeltük a párommal a 24. évfordulónkat...:))) Az mondjuk tény, hogy egyikünk sem házasságpárti... úgyhogy ezt "se férj, se apa nem leszel soha" inkább roppant megnyugtatónak mondanám, egyik se szerepel a céljaim között:)))

Kérdező " Gondoltam már rá, hogy megmondom neki, költözzön, aztán majd megoldom valahogy (én megélek vajas kenyéren is), de ezzel leginkább a gyerekekkel szúrnék ki." - ennek egyedül a pénz az oka? Mert akkor szerintem megbeszélhető - és kevésbé frusztráló - ha azt beszélitek meg, hogy amíg nem találsz munkahelyet, addig téged is támogat anyagilag. Gondolom, ez úgysem évek kérdése...

2021. jún. 4. 14:39
 20/60 anonim ***** válasza:
48%
Ja, és Kérdező, ezt kérdezted: "Szerintetek ki a hibás, ha szétmennek? (Mi a jó megoldás?)" - hogy szerintem mi a jó megoldás, azt már leírtam az előbb. Annál meg, hogy "ki a hibás?" relevánsabb kérdés, hogy "ki fogja megszívni, ha szétmennek?" ... hát nagy eséllyel MINDENKI, úgyhogy ezt jó lenne megelőzni...
2021. jún. 4. 15:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!