Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki tehet a kapcsolat megromlásáról ebben az esetben? (válófélben lévő házaspár + új partner)
Szándékosan nem írom le ki vagyok a történetben, hogy elfogulatlanul válaszoljatok!
Adott egy egymástól elhidegült házaspár, akik emberileg jó viszonyban vannak egymással, csak már úgy élnek egymás mellett, mint a lakótársak. Két gyerekük van. Mivel segítségük nincs, így közös megállapodással a feleség csak részmunkaidőben dolgozott idáig, mert így tudta hozni-vinni a gyerekeket, ellátni a háztartást,ügyeket intézni, stb. De így kevesebbet is keres, mint a férj.
A férjnek lett egy szeretője, akivel újra értelmet nyertek a hétköznapok. Úgy döntött, hogy elhagyja a feleségét miatta, viszont tisztában van azzal, hogy anyagilag nagyon rossz helyzetbe kerülne ezáltal a felesége és a gyerekei is (a gyerekek az anyukánál maradnak, ők is így szeretnék). Épp ezért, amíg a feleség nem talál teljes munkaidős állást, addig velük marad, mivel annyit a férj sem keres, hogy ki tudja pótolni a hiányzó részt, és magát is fenn tudja tartani. A feleség keres, de idáig még nem talált teljes munkaidős állást.
Az új pár nehezményezi, hogy miért nem költözik még a férj, össze is vesztek ezen, szakítás is felmerült.
Egyébként 5 hónapja tart ez az állapot.
Szerintetek ki a hibás, ha szétmennek? (Mi a jó megoldás?)
" ez azt mutatja, hogyha vállal az új nővel még gyereket, akkor felelősségteljes, jó apa lesz. " - brrrr.... férfiként más sem hiányozna, hogy miután végre kiszabadultam a férj-, és apaszerepből, kiderüljön, hogy a szeretőm is a férjnek és apának valót látja bennem... ez meglehetősen hervasztó gondolat lenne...
Ezzel viszont tökéletesen egyetértek: "Szerintem mindenki nézőpontja érthető és jogos, de a szeretőnek kell mèg egy kicsit türelemmel lenni. Ez csak akkor állja meg a helyét, ha a feleség tényleg azon van, hogy teljes munkaidős àllást találjon, és nem csak húzza az időt."
Ez meg az, ami szóba sem jöhetne: "akkor járnál jól, ha anya maradna részmunkaidőben és apa megtámogatná egy tisztes gyerektartással. mert.::" -biztos, hogy nem tartanék el egyetlen nőt sem pusztán azért, mert szült...
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Most már leírom, hogy én a feleség vagyok. Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés, mert egyre frusztálóbb a jelenlegi helyzet, tudom, hogy a férjem már lépne tovább, de bűntudata van/lenne miattunk ezért nem teszi. Gondoltam már rá, hogy megmondom neki, költözzön, aztán majd megoldom valahogy (én megélek vajas kenyéren is), de ezzel leginkább a gyerekekkel szúrnék ki.
#15, szerintem ne lottózzál semmiképp... a tippelgetést még gyakorolnod kell... pár napja ünnepeltük a párommal a 24. évfordulónkat...:))) Az mondjuk tény, hogy egyikünk sem házasságpárti... úgyhogy ezt "se férj, se apa nem leszel soha" inkább roppant megnyugtatónak mondanám, egyik se szerepel a céljaim között:)))
Kérdező " Gondoltam már rá, hogy megmondom neki, költözzön, aztán majd megoldom valahogy (én megélek vajas kenyéren is), de ezzel leginkább a gyerekekkel szúrnék ki." - ennek egyedül a pénz az oka? Mert akkor szerintem megbeszélhető - és kevésbé frusztráló - ha azt beszélitek meg, hogy amíg nem találsz munkahelyet, addig téged is támogat anyagilag. Gondolom, ez úgysem évek kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!