Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ki tehet a kapcsolat megromlás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki tehet a kapcsolat megromlásáról ebben az esetben? (válófélben lévő házaspár + új partner)

Figyelt kérdés

Szándékosan nem írom le ki vagyok a történetben, hogy elfogulatlanul válaszoljatok!

Adott egy egymástól elhidegült házaspár, akik emberileg jó viszonyban vannak egymással, csak már úgy élnek egymás mellett, mint a lakótársak. Két gyerekük van. Mivel segítségük nincs, így közös megállapodással a feleség csak részmunkaidőben dolgozott idáig, mert így tudta hozni-vinni a gyerekeket, ellátni a háztartást,ügyeket intézni, stb. De így kevesebbet is keres, mint a férj.

A férjnek lett egy szeretője, akivel újra értelmet nyertek a hétköznapok. Úgy döntött, hogy elhagyja a feleségét miatta, viszont tisztában van azzal, hogy anyagilag nagyon rossz helyzetbe kerülne ezáltal a felesége és a gyerekei is (a gyerekek az anyukánál maradnak, ők is így szeretnék). Épp ezért, amíg a feleség nem talál teljes munkaidős állást, addig velük marad, mivel annyit a férj sem keres, hogy ki tudja pótolni a hiányzó részt, és magát is fenn tudja tartani. A feleség keres, de idáig még nem talált teljes munkaidős állást.

Az új pár nehezményezi, hogy miért nem költözik még a férj, össze is vesztek ezen, szakítás is felmerült.

Egyébként 5 hónapja tart ez az állapot.

Szerintetek ki a hibás, ha szétmennek? (Mi a jó megoldás?)

2021. jún. 4. 09:24
A kérdező szavazást indított:
A férj helyesen cselekszik, az új párnak türelmesebbnek kéne lennie
Az új kapcsolat joggal akar szakítani, már várt eleget
A feleség önző, amiért nem mondja azt a férjnek, hogy nyugodtan költözzön. Neki kellene tekintettel lenni, és így ő tehet róla, ha szétmennek
37 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem ez az új nő kérdése, vagy max a férfié.

Szerintem igenis fair, és a férfi jó embernek számít, hogy a saját érdekét félreteszi, amíg a volt felesége nem jön ki abból a helyzetből, amit együtt, közös döntés alapján teremtettek, viszont egyedül nem tudná kivitelezni.

Így korrekt ember.

Megértem hogy nehéz az új barátnőnek, de kevésbé nehéz, mint az anyának, inkább örülhetne, hogy egy ilyen rendes embert fogott ki. Valószínűleg ő nem viselkedne ilyen korrekten fordított/ hasonló helyzetben.

2021. jún. 4. 09:37
 2/60 anonim ***** válasza:
61%

1.

Ez biztosan az "új nő" kérdése, ráadásul nem is az első, elég gyakran előkerülnek a kérdései, hasonló körítéssel.

Amúgy pedig hülyítve van, mert sosem lesz vége a "férj" mostani kapcsolatának, ha a felesége elég manipulatív.

2021. jún. 4. 09:42
 3/60 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem mindenki nézőpontja érthető és jogos, de a szeretőnek kell mèg egy kicsit türelemmel lenni. Ez csak akkor állja meg a helyét, ha a feleség tényleg azon van, hogy teljes munkaidős àllást találjon, és nem csak húzza az időt.

Amúgy is jó pont, hogy a férfi nem hozza szorult helyzetbe a saját gyerekeit, ez azt mutatja, hogyha vállal az új nővel még gyereket, akkor felelősségteljes, jó apa lesz. Mondom ezt szeretőként. Szerintem fontos, hogy nemcsak velem, hanem másokkal hogyan bánik.

2021. jún. 4. 09:52
 4/60 anonim ***** válasza:
57%

Az első kettő.

A feleség semmiképp sem hibás, hiszen nem azért vállalt részmunkaidőt, mert lusta volt dolgozni, hanem a gyerekek miatt. Nehogy már ő szenvedje meg anyagilag is, hogy a párjának most lett új nője!

Viszont az új nő helyében sem várnék végtelenségig. Házas emberrel kezdeni szerintem amúgy is necces, mert egy nem működő kapcsolatot nem csak akkor és azért kell megszakítani, ha már ott van az ajtóban a harmadik fél.

2021. jún. 4. 10:08
 5/60 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem aki foglalt emberrel próbálkozik, az legyen annyira gerinces és nagylány/fiú, hogy tud egy kicsit várni, hogy a férfi APA legyen, és a gyerekei érdekét nézve kisegítse a feleséget.
2021. jún. 4. 10:09
 6/60 anonim ***** válasza:
85%
Őszintén én azt gondolom hogy mindenki elszúrta ebben a helyzetben. Értem én hogy a férj segíteni akar, stb és ez tök jó is. De addig nem kellett volna új kapcsolatba kezdeni szerintem amíg ilyen bonyolult a helyzet, éppen emiatt, mert se elköltözni nem tud se semmit.
2021. jún. 4. 10:11
 7/60 anonim ***** válasza:
89%
én is hasonló helyzetben vagyok, de minta afeleség. egyet ne felejs el. a férj azért tudott szeretőzni, mert az asszony intézte a gyerekeket és volt egy csomók szabadideje is. én is most nézek állást, eladó állás pl mindig van. megkérdeztem 9-20-ig plusz hétvégét is vállalni kell. nyilvánvaló,hogy íggy a gyerek apukára fog maradni, szóval ha nem zavar hogy a gyerek mindig ott lesz, akkor nincs gond. de ilyenkor az apák ha belejönnnek, a gyerektartás miatt hogy ne kelljen fiizetni, gyakran el is akarják majd perelni a gyereket, hiszen úgyis már egy csomó időt kell vele tölteni.szóval a szabadidő menni fog, a gyerekek meg jönni. akkor járnál jól, ha anya maradna részmunkaidőben és apa megtámogatná egy tisztes gyerektartással. mert akkor a férfi szabad és megmarad neked.
2021. jún. 4. 10:12
 8/60 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen korrekt a férfitől. Ha valóban mindent beleadva keres munkát a feleség, akkor az új párnak kellene türelmesebbnek lennie.

Annyit viszont megtehet a férj, legalább szándékát mutatni, hogy több időt tölt az új párjával. Esetleg egy-egy éjszaka nála alszik. Ha már úgyis mindenki tud mindent, meg a válás van tervben.

2021. jún. 4. 10:46
 9/60 anonim ***** válasza:
30%

A kapcsolat megromlásáról ki tehet?

Ezt talán akkor lehetne megmondani, ha a házaspár tagjait egyszerre meghallgatnánk. Még akkor sem biztos.

Megoldás? Válás. Majd a megítélt gyerektartás fizetése. Plusz amit megtudnak beszélni.

2021. jún. 4. 10:48
 10/60 anonim ***** válasza:
97%
A férj albérletbe költözne vagy a szerelőhöz?
2021. jún. 4. 11:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!