Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy küzdöttétek le a negatív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy küzdöttétek le a negatív szokásaitokat? Amiket gyerekkori traumák okoztak elsősorban.

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon szenvedek pár rossz tulajdonsággal ez miatt.. Több pszichológusnál is voltam, de egyik se talált olyan megoldást, ami segíthet.

Röviden a családi hátterem: Apum alkoholista, aki vert minket, sose volt egy kedves szava hozzánk, letagadott/kitagadott ha valami nem tetszett neki, nem volt ránk büszke. Édesanyámat is terrorizálja, nem engedi ki a lakásból csak engedéllyel, nagyon féltékeny..

Ebből kifolyólag nekem is van pár negatív tulajdonságom. A féltékenység ennyire nincs nálam jelen, de azért zavaró (belenezek a telefonjaba, ha női nevet ejt ki ideges leszek, ha ránéz egy nőre szintén ideges leszek...). Folyamatosan megerositesre vágyok, arra, hogy kuzdjon ertem, hogy mutassa meg, hogy engem szeret, akár naponta. Ha nem mond semmilyen dicséretet napokig, elkezdek ráparázni, hogy nem tetszem neki.. Ha valamit szóvá tesz (tegyük fel nem tetszik neki egy pulcsi), rögtön ideges leszek, hogy ezért el fog hagyni. Görcsösen félek, hogy elveszítek egy olyan embert, aki a támaszom lehet. Mindig rettegek hogy mikor hagy el miért/kiért...

Van valaki, akinek voltak hasonló problémái? Az évek alatt sikerült már fejlődnöm, nagyon sokat, látszik a kapcsolataim minőségén és hosszán is, de még nem elég, sokkal jobban akarok fejlődni, de mindig elakadok és visszaesek. 22 éves vagyok, szeretnék már komolyabb kapcsolatot, de addig nem megy, amíg ezeket nem hagyom el.it javasolnátok, mit próbáljak ki? Nektek mi segített?

Köszönöm szépen előre is a segítséget. :)

2021. máj. 27. 17:24
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mit javasolnátok* Bocsi, elírtam
2021. máj. 27. 17:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Masik pszichologust is erdemes lenne felkeresni, nem mindenki van a szakmaja csucsan, akinek megvan a vegzettsege hozza.
2021. máj. 27. 17:34
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Én folytatnám a terápiát a helyedben, mert ez nem egészséges. És ezzel fogod elüldözni a párod. Nem a pszichológus feladata megoldást taláni, hanem a tiéd. A pszichológus csak rávezethet, segíteni tud de helyetted nem oldja meg a problémádat.
2021. máj. 27. 17:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Esetleg tudtok ajánlani valakit? Bp, Heves megye jöhet szóba elsősorban. Köszönöm szépen! Jöhet privátban is az ajánlás.
2021. máj. 27. 17:37
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
2021. máj. 27. 17:37
 6/11 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
A magam részéről kb öt évembe telt a destruktív féltékenységet letudnom. Igazából a folyamat egy egyszerű kérdéssel kezdődött. "Miért tettem?" Ezen a kérdésen indultam el a rossz emlékeim mentén, a legsötétebb gondolataimig. A kérdést, alaposan végiggondolva egy a felismerhetetlenségig elb*sz*tt párkapcsolat minden egyes részletét egy újabb kérdés követett. "Volt alapja?" Hát ki mellé bújt oda az a lány, ha nem mellém?! Nem, nem volt alapja... Ezt a kérdést idővel újabb követte. "Hogyan tudnék ezeken változtatni?" Végiggondoltam minden egyes részletet, amikor gyökérmódon viselkedtem, és minden helyzetet átírtam, mintha helyesen cselekedtem volna. Csináltam minden hasonló esetre egy "forgatókönyvet a fejemben". Ennek köszönhetően nem árnyékok ellen küzdöttem, hanem fel tudtam ismerni, ha az a bizonyos kisördög fúrni akart. :))) És a "kezére csaptam".
2021. máj. 27. 19:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ez egy szuper könyv, nagyon ajánlom neked, nagyon jól elmagyarázza a kötődési stílusokat -milyen szülői bánásmód milyen felnőttkori viselkedéshez/mintázatokhoz vezet-

2021. máj. 28. 00:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerek koromban megfogadtam, hogy megmutatom hogy több leszek. Nagyon nehéz volt, mert tényleg egy szerencsétlen kisgyereket látott bennem mindenki. Alacsony, vékony, ártatlan arccal. Folyamatosan támadtak, cikiztek. Ez adott erőt, rengeteget olvastam, a koromnál sokkal mélyebb olvasmányokkal, tudományokkal foglalkoztam. Aztán mára már meg van mindenem, a többségre köröket vertem rá. Viszont úgy érzem hogy az üldözött kisgyerek még bennem él, állandó versenyszellem, győzni akarás megmaradt.
2021. máj. 29. 13:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A pszichológus nem megmondja hogy mit csinálj, hanem irányít egy beszélgetésben, amit saját magaddal folytatsz kb. És a terápia arról szól, hogy te ráismersz a saját hülyeséged gyökerére, és meglátod a hülyeséged amikor elkezded abban a pillanatban, és nem csinálod tovább.
2021. máj. 29. 17:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként szereted te magad?

Naponta hányszor gondolsz egy kedves dolgot magadról? Szeretsz a tükörbe nézni?

Jó lenne azzal kezdeni, hogy minden nap leírsz a naptáradba 3 dolgot, ami jó benned, és 1 nagylelkű/kedves dolgot, amit aznap tettél. Ha nem tudsz semmit leírni, akkor kezdj el kedvesebb lenni másokkal.

2021. máj. 29. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!