Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem lép ki a bántalmazó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem lép ki a bántalmazó kapcsolatból? (Most jegyezték el egymást azzal a pszichopatával.) Tetszik a lány... mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Kamaszkori ismerősöm a lány (szerelmes voltam belé, de anno nem lett semmi), most hosszú idő után összetalálkoztunk, meglát, örül, majd furán viselkedik (mintha félne), és elmegy.

Másnap reggel megvárom, ráköszönök, erre közli, szó szerint: "Ne keress, és ne beszélj velem, mert a párom lehallgatja az okosórám, amíg otthonról elérek a munkahelyemre, és kapok miatta!" Én konkrétan köpni-nyelni nem tudtam... Majd beszéltem a srác egyik munkatársával, és mondta, hogy kb. ez van (a csajt szidja, mert ő többet keres, meg hogy dagadt és hogy néz ki, miért áll szóba ezzel meg azzal, stb.) tettlegességről nem tudott.

Amúgy egy bájos, szűkszavú lány, aki elég önbizalomhiányos (tipikusan az a terrorizálható típus). A srácot nem ismerem, de állítólag az apja verte őket, az anyja meg alkoholista.

Kicsit megdöbbentem, mert a hétvégén eljegyezték egymást! Szóval tetszik a lány... hogy tudnám félreállítani a srácot, és összejönni a csajjal?

Mindhárman 30 körüliek vagyunk.

2021. máj. 17. 17:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek a #6. válaszolóval. Ne azért akarj segíteni neki, mert járni akarsz vele, hanem azért, mert senki sem érdemli meg, hogy bántalmazzák. Ahogy egy bántalmazó sem érdemli meg, hogy legyen egy rendes, szerető párja.

Egyébként mindenki maga miatt változik. Voltam én is eljegyezve toxikus kapcsolatban, és a családom hiába fejezte ki állandóan nemtetszését, senkire sem hallgattam. Azt gondoltam, hogy a párom a világ legjobb embere, és ők szimplán nem akarják, hogy boldog legyek. Nagyobbat nem is tévedhettem volna, és már megbántam, hogy ilyesmivel vádoltam azokat, akik csak jót akartak nekem. Az én felismerésem is a családtól függetlenül jött, amikor az exem egyre kevesebb szeretetmorzsát szórt már felém, és egyre többször volt bunkó, flegma velem szemben. Nem beszélve a folyamatos kényszerítésről, érzelmi zsarolásról.

2021. máj. 17. 19:36
 12/13 anonim ***** válasza:
Én sem hiszem, hogy ettől majd össze fogsz vele jönni, de szerintem próbálj csak meg beszélni vele, nyitni felé. Ha feszültség adódik emiatt köztük, hadd adódjon, jobb, ha csak akkor kötelezi el magát mellette, ha felfogja, hogy ez mivel jár. Nem hallgat ilyenkor az ember másokra, ez tény, de szerintem igenis megmaradnak ezek a kis tüskék az agyban hátul, és végül segíthetnek jó döntést hozni. (Akár csak annyit, hogy a kapcsolaton belül változtasson az ember)
2021. máj. 17. 23:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Egyszerű a válasz erre a kérdésre.

Nem hajtunk rá olyanra aki foglalt és nem akarunk belerondítani a kapcsolatába.

Lehet neki ez így jó,nincs jogod beleszólni más életébe.

Ne bonyolódj bele mert még a végén te jársz rosszul.

Engedd el,keress olyat aki nem foglalt már.

2021. jún. 25. 20:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!