Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kihasznál a férjem? (anyagi dolgok.)
Sziasztok. Kissé hosszú leszek, de leírom hogy átlátható legyen a helyzet)
Férjemmel sok problémánk van, köztük anyagilag is úgy érzem nem fer velem.
Külön bankszámlánk, bevételünk van. Ő kb 300 ezret keres+ maszek munkák ( pár 10ezertől pár száz ezerig, attol függ milyen hónap van) én kb 150 GYEDET kapok + családi pótlék + családi adókedvezmény.
Mivel én kapok előbb pénzt , fizetem az albérletünk + számlákat (kb 90 ezer)
Tizedike körül adja a költségek felét, de mintha a fogát húznák, múlt hónapban 3 napig nem szólt kb hozzám utána, mert én kihasználom,pedig ft-ra pontosan elszámolok neki.
És ad 20 ezer forintot+ én is teszek le 20 ezer forintot. Az a 40 a pénz kajára, tisztálkodoszerekre, tisztító szerekre stb. Egyáltalán nem elég. Kb 7/5 nap főzök, nem hajlandó megenni az előző napi kaját, minden nap kell főtt és hús , mert ő fizikai munkát végez, plusz legyen chips, vizet nem issza meg stb... Persze nem elég a 40 ezer. Nagy nyűg árán hónap végén néha még ad pénzt, vagy vásárol ő is.
A babával kapcsolatos dolgoknak (miután levontuk a költségekből a családit+adókedvezményt) is a felét odaadja, nagy nehezen.
De magyaráz mindig, hogy miért nem veszek olcsóbb mosószert neki, miért nem veszek olcsóbb pelenkát stb. (Sporolok amúgy , nézem az akciós ujsagokat, kuponok, Rossmann DM kártya kedvezmények stb)
Ezen kívül felvettük a babaváró hitelt, Sajnos az ő számlájára ment. Vettünk belőle házat (6millio), de még maradt 4 millió ft. Nem tudhatok arról a pénzrol semmit.
Megegyeztünk hogy a házzal kapcsolatban kiadásokat írja és abból a pénzből finanszírozza.
De most áll a téma. És azt sem hajlandó megmutatni hogy mennyi pénz van a számlán, már a netbankba sem tudok belépni, új jelszója van, a kártyát meg rejtegeti az utóbbi időben.
Közös kasszát nem akarnék, mert dohányzik 50-60 elmegy rá, ad haza anyjához, fizette az ottani ház hitelét, meg fogja miután lejár ez a szüneteltetés, anyjának kocsit vettek most testvéreivel stb. Ő maga is fent tart 2 kocsit+1 motort.
De velem minden forintot elszámoltat, nyilván magamnak egy csokit nem veszek a közös pénzből. Mégis naponta megkapom hogy kihasználom, mennyi pénzt kell nekem adnia.
Ja és azt mondta ne pofázzak mert azért kapom a gyedet hogy 0-24ben a gyerekkel foglalkozzam, eltartsam, meg fizessek mindent, őt pedig hagyjam dolgozni hogy megkeresse a pénzét amit a házára stb költhet.
(Most úgy néz ki szét is válnak útjaink, azt akarja mondjak le a ház feléről, talán kifizeti) és maradjak az albérletben.
Nagyon nagy kihasználásnak érzem az egészet, kíváncsi vagyok más hogy vélekedik.
Szülj még egy vagy két gyereket neki.
Ez úgy van sajnos, ahogy a 10-es írja. Valahogy állj a sarkadra. Mi ketten vagyunk, de nekünk heti 35-40 elmegy kajára stb..... . A havi 40 lófütty...
Illetve a fizetett hitel fele a tied. Tehát, ha az ingatlannak az 50%-t fizetitek ki a házasság alatt hitelben, akkor annak a fele tulajdoni hányadban a tied.
Amúgy esetetekben érdemes lenne házassági szerződést kötni, hogy tényleg külön szàmlán legyetek és aztán kezd el gyűjteni a számlákat. Az válásnál neki jobb lenne, mert nem viszed az ingatlan tulajdoni hányadát, neked meg azért lenne jobb, mert beleszàmítják az otthoni feladatokat munkának, ezért legalább, ha elváltok, akkor a férjedet kötelezik, hogy azt az összeget fizesse ki neked és ígx lesz megtakarításod.
Amúgy én elkezdeném vezetni, hogy mi mennyi és ha elfogy az ő része, akkor nem fizetnék többet. Ha nem tetszik neki, hogy milyen pelenkát veszek, akkor menjen el ő és vegye meg előre. Ha meg nagyon pattog amiatt, hogy a gyes a te munkádért jár, akkor cseréljetek. Menjen ő gyesre, te meg dolgozni.
Biztos nem maradnék egy ilyen féreggel még papíron sem házas.
Sajnos igen a babavárót vissza kell fizetni. De elvileg a 4 milla megvan a házat meg el kell adni, vagy a férjed visszafizeti, ha tudja a babavárót, a 6 millión felüli összeget (ha többe volt a ház) felezitek és a felét neked adja. Gyerektartás minimum 35-40 e ft. azt fizetnie kell.
Már eleve milyen dolog ez, hogy az ő házát akarja csinálni, meg gyűjtöget a számláján? Meg az anyjának vettek autót, meg az anyja házának a hitelét fizeti? Miért?
Ja, ezt nem tudtam, én most fizettem vissza CSOK-ot, igaz az csak 600.000 Ft volt, és nem kértek rá kamatokat, de gondolom a babaváró más.
Viszont akkor is tartom, hogy ilyen emberrel csak a legminimálisabb kapcsolatot akarnék, mivel van közös gyerekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!