Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kihasznál a férjem? (anyagi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kihasznál a férjem? (anyagi dolgok.)

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kissé hosszú leszek, de leírom hogy átlátható legyen a helyzet)

Férjemmel sok problémánk van, köztük anyagilag is úgy érzem nem fer velem.

Külön bankszámlánk, bevételünk van. Ő kb 300 ezret keres+ maszek munkák ( pár 10ezertől pár száz ezerig, attol függ milyen hónap van) én kb 150 GYEDET kapok + családi pótlék + családi adókedvezmény.

Mivel én kapok előbb pénzt , fizetem az albérletünk + számlákat (kb 90 ezer)

Tizedike körül adja a költségek felét, de mintha a fogát húznák, múlt hónapban 3 napig nem szólt kb hozzám utána, mert én kihasználom,pedig ft-ra pontosan elszámolok neki.

És ad 20 ezer forintot+ én is teszek le 20 ezer forintot. Az a 40 a pénz kajára, tisztálkodoszerekre, tisztító szerekre stb. Egyáltalán nem elég. Kb 7/5 nap főzök, nem hajlandó megenni az előző napi kaját, minden nap kell főtt és hús , mert ő fizikai munkát végez, plusz legyen chips, vizet nem issza meg stb... Persze nem elég a 40 ezer. Nagy nyűg árán hónap végén néha még ad pénzt, vagy vásárol ő is.

A babával kapcsolatos dolgoknak (miután levontuk a költségekből a családit+adókedvezményt) is a felét odaadja, nagy nehezen.

De magyaráz mindig, hogy miért nem veszek olcsóbb mosószert neki, miért nem veszek olcsóbb pelenkát stb. (Sporolok amúgy , nézem az akciós ujsagokat, kuponok, Rossmann DM kártya kedvezmények stb)

Ezen kívül felvettük a babaváró hitelt, Sajnos az ő számlájára ment. Vettünk belőle házat (6millio), de még maradt 4 millió ft. Nem tudhatok arról a pénzrol semmit.

Megegyeztünk hogy a házzal kapcsolatban kiadásokat írja és abból a pénzből finanszírozza.

De most áll a téma. És azt sem hajlandó megmutatni hogy mennyi pénz van a számlán, már a netbankba sem tudok belépni, új jelszója van, a kártyát meg rejtegeti az utóbbi időben.

Közös kasszát nem akarnék, mert dohányzik 50-60 elmegy rá, ad haza anyjához, fizette az ottani ház hitelét, meg fogja miután lejár ez a szüneteltetés, anyjának kocsit vettek most testvéreivel stb. Ő maga is fent tart 2 kocsit+1 motort.

De velem minden forintot elszámoltat, nyilván magamnak egy csokit nem veszek a közös pénzből. Mégis naponta megkapom hogy kihasználom, mennyi pénzt kell nekem adnia.

Ja és azt mondta ne pofázzak mert azért kapom a gyedet hogy 0-24ben a gyerekkel foglalkozzam, eltartsam, meg fizessek mindent, őt pedig hagyjam dolgozni hogy megkeresse a pénzét amit a házára stb költhet.

(Most úgy néz ki szét is válnak útjaink, azt akarja mondjak le a ház feléről, talán kifizeti) és maradjak az albérletben.

Nagyon nagy kihasználásnak érzem az egészet, kíváncsi vagyok más hogy vélekedik.

2021. máj. 13. 22:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%

Szülj még egy vagy két gyereket neki.

Ez úgy van sajnos, ahogy a 10-es írja. Valahogy állj a sarkadra. Mi ketten vagyunk, de nekünk heti 35-40 elmegy kajára stb..... . A havi 40 lófütty...

2021. máj. 14. 07:14
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Igen kihasznál,elszállt vele a ló szépen rakosgatja félre a pénzét,általában ilyenkor még be is csajoznak,mert úgy érzi neki jár minden.
2021. máj. 14. 07:15
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Illetve a fizetett hitel fele a tied. Tehát, ha az ingatlannak az 50%-t fizetitek ki a házasság alatt hitelben, akkor annak a fele tulajdoni hányadban a tied.

Amúgy esetetekben érdemes lenne házassági szerződést kötni, hogy tényleg külön szàmlán legyetek és aztán kezd el gyűjteni a számlákat. Az válásnál neki jobb lenne, mert nem viszed az ingatlan tulajdoni hányadát, neked meg azért lenne jobb, mert beleszàmítják az otthoni feladatokat munkának, ezért legalább, ha elváltok, akkor a férjedet kötelezik, hogy azt az összeget fizesse ki neked és ígx lesz megtakarításod.

Amúgy én elkezdeném vezetni, hogy mi mennyi és ha elfogy az ő része, akkor nem fizetnék többet. Ha nem tetszik neki, hogy milyen pelenkát veszek, akkor menjen el ő és vegye meg előre. Ha meg nagyon pattog amiatt, hogy a gyes a te munkádért jár, akkor cseréljetek. Menjen ő gyesre, te meg dolgozni.

2021. máj. 14. 08:09
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mármint, ha elfogy az ő kajakerete akkor megmondanàm, hogy nincs kaja, mert nem volt rá pénz. Ha gondolja, akkor ezentúl intézze ő a bevásárlást, hogy legyen.
2021. máj. 14. 08:11
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus esete annak, amikor rá vagy utalva a férjedre és ő ezzel rohadtul visszaél. Beszélj egy ügyvéddel mindenképp!
2021. máj. 14. 10:01
 16/23 anonim ***** válasza:
96%
Mondjuk simán elválhat a kérdező, nincs annyira a férjére utalva. 150 GYED+emelt családi+adókedvezmény+gyerektartás, a házat meg el kell adni. Így már a férje sem állna annyival jobban.
2021. máj. 14. 11:35
 17/23 anonim ***** válasza:
96%
#16 Nem biztos, hogy érdemes elválniuk, a babaváró miatt. Jobban járnak, ha csak jogilag válnak és papíron házasok maradnak 20 évig. Amúgy talán egy éven belül kell a 10 milliót visszafizetniük.
2021. máj. 14. 11:37
 18/23 anonim ***** válasza:
96%

Biztos nem maradnék egy ilyen féreggel még papíron sem házas.

Sajnos igen a babavárót vissza kell fizetni. De elvileg a 4 milla megvan a házat meg el kell adni, vagy a férjed visszafizeti, ha tudja a babavárót, a 6 millión felüli összeget (ha többe volt a ház) felezitek és a felét neked adja. Gyerektartás minimum 35-40 e ft. azt fizetnie kell.

Már eleve milyen dolog ez, hogy az ő házát akarja csinálni, meg gyűjtöget a számláján? Meg az anyjának vettek autót, meg az anyja házának a hitelét fizeti? Miért?

2021. máj. 14. 11:42
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
#18 Nem 10 milliót kell visszafizetni, hanem jóval többet, mert ráterhelik a kamatokat is.
2021. máj. 14. 11:46
 20/23 anonim ***** válasza:
95%

Ja, ezt nem tudtam, én most fizettem vissza CSOK-ot, igaz az csak 600.000 Ft volt, és nem kértek rá kamatokat, de gondolom a babaváró más.

Viszont akkor is tartom, hogy ilyen emberrel csak a legminimálisabb kapcsolatot akarnék, mivel van közös gyerekünk.

2021. máj. 14. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!