Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Toxikus a párom , mit tegyek ?
Az nem a màsik megváltoztatása hogy határokat mutatsz neki hogy nálad meddig mehet el.
Konkrétan nem irtad ugyan, de én ugy csináltam a parommal, hogy simán csak rászoltam mint egy gyerekre. Valamiért hat és tisztelettudóbb velem.
Ő hajlamos volt egy egy vitában felpaprikázódni veszekedni és engem minősíteni.
Én meg elmondtam neki, hogyan lehet jol vitázni, ne vegye támadásnak nem hatso szándékokkal kérdezek vagy mondok vmit hanem csak megoldásokat keresek, ötleteket vagy válaszokat várok és az hogy ezek helyett engem jellemez(beszól), vagy szakitással zsarol stb az nekem nem válasz, nem vezet semerre.
Es amikor legkozelebb is beszolt akkor is kapásbol mondtam neki ha ezt nyomatékositásnak hasznalja felesleges, és irritálo, mert én beszolások, csunya szavak nélkul is értem az érveléseit, értelmes nővel jár, a kirohanásaira nincsen szükség.
Azota egyre asszertívabban, joformán diplomatikusan tárgyalva is tudunk jol vitàzni, de azért zsarol még néha.
A zsarolásait (hogy akkor szakitsunk..), kezelem még, elmondtam neki hogy ezzel labilisnak tunik a kapcsolatban, ami engem is labilissá tesz.., ilyenkor állandoan győzköd hogy de ő nem labilis, akkor is szeret ha dühös vagyok, de tanitom arra is, hogy ne dobálozzon sulyos szavakkal, meg annak mi az ertelme? Megbántani a másikat es ennyi? Ez jo? Előre visz?
És hozzatettem hogy regen en is ilyen voltam hogy minden 2.mondatom az volt veszekedesnel hogy szakitok, de ma már én ugy vagyok vele hogy én ezt csak egyetlen egyszer fogom csak mondani..
Plusz a beszolások a másik önbecsulését roncsolják és gondolom nem akar egy depis ne bánts virág nővé tenni, hanem mosolygos nőt akar magának..a nő olyan mint egy virág, gondozzák és ragyog. Ha nem akk kiszárad.
És hat!! Normálisan vitatkozunk, probál tisztelettudoan beszélni, és megoldásorientàltak leginkább a beszélgetéseink nem pedig a másik csesztetése, provokálása.
Nem akarod otthagyni, mert még nem fáj eléggé.
Szentelj rá még jópár hosszú évet, esetleg gyereket is vállaljatok be, az “biztos segít”.
A toxikus kapcsolatokkal az a baj, hogy egyfajta függőség; azt hiszed, hogy szereted meg hogy szükséged van rá de közben meg nincs, mert te is tudod hogy káros és szépen lassan ez fog megölni.
Tudom milyen egy ilyen kapcsolat másfél év szenvedés volt mire végre vége lett és ezt úgy mondom, hogy én is próbáltam megváltoztatni ami nem jött össze :/
Majd rájössz idővel, hogy mi a fontos neked az egészséged (fizikai, mentális) vagy egy olyan kapcsolat ígérete ahol vagy jóra fordulnak a dolgok vagy csak még rosszabb lesz.
20L
Leírod kicsit bővebben mi a baj? Hogyan próbáltad megoldani a problémát, történt valami változás?
Szeretet jó dolog, de ha ez egyoldalú, nem tudjátok a problémákat közösen megoldani, csak szenvedni fogtok és megutáljátok egymást.
Köszönöm a válaszokat :)
Gyakran nem figyel rám , kevésbé érdeklődik ,mint én felé. Hamar felkapja a vizet és csak veszekedik vita helyett, persze volt rá példa ,hogy ertelmes vitát folytattunk , de akkor is nagyon tartanom kellett magamat ,hogy rávezzessem arra ,hogy érveljen sértegetés helyett . Csúnya dolgokat vág hozzám , ha ideges . Próbálom higgadtan tűrni és nem magamra venni, mert ha lenyugszik akkor (nem túl gyakran ), de bocsánatot kér meg mondja ,hogy szeret . És érzem is ,hogy szeret . De eltellik egy kis idő és felhánytorgat mindent ellennem . Ilyenkor megkerem ,hogy ne tegyen ilyet mert ezzel csak hergel engem is es nem vezet jóra , megérti , de utána ismét csak felhánytorgat és a szememre hány dolgokat . Nem tudok építő kritikát sem momdnani neki , mert támadasnak veszi vagy mártirkodik . Néha manipulatív. Igérget aztán halogatja , végül nem is tartja be . Álltalában fontosabb neki amit ő akar . Kettőnkre vonatkozó kérdésekben ő dönt és csak aztán szól , hogy ő ,hogy döntött , vagy be sem avat . És ha jelzem neki ,hogy ez probléma akkor elbagatelizálja . Van egy kis enyhe mentális gyengesége (nem hülye ,nagyon értelmes ember ) csak az érzései kezelésével vannak problémái . És én ezt tudom és tekintettel vagyok erre és megértően viszonyulok hozzá . Csak nehéz és nem tudom jól kezelem e vagy ha nem akkor hogy kéne , mert ezen az egészen szerintem változtatni kell . De egyébként jól elvagyunk együtt , nem hiszem ,hogy egyoldalú lenne a kapcsolat , sokszor szeretne a kedvemben járni , csak úgy látom mintha észre sem venné saját magát még , ha probálom fel is hívni rá a figyelmet .
"Igérget aztán halogatja , végül nem is tartja be ."
Vagyis nemcsak hiisztis, hanem kellemetlen is.
"Hamar felkapja a vizet és csak veszekedik"
Ez szinte biztos, hogy nem fog javulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!