Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek mi jellemez egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi jellemez egy toxikus párkapcsolatot a legjobban?

Figyelt kérdés
Fiúk, lányok is egyaránt.
2021. ápr. 5. 19:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egy mérgező kapcsolatban akaratod ellenére alárendelt szerepbe kényszerülsz, a partner korlátoz, gátol a fejlődésben. Sérül az önértékelésed, az önérvényesítő képességed. Mellékszereplő leszel a saját életedben, az igényeid, szükségleteid másodlagosak, mindig neked kell alkalmazkodnod. Szélsőséges esetben sor kerül érzelmi, fizikai bántalmazásra, fenyegetésre, zsarolásra, manipulációra is. Hosszú távon traumatizáló, személyiségromboló egy ilyen kapcsolat.
2021. ápr. 5. 19:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Amig az egyik fél ível felfelè mentálisan szemelyiségben sikerekben, addig a másik folyamatosan sérul, megy tönkre romlik az önbizalma önhite kudarcokat vonz be, ível lefelé, amikkel aztán igazolja is önmagát.
2021. ápr. 5. 19:40
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik fél árnyékává válik önmagának. Szép lassan lemond a saját vágyairól, szükségleteiről. Ez a kulcsszó: nem egyszerre, hanem szép lassan, ezáltal ő maga sem veszi észre. Ezért veszélyes.

Én pl. nem éltem együtt exemmel (még több év után sem, ő egyszerűen kevésbé lelkesedett iránta, mint én), de napi szinten tartottam vele a kapcsolatot Messengeren. Az ismerőseim mindig tudták, mikor ír olyat, amivel felidegesít, mivel utána hirtelen rossz kedvem lett, idegesen viselkedtem. Ha nem telefonon, hanem gépen beszéltünk, akkor szinte vertem a billentyűzetet... Csak utólag látom be, milyen rossz hatással volt rám. A szakítás óta stabilabb, nyugodtabb vagyok.

2021. ápr. 5. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!