Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi jellemez egy toxikus párkapcsolatot a legjobban?
Figyelt kérdés
Fiúk, lányok is egyaránt.2021. ápr. 5. 19:14
1/3 anonim válasza:
Egy mérgező kapcsolatban akaratod ellenére alárendelt szerepbe kényszerülsz, a partner korlátoz, gátol a fejlődésben. Sérül az önértékelésed, az önérvényesítő képességed. Mellékszereplő leszel a saját életedben, az igényeid, szükségleteid másodlagosak, mindig neked kell alkalmazkodnod. Szélsőséges esetben sor kerül érzelmi, fizikai bántalmazásra, fenyegetésre, zsarolásra, manipulációra is. Hosszú távon traumatizáló, személyiségromboló egy ilyen kapcsolat.
2/3 anonim válasza:
Amig az egyik fél ível felfelè mentálisan szemelyiségben sikerekben, addig a másik folyamatosan sérul, megy tönkre romlik az önbizalma önhite kudarcokat vonz be, ível lefelé, amikkel aztán igazolja is önmagát.
3/3 anonim válasza:
Az egyik fél árnyékává válik önmagának. Szép lassan lemond a saját vágyairól, szükségleteiről. Ez a kulcsszó: nem egyszerre, hanem szép lassan, ezáltal ő maga sem veszi észre. Ezért veszélyes.
Én pl. nem éltem együtt exemmel (még több év után sem, ő egyszerűen kevésbé lelkesedett iránta, mint én), de napi szinten tartottam vele a kapcsolatot Messengeren. Az ismerőseim mindig tudták, mikor ír olyat, amivel felidegesít, mivel utána hirtelen rossz kedvem lett, idegesen viselkedtem. Ha nem telefonon, hanem gépen beszéltünk, akkor szinte vertem a billentyűzetet... Csak utólag látom be, milyen rossz hatással volt rám. A szakítás óta stabilabb, nyugodtabb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!