Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feladnátok a szerelmet ambíció hiánya miatt?
Barátnőmmel másfél éve vagyunk együtt. Ő még suliba jár én dolgozom. Kis idő alatt rengeteg dolgot értem el. De mióta a barátnőmmel együtt vagyok rengeteg figyelmet igényel és azt veszem észre, hogy semmi életcélja nincs. Persze megpróbálok beszélni vele, hogy ez így nem jó de szerintem ő ilyen típus. Ettől függetlenül szeretem és imádom de tudom jól, hogy ez hosszú távon nem lesz jó.
Ti jártatok már így vagy mit tennétek ilyen szituációban?

Én össze sem jönnék olyan emberrel, szàmomra ez kizáró ok.
Kérdés: mindig ilyen volt?
Ha mindig ilyen volt, akkor miért vagy meglepődve, és eddig miért nem zavart?
Ha pedig egy bizonyos ideje ilyen, akkor annak oka van, ki kellene deríteni. Nem lehet, hogy depressziós?
Hány évesek vagytok?

Én ilyen vagyok, nincsenek nagy vágyaim, egy közepesen jól fizető fix munkaidejű diplomás állás, ami mellett van időm a családomra, hobbimra. Nem akarok milliárdos lenni, nem akarok Balin nyaralni, nem akarok 15 milliós autót, nem akarok naponta luxushelyen enni. Megfelel a sima étterem, használt 10 éves autó meg a belföldi, esetenként külföldi nyaralás).
Nagyon nehéz ilyen pasit találni, mind milliárdos akar lenni.

#3 Úgy beszélsz erről a jól fizető, fix idejű diplomás állásról, ami mellett van időd hobbizni meg családozni, mintha alap dolog lenne. Nem, sokaknak nem az. Eleve a diplomáért meg kell küzdeni - hiába mondják, hogy jaj, már mindenkinek van, attól függetlenül nagyon sokat kell érte tanulni. A fix idejű, jól fizető munka kb. egy álom. Ha dolgoztál már műszakban, mint én diákmunka keretében, akkor érted, miért.
Az igazi lusta, céltalan ember tehát nem az, akinek van egy nyugodt állása, és egész jól megél belőle, hanem az, akinek jóval kevesebbre van igénye. Lusta szerintem az, aki folyton panaszkodik a rossz munkájára, de két szalmaszálat nem tenne keresztbe, hogy jobb állást kaphasson, és tökéletesen elég ingert nyújt számára valamelyik TV-műsor. A lusta embert kb. semmi sem érdekli, és a szüleivel, társával előszeretettel szolgáltatja ki magát.
Egyébként a volt párom is egy lusta, céltalan ember. Nyilván mást állított magáról, nagyratörő elképzelései is voltak, de soha, semmit nem tett, hogy azok megvalósuljanak. Most ott van 28 évesen, rengeteg hitellel, 6 órás állással, stb. Pedig én türelmes voltam, de egyszer a türelem is elfogy.

Szerintem(én dolgoztam borzalmas helyeken) nem vágyálom, mittudomén beszerzésen dolgozni, vagy ilyesmi. megkeresek 200-250nettót, 8-4ig dolgoznék, nagyon klassz lenne. Nyilván lenne pár bajom, ami miatt zsémbelnék egy kicsit, de az is elég jó lenne. Szerintem panaszkodni és nem változtatni nem lustaság, hanem félelem. Mellesleg az ambíció hiánya sem lustaság, csak azt jelenti, hogy nem törsz a jobb felé munkafronton.
Annyi jó állás ment el mellettem az utóbbi időben, a diploma sem volt mindenhol feltétel, bár lenne lehetőségem bármelyikre, de nincs rá időm egyelőre. Egyszerűbb irodai munka, nagyon laza, jól fizet. Mellesleg sok helyen nem ragaszkodnak a befejezett tanulmányokhoz(akkor se, ha azt írják) elkezdeni meg bárki tud egy egyetemet.
Nem gondolom magam ambíciózusnak, teljesen teljesíthető cèl, magamhoz képest meg pláne reális. Van belevágó tapasztalatom, képesítésem, tudásom, továbbà eddig mindenhova elsőre felvettek, első benyomásban jó vagyok. Szerintem nagyon le lehet csúszva az, aki szerint egy egyszerű irodai alkalmazotti munkakört egy noname cégnél betölteni ambíció..
Én olyanokba futok bele, akik politikában akarnak magasra törni, sajàt irodát akarnak, sajàt stúdiót, üzletet nyitnának.. és heti hét nap idegesek és dolguk van, alig alszanak, utazgatnak előadásokat tartani.. az ilyeneknek nem való párkapcsolat szerintem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!