Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom kétoldali heredaganat miatt kasztrálás műtétre vár, amit nemsokára megcsinálnak rajta.Hogy dolgozzam ezt fel?
Én 34 éves vagyok,párom akit sajnos nemsokára műtenek, csak 32.rosszindulatú neki, amint lehet megcsinálják rajta.Esküvő nem volt még, sajnos úgy néz ki gyerek sem fog lenni.
4 éves kapcsolat, ti kitartanátok mellette?
Most kavarog bennem minden, nem akarom ilyen fiatalon szex nélkül leélni az életem, de ha elhagynám, azt nem tudná feldolgozni, mert tudná hogy a kasztrálás miatt volt.
Ilyen helyzetben mi lenne a leghumánusabb megoldás?
szüleim azt tanácsolták, ha finoman is de keresgéljek mellette, ha még akarok családot, és ha már biztosra érzem a másikat, szakítsak vele, még rossz is lesz akkor.
Kicsit tartok ettől, nehéz felfogni és megemészteni is.
7-es, ebben a helyzetben érthető,hogy a kérdező dilemmázik és minden megfordul a gondolatában. Aki nem volt ilyen helyzetben el sem tudja képzelni mit élhet át az aki benne van.
30 éves volt a férjem amikor súlyos beteg lett. Abban szerencsések voltunk,hogy akkor már megvolt a gyerekünk. Igy is nehéz volt az a jó pár év amit betegségben töltött és én ápoltam. Ez sem volt könnyű, de vélhetőleg én se tudtam volna elfogadni ha nem lehetett volna gyerekünk és az aktív éveimben ápoltam volna, aztán se pár, se gyerek, és közel 40 évesen kezdjem újra az életemet.
Kérdező, a fenti lehetőségek jónak tűnnek, én a helyedben utána járnék lehet-e spermát lefagyasztani. A szexuális életetek vélhetően helyreállhat.
Bár kérdés azért van..Egyedül is vállalod a gyereket ha a párod esetleg nem gyógyul meg?Van segítséged a lelki/fizikai nehézségek elviseléséhez?
Mekkora szerelem lehet ez is! Ha nem tud neked gyereket "adni" akkor mehet is világnak!
Ő neked csak eszköz, hogy meglegyen az álmod hogy családod legyen, és nem az ember érdekel. Baromi önző vagy.
De ahogy előttem is írták, vannak lehetőségek: spermafagyasztás, donoros verzió, örökbefogadás.
"Aki nem volt ilyen helyzetben el sem tudja képzelni mit élhet át az aki benne van."
ezt jó lenne sokakban tudatosítani.
Én elkezdenék az alternatív gyerekvállalási módokon gondolkozni, vele is átbeszélném a kérdést, mert a családalapításról (akár örökbefogadással is) nem tudnék lemondani. A szexualitás terén úgy gondolom elég lenne az, amit így nyújtani tud, de legalábbis biztos, hogy nem szakítanék emiatt azonnal.
Biztatnám a páromat, hogy elmenjen pszichológushoz, aki segít feldolgozni ezt az újhelyzetet, és magam is elmennék.
Én nem szakítanék tehát emiatt, mert én így érzem, számomra nem pótolhatatlan, létfontosságú dolgokról van szó. Ez viszont a te életed, csak te tudod, hogy te hogyan leszel boldog. Mindenképpen adj esélyt a kapcsolatnak, ha nem működik, majd később szakítotok, de legalább megpróbáltad. (Mivel 34 éves vagy, ha gyereket szeretnél persze lehet, hogy nem évekig próbálkozol, de legalább azt várd meg, amíg tisztán látod, hogy ténylegesen milyenné válik a kapcsolatotok
Az kimaradt, hogy emellett természetesen inkább a DAGANAT miatt aggódnék, nem azon, hogy hogyan lesz majd x év múlva gyerek, meg hogy hogyan fogunk hancúrozni.... :/
Én a szülők tanácsát nem értem...Én voltam hasonló helyzetben sajnos (1-es válaszoló vagyok). És bár van gyerekünk, de a szüleim még véletlenül se biztattak arra,hogy a beteg párom (férjem) mellett keresgéljek. Ezt mégis hogy lehet lelkileg/fizikailag elképzelni?Ismerkedsz? Randira mész? A párodat kíséred a kezelésekre, fogod a kezét a műtétnél, lelkizel Vele a betegségről, aztán titokban levelezel, telefonálsz, randizol..És mindezt majd elétárod ha stabilnak tűnik a lehetőség. + ezt akár többször is megteszed mert elsőre ismerkedni nem biztos,hogy sikerül olyannal aki megfelel.
Szülő is vagyok, ha a gyerekem ilyen helyzetbe kerülne ez lenne az amit biztosan nem tanácsolnék Neki.
4 éve vagytok együtt, még nem a férjed, "csak" terveztétek a közös jövőt. Legyen túl a műtéten, előtte informálódjatok, ebben a helyzetben tarts ki mellette. Aztán meglátjátok a továbbiakat.
Ami nem lesz könnyű gyerekkérdés és szexuális téma nélkül sem.....
Van ezer meg egy megoldás a gyermekvállalásra és a szexuális életre is.
Mondjuk az gyönyörű, hogy megoldások (örökbefogadás, spermafagyasztás a műtét előtt, idegen donor / hormonális kezelés, orál, petting, felcsatolható pénisz, harmadik fél, stb) helyett szakításon gondolkozol.
Azzal ugye tisztában vagy, hogy a péniszt nem vágják le?
Szerintem nagyon gusztustalan lenne mellette fèlre szemezgetni aztán elhagyni amint lett másik! Ha emiatt elhagyod akkor legyen már gerinced és mond meg időben.
Nekem hét éve van párom és ha ez kiderülne róla, tuti biztos nem hagynám el emiatt. Jóban rosszban együtt-nesze neked. Ha mindenképp akarnátok gyereket akkor már tudnátok,hogy ebben a helyzetben lehet lefagyasztani és megvan oldva a problèma. Szexelni is fog tudni, és ha neked annyi nem lesz elèg akkor még mindig csomó lehetősèg van azon kívül hogy elhagyod szerencsètlent.
Persze én másképp gondolkozok, mert nem a szex miatt vagyok együtt a párommal.
Sajna még te is kerülhetsz abba a helyzetbe,hogy nem lehet gyereked vagy eü-i problémák miatt nem szexelhetsz, csuda jó èrzès lenne ha emiatt rögtön cserben hagyna a párod igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!