Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért beszélik itt le egymást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért beszélik itt le egymást az emberek a válásról?

Figyelt kérdés

Most mindegy, hogy házasság, vagy hosszú kapcsolat, de mintha ez valami cél lenne egy-egy embernél.

Főleg harminc, negyven felett ha valaki kérdez, hogy váljon-e (szerintem nyilván megerősítést vár) és leírja, hogy már nincs köztük régóta jó viszony, vagy beleszeretett egy másikba, százával repülnek rá a témára és savazzák, hogy úgysem lesz jobb a másik.

Meg meg is kapja, hogy ja könnyű eldobni egy kapcsolatot, egy kapcsolatért tenni kell, majd úgy jársz hogy két évente lesz új stb.

Sőt van aki odáig merészkedik, hogy önzőnek állítja be, mert van egy párja és ugye megesküdött valamire

Én értem, hogy a saját frusztrációját vetíti ki itt sok ember, mert ha az ő kapcsolata rossz, legyen másé is, de személyes kedvencem a : "minden kapcsolat ellaposodik egyszer"

Nos én másodjára vagyok házas és jelentem 11 év után sem laposodott el. Pont azért járok ide fel, mert nekem is segítettek anno és örülök, ha néha én is tudok. De ezt nem értem meg.

Maradjon egy rossz házasságban, mert úgysem talál jobbat? 65 felett is lehet új szerelmet találni. Ha meg tényleg szerelmes lett, miért olyan hihetetlen? Miért nem bírja ki jópár ember, hogy ne támogasson, hanem kategórikusan kijelentse, hogy márpedig az csak fellángolás lehet és eldob érte mindent. Persze ilyen is lehet, de akkor is váljon és éljen egyedül

Jó belefulladni egy nem működő kapcsolatba?

2021. ápr. 5. 14:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én meg csak olyanokat olvasok ,hogy azonnal dobja...Linkelnél ,mert sztem jóval több az amikor azt írják ,hogy dobja.Főleg megcsalás/bántalmazás kategóriákban.
2021. ápr. 5. 14:08
 2/16 A kérdező kommentje:

Hú bocsi, de keress rá :)

Most is volt egy hölgy, aki írta, hogy már hozzá sem akar érni a párjához, de megkapta, hogy ő a ludas, mert nem tesz érte...

Rengeteg ilyen kérdés van, nem kifejezetten kezdődik úgy, hogy váljak-e, csak mondjuk leírja, hogy normális-e, hogy a párja x éve nem szexel vele, elhidegültek, 6 éve nincs közös program És ilyenkor egy jó része javasolja, hogy maradjon a helyén, mert már x éves elmúlt és ha netán másba szeretne, idézem, bár nem szó szerint:

"szerinted egy házasságban 5-15-25 év után is ugyanaz a vágy"

Mintha természetes lenne, hogy két idegen él egymás mellett

2021. ápr. 5. 14:16
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is jóval több az azonnali szakítás tanács, de ha igaz is lenne a kérdés, még egy dolgot megkéne érteni: nem látunk a másik életébe, nem tudjuk milyen, nem tudjuk helyrehozható-e. Ez az ő életük, ők tudják milyen pontosan, mi teljesen idegenek vagyunk. Attól hogy leír pár szót magáról vagy az elmúlt évekről, nem fogod látni mik történtek vele, miket éltek át, mi van most, főleg ha alig ír róla, vagy természetes módon csak a saját szemszögét fogja megosztani.

Miért a legradikálisabb lenne a jó választás, anélkül hogy tudnád mi van? Van amikor tényleg az ajánlott, sokszor viszont vannak egyéb lehetőségek is előtte, amiket lehet még nem próbált. Például nagyon sokan nem beszélgetnek a partnerükkel, kiírja ide, és elmondja hogy ja amúgy ő ezt x éven át nem mondta neki egyszer sem, csak simán megvárta míg felgyülemlik benne és elromlik az egész. Közben lehet a másiknak fngja sincs arról mi van, hisz végig elfojtotta előtte.

A másik fontos része pedig, hogy ne csináljunk úgy mintha szakemberek tömege válaszolgatna itt és felelősségteljesen elemezgetné a szituációkat. Ezek random, hétköznapi emberek nagyrészt, akik sokszor unatkoznak és feljönnek, akár trollkodnak. Ugyanúgy a saját frusztrációival, dühével, megkeseredettségével behányja gyorsan, hogy na váljál paraszt, mert vele nem áll szóba nő vagy férfi évek óta, vagy az ő házasságai mind halál voltak, akkor pusztuljon mindenki másé is. Ez ugyanúgy megvan, mint fordítva, hogy egy másik meg az egyértelműen halott kapcsolatából nem mer vagy akar kilépni.

Ahogy mondani szokták, a gyk ne legyen életvezetési tanácsadó, de egy-egy jobb válasz esetleg segíthet dönteni, vagy máshogy látni a dolgokat, átgondolni az aktuális helyzetet másik szemszögből.

2021. ápr. 5. 14:22
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább azt látom, hogy bármilyen problémáról szól is a kérdés mindig az a tanács, hogy hagyd a fenébe, keress mást aki jobb.

Azt persze soha senki nem veszi figyelembe, hogy nem találsz tökéletes partnert és mindig lesznek problémák. :D

2021. ápr. 5. 14:34
 5/16 A kérdező kommentje:

3/ Persze, értelek, de én szinte sosem látok olyan embert, aki azt írná, hogy "szerintem" . Itt mindenki egyetemes igazságot közöl. Nem azt ajánlja, hogy ezt meg azt esetleg, hanem már ítélkezik.

4/ Érdekes, akkor én másik dimenzióban lehetek, mert tucatjával látom, hogy azt tanácsolják, maradjon, mert úgysem lesz jobb, és mi sem természetesebb, mint egy szexmentes, kihűlt kapcsolat.

Mintha a norma az lenne, hogy nincs nemi életünk, de ez természetes egy házasságban.

És azért dühít, mert éltem én is rosszban, és még a saját nagyanyám is ezt tuszkolta volna le a torkomon. És aki meg itt kérdez, gondolom el is gondolkozik ezeken a válaszokon.

Én hiszek a tökéletes párban ;) Probléma mindehol van, csak nem mindegy, hogy a körülmények hozzák, és megoldjuk ketten, vagy egymásban találunk

2021. ápr. 5. 14:42
 6/16 A kérdező kommentje:

Illetve még az, hogy elmúltam x éves (igény szerint 35-45-55) és úgysem találok más párt, meg egyébként is, ebben a korban már nincs is szerelem.

Legkiakasztóbb az volt, hogy nemrég megkérdezte egy 25 éves lány, hogy öregnek számít-e..

Ezek ilyen belénk égetett frusztrációk. Társadalmi nyomás

2021. ápr. 5. 14:44
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

5, Na ezt ne már.

"Én hiszek a tökéletes párban ;) Probléma mindehol van, csak nem mindegy, hogy a körülmények hozzák, és megoldjuk ketten, vagy egymásban találunk"

Ilyen nincs. Vagyis van, az első 1-2-3 évben amíg óriási a szerelem és idealizáljátok egymást, de nagyon. Nincs tökéletes ember, tökéletes pár sincs. Ha szerinted egymásban nem találhatunk problémát, akkor már csak ennyivel is alkalmatlan lennél egy hosszú és komoly kapcsolatra, legalábbis szerintem.

Naná, hogy találunk egymásban problémát és ezzel semmi gond nincs, amíg megoldásra jutunk.

Amit mondasz az kb a romkomok világa, a tündér mesék világa, a boldogan életek míg meg nem haltak. Ez egy illúzió és aki komolyan ezt keresi az életben az csak csalódást fog találni.

2021. ápr. 5. 14:49
 8/16 A kérdező kommentje:

Sajnálom, ha neked nem így működik a kapcsolatod. Én bizony ilyenben vagyok :) És jócskán megugrottuk ez 1-2-3 évet.

Nem idealizáljuk egymást. De igenis ő a tökéletes párom.

Nekem nem hiba, hogy mondjuk csoszogva megy éjjel wc-re.

Hiba, ami jellemhiba. Ilyen nincs

2021. ápr. 5. 15:01
 9/16 Noti75 ***** válasza:
73%

Én is azt látom, hogy itt sokkal inkább az a tanács dívik, hogy "dobd a picsába, majd lesz másik" 😄

Sajnos itt sokan marha könnyen osztják a tanácsaikat, anélkül, hogy valóban végiggondolnák mit is tesznek. Vagy éppen anélkül, hogy tisztában lennének a valós háttérrel.

Sok kérdésfeltevő pillanatnyi sértettségében vagy dühében tesz fel kérdést, nem is mindig reálisan kifejtve a problémát. Miért kellene minden ilyen esetben kapásból azt tanâcsolni, hogy akkor bizony dobja a párját? Ez butaság. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek. Egyik házassâg sem úgy működik, hogy jön a nagy szerelem és aztán mindkét félben ugyanaz a vágy tombol 50 éven keresztül. Butaság lenne ezt hinni. 😁

Éppen ezért, ha értelmes tanâcsot akarsz adni, akkor semmiképp nem azt tanácsolom, hogy akkor kapásból el kell válni, hanem azt, hogy ülj le, gondold végig, beszéljétek át, hogy mit lehetne tenni az ügy érdekében.

Az, hogy te elszúrtad nem azt jelenti, hogy minden más házasság is el van szúrva és el kell válni az első problémánál. Sok házasság nagyon is menthető, egy kis odafigyeléssel, empátiával. Miért kéne futószallagon gyártani a csonka családokat és az azokban felnövő gyerekeket?

Csak azért, mert neked nem sikerült, másnak se mondja senki, hogy sikerülhet?

A te sikertelenséged ne akard mâsokra is kivetíteni. Nem törvényszerü, hogy másnak sem sikerülhet. 🙂

2021. ápr. 5. 15:04
 10/16 A kérdező kommentje:

Elszúrtam? Na itt a tipikus példa, ha valaki nem kérdezné.

Pont az ilyen prosztó passzív -agresszív válaszolók.

Kedves 9-es takarodj el a posztomtól

Elképzelésed sincs milyen kapcsolatban voltam, de most ezt nőként mondom hogy ha életben mondtad volna a szemembe, meg is rugdostalak volna.

Legalja vagy

2021. ápr. 5. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!