Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális ez a párkapcsolati jelleg görbe?
Én azt látom szinte mindenhol, hogy a kapcsolatok többsége így alakul:
Ismerkedés-óriási rózsaszín köd-elköteleződés-házasság-pörgés ezerrel-gyerek-beszürkülés-elhidegülés-válás.
Ma volt módom erről beszélgetni a barátaimmal, 40-50-es korosztály. A fele már elvált, a másik fele meg fog :)
Normális családokról, emberekről beszélek, gyerekek, ház, autó, egzisztencia. Szinte mindenki egyöntetűen állította, hogy eljött az idő amikor minden megszokottá vált, de inkább azt érezték kevés amit letettek az asztalra. Otthon már elmaradt a szex, mert a szexért többet vártak a feleségek. Több meló, több hajtás, ideig segített, de megint kevés lett a dolog. A feleségek lettek a döntéshozók marginális kérdésekben. Nem egynél pontosan a feleség lépett félre, holott ő szabotálta a szexet.
Én azt kérdezném a feleségek táborától, hogy miért lesz kevés eg férj, aki történetesen a gerekeitek apja? Dolgozik, nem linkeskedik, kiveszi a részét az otthoni munkákból is. Igaz az, hogy neketek még 40-50 között is a pörgés, a programok kellenek? Nálatok nincs olyan hogy a korral lecsillapodtok, és örültök annak hogy van egy jó családi életetek? Én még csak 3 éve vagyok házas, de már előre félek hogy nálunk is ez lesz, ugyanis azt érzem hogy a munkán és a feladatokon kívül a feleségem kezd elhanyagolni. A barátaim beszámolói alapján is sanszosnak tartom sajnos. Ilyenkor mit lehet tenni? Én ugyanolyan vagyok mint eddig, nem tudok megváltozni, teszem a dolgom.

7
Mért olyan ismerős ez a helyzet?
Mindenünk megvolt. 2 kocsi, családi ház, zéró hitel.
Nálunk 16 ev után jött ez elő, meg hogy nem tudja megvalósítani önnmagàt mellettem, hogy elnyomom, nem hagyon érvènyesülni, hogy nem lehet önmaga. Szex a zèró szintre csökkent. Aztàn azzal állt elő hogy elválik.
Végül kiderült hogy már rég szeretője volt egy 2 gxerekes családapa aki munkatársa volt.
"Fáradt vagy, a családodért dolgozol, talán már a t"űréshatáraidat feszegetve, egy olyan társsal, aki úgy érzed nem támogat, nem vár haza, nem törődik veled, nincs rád tekintettel. Abból a kevés idődből rájuk áldozol, de így is alig jut és magadra sincs elég. Nincs idő és lehetőség pihenni, feltöltődni, ha mégis, azt az időt is tőlük veszed el. Ördögi kör és közben felőrlődsz."
Ezt így korrekt. Viszont ő nagyon közel dolgozik, én nagyon messze. Mondtam azt is hogy lenne megoldás, de abba nem megy bele, miszerint neki ez nagyon kényelmes. A munkába nem hal bele, én a háztartásból még így is sokkal jobban kiveszem a részem, 10-ből 8X én főzök, mosogatok, bevásárlok. Egyszerűen megszűntem neki mint férfi, csak a gyerek létezik a számára! Én ezt már jeleztem neki, de azt mondta nem lesz az anyukám, meg hogy néz már az ki, hogy egy férfit dícsérgessen egy nő, meg ő nem fog utyuli-putyulizni nekem. Én azt mondtam rá, hogy néha jól esne ha hallanék némi elismerő szót, egy kis kedves gesztust is mutathatna, mert így olyan mintha kb. a szomszédommal élnék. Erre ő rávágta hogy ez van. ??? Ha van tervem van véleményem ami nem fedi az övét, akkor az egyből el van vetve, majd később azzal vádol hogy nem vagyok határozott. Ha az vagyok annak csak veszekedés a vége, ugyanis semmiből nem enged. Bevallom, kezd elfogyni a türelmem, már megfordult a fejemben hogy pár hétre máshova költözöm, csak a gyerekem miatt nem tettem meg eddig. Az a baj, hogy semmi ésszerű magyarázatot nem találok a viselkedésére, azzal meg hogy napi szinten büntet valamivel meg megalázó! Még el is fogadnám ha ellene tennék vagy valami tróger, hazudozó, valamilyen függő ember lennék. De nem, még csak nem is dohányzom vagy iszom, nem ülök a gép előtt. Állandóan azt nézem hogy miben tudok segíteni, de már többen mondták hogy a nagy jólétben és kényelemben bolondult meg, ami sajnos mára már elég általános dolog. Persze ezzel előrébb nem leszek. :(

Ebből válás lesz.
Majd akkor fog rájönni mit veszített.
Ràd meg sec perc alatt lecsapak a nők, mert az ilyen pasi nagyon ritka. Fél évig se leszel egyedül.
De kerüld az ilyen pszichopatàkat.

Én nem hiszek abban, hogy van bárki, aki a jólétbe bolondul bele. Ő ilyen ember és valószínűleg ilyen volt korábban is, csak a gyerek és ez a megszokás, biztonság még erőteljesebbé tette a hibáit.
Abból amit írtál egyértelmű, hogy már nem szeret.
Én a helyedben elválnék, egy ilyen család a gyereknek se jó. Akkor már jobb két külön elő de kiegyensúlyozott szülő. Azt se merném kijelenteni, hogy majd jól meglátja a párod, ha te nem leszel, mert könnyen lehet, hogy neki is könnyebb lesz úgy, főleg ha új szerelemre talál.
Egy ennyire elmérgesedett, rossz kapcsolat mindkét fél mindennapjait megmérgezi.
Te nem tudsz mit tenni, ő meg nem akar. Ennek így semmi értelme, csak fogy az időtök, amit boldogan is tölthetnétek.
Én a válással eleve számolok, mint opció, mert gyakori végkifejlet. De látom, hogy nem a világ vége, még gyerekkel se. És, ha csak limitált ideig találkoztok, lehet sokkal több minőségi időt tudsz a gyerekeddel tölteni. Persze egy ilyen hozzáállású ex nagyban nehezítheti a dolgod, de a törvények az apát is védik, így bár keresztbe tehet (és szerintem fog is) szabotálni nem tudja a kapcsolatotokat, ha odafigyelsz és odateszed magad, mikor a gyerekkel vagy. Ennél többet nem tehetsz sajnos, se a saját, se a gyermeked érdekében.

14
Èn is így gondoltam. Csak ez nem rajtad fog múlni. Az asszonynak màr van szeretője. Egy nő nem bírja huzamosabb ideig szex nèlkül.

16 nem minden nő egyforma. Én lazán elvagyok szex nélkül is, ha úgy van, hónapokat, akár éveket. Ha vágyam van, ott a kezem, az egyéb velejárókat, ölelés, érintés, törődés megkapom a környezetemtől, sokkal inkább, mint egy kötelező és érzelem mentes dugástól.
Én is ismerek olyat, aki pár hét után a falat kaparja, de olyanokat is ismerek, mint amilyen én vagyok. Ha az életét kitölti a munka és a gyerek, könnyen lehet, hogy pont elég számára most az az inger amit így megkap. Főleg, ha amúgy se nagy étvágyú.

Ez de keserves. Próbáld meg esetleg, hogy elzárod a pénzcsapot, csak magadnak meg a gyereknek vásárolsz/csinálsz meg dolgokat, a feleségednek egy szalmaszálat nem teszel keresztbe, nagyon nem is szólsz hozzá, aztán csak észreveszi, hogy nehezebb dolga van jóval, hogy nem töröd magad, szóbal monimum nem flegmázik.
Az meg, hogy ketten hibásak ebben, azért bullshit, mert a kérdező igyekszik, keresi a közös nevezőt, a nője meg szarik bele vastagon. Szívem szerint én megrángatnám az ilyet, de az csúnya dolog, szóval ilyet ugye nem csinálunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!