Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan dolgozzam fel, hogy párkapcsolatom van?
Sziasztok,
21 éves vagyok, és most tartok életem első igazi párkapcsolatánál. Korábban nem igazán jöttek össze a dolgok, sokszor csalódtam és kialakult bennem egy kép, hogy én egyedül vagy erős és nincs szükségem senkire.
Most megismertem valakit (nagyjából másfél hónapja) és annyira jól érzem magam vele, repül az idő, amikor együtt vagyunk.
Viszont nagyon sokat küzdök magamban azzal, hogy kell-e ez nekem, alkalmas vagyok-e egy párkapcsolatra... és nem igazán tudom, hogy hogyan győzhetném le ezeket.
Nekem kevesebb együtt töltött idő is elég, hogy továbbra is önállónak érezhessem magam és nem zavar, hogy sokat találkozik a barátaival, mert így kicsit olyan érzete van a dolognak, mintha barátok lennénk extrákkal. Viszont tudom, hogy ez így nincsen rendben, és minden korábbi próbálkozásomnál ugyanez volt a probléma.
Valakinek hasonló tapasztalat? Mit tanácsoltok, hogyan birkózzak meg ezekkel?
Van és a barátomnál ugyanez volt.
Én elhatároztam,hogy férfi és komoly többet nem jöhet be az életembe,mert kiolt lelkileg.
Aztán nálam is ugyanez lett,de mi 1 év után jöttünk össze,úgy hogy szinte minden nap találkoztunk és annyi közös élmény lett,hogy még mindig együtt vagyunk.De volt pár szakításunk is,amin aztán túlléptünk.
Talán az a kulcs,hogy hasonló,ő se akart párkapcsolatot én se és hasonló a dolgokhoz a hozzáállásunk.
járok pszichológushoz... (egy mentális probléma miatt) ő azt javasolta, hogy néha “erőltetni kell” a dolgokat, hogy túllendüljek a holtponton és ne futamodjak meg, mert így apró sikereket érhetek el, ha visszatekintek, hogy “nem is fájt annyira” belemenni ebbe és ebbe.
az biztos, hogy a kötődéssel vannak problémáim. tényleg, valamiért nagyon mélyen él bennem, hogy csak magamra számíthatok az életben és hogy nem engedhetem ki a kontrollt a kezemből.
Szerintem váltsál pszichológust én 8 évesen jártam pszichológushoz,30 éve EGYETLENEGY előrejelzése se jött be.
A dolgokat pedig,ha NEM MŰKÖDNEK,NEM SZABAD ERŐLTETNI!
Ui.:Egyébként egy jó barát,aki ismeri a körülményeidet,sokkal jobb pszichiáter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!