Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezelnéd a helyzetet, ha a szerelmed öngyilkos lenne?
Soha nem felelsz érte.
Egy öngyilkos ember saját döntése ez.
Viszont elítélni sem tudom az öngyilkosokat, mert sosem tudhatom, hogy a másik milyen mélységeket él meg.
Én tudom, hogy belerokkantam volna. Szerencsére túlélte, de ha nem teszem félre a büszkeségem és nem keresem másnap egy vita után, akkor már lehet nem élne. Nem sokon múlt, de túlélte begyógyszerezést.
Tudom, hogy tényleg az egyén saját felelőssége, de mégis okoltam volna magam egy ideig és pszichológus kellett volna feldolgoznom a halálesetet.
Ez az a tipikus, aki öngyilkossággal fenyegetőzik, hogy ne hagyd el? Aki miközben bálványozva "őszintén" maga elé helyez, valahogy mégis te vagy minden kudarcának oka, és az sem érdekli, ha tönkremégy a játszmáiba? Ha igen, gondolom, már sokszor próbálkoztál "megjavítani" de mindig volt kifogása mindenre. Később sem fog tartósan változni attól, ha feláldozod magad, a saját életéért ő felelős. Nem tudsz helyette folyton megbocsátani, akár önmagadnak vagy egészségesebben élni vagy másik munkát keresni és hasonlók.
Ha viszont olyan miatt lenne öngyilkos, amihez nincs "közöd", mondjuk állandó fájdalmak között élt vagy túladagolta magát, akkor nem is tudtál volna segíteni.
Más a felebaráti szeretet, segítségnyújtás, és más a szerelem/párkapcsolat, nem egymás szinonimái, de egyiket se lehet zsarolással követelni, nem vagytok egymás tulajdonai.
Persze az a normális, ha az ember szomorú és meggyászolja és sajnos az is, ha marja magát egy darabig, mit tehetett volna - de nem szabad, hogy felemésszen, önrombolásba menjen át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!