Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom teljesen eldeformálja a személyiségem, én vagyok ezzel vajon csak így?
Gátakat falakat épít bennem folyamatosan.
Sok éve vagyunk házasok, eleinte építő jellegű volt kapcsolatunk egymásra nézve. Közös álmaink céljaink voltak.
De mostanára már csak egymás idegeire megyünk.
Azaz asszony az idegeimre.
Gyakorlatilag lemondtam az összes káros szenvedélyemről, hobbymról már barátaimmal is alig beszélgetek.
Mindent megkritizál az asszony.
Ez ilyen az olyan, a kedvenc zenéim is szerinte szarok.
Ha leülök egy hosszú és fárasztó nap a laptop elé, felteszem a fülest a fejemre már kapom a flegma kérdéseket..
("Ott fogsz rohadni a gép előtt egész nap??!)
Nincs olyan amibe ne trollkodott volna már bele, és a tudatalattimba hallom ezeket a mondatokat mikor épp ezekkel foglalatoskodom.
És 5 pec nyugtom nincs.
Egy darabig úgy intéztem a szabadidőm hogy akkor néztem a kedvenc filmjeim és zenéim mikor nem volt otthon élettársam, de azt vettem észre magamon hogy összerezzemek mikor a jön és a kulcs csörög a zárban mintha rosszat csinálnék épp 15 évesen. "De az a baj hogy már 30 is elmúltam.

Nem akarok diagnosztizálgatni, de nekem olyan nárcisztikusan hangzik.
Kontrollmániás, irányít, beszólogat...
Lehet, hogy tényleg több figyelemre vágyik, de akkor sem így kellene a tudtodra adni. Nagyon nem.

Tök mindegy, mire vágyik. Kinyithatná a száját is ahelyett, hogy tolja a játszmákat és kizsigereli a kérdezőt. Mondom ezt nőként.
Akármikor, akárki mellett azt éreztem, hogy valamiben hiányt szenvedek (közös idő, figyelem, akármi), jeleztem neki úgy, hogy kinyitottam a számat és szavakat pakoltam egymás után. Nem ám olyan nehéz, nekem is sikerült megtanulni, pedig még csak 22 éves vagyok és a 3 éve vagyok a párommal.
Ez amit a feleséged csinál, nagyon egyszerűen megfogalmazva lelki terror és érzelmi zsarolás. Bántással akar elérni valamit, téged akar szar arcnak beállítani, mert szeretnél néha időt szánni magadra. Azt akarja, hogy körülötte forogjon a világ, ugráld körbe, csodáld stb.
Aztán majd jönnek a kérdések a házas nők oldaláról, hogy vajon miért nem kíván a férjem... Ez a mondatod, hogy már összerezzensz ha hallod hogy jön haza, pontosan anyámra és apámra emlékeztet. El is váltak gyerekkoromban. Anyám jött haza, apám már dobott el mindent, konkrétan mintha a főnök jött volna meg. Belépett az ajtón, szinte kereste mit kritizáljon, mi nincs megcsinálva, miért kezdeményezhetne veszekedést aznap is...
És én értem! Én értem, hogy sokszor ezek okkal történnek, mert sok házasságban viszi az egyik fél a házimunkát, gyereket stb... De miért kell kizsigerelni egymást? Miért nem lehet leülni beszélni, és ha nem jó abbahagyni, külön válni?
Miután elváltak amúgy apukám találkozott egy nővel, akivel leélt 10 évet, mielőtt sajnos elvitte a szívroham. Élete legboldogabb 10 éve volt és soha nem nehezteltem rá, amiért elment. Én is mentem volna. Szeretem anyámat, de senki nem tud egy házisárkánnyal leélni egy életet, aki meg igen, magára vessen.
22N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!