Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez szakítóok? Hagyjam a fenébe vagy beszéljük meg?
A párommal együtt élünk,de albérletben. Én egyszer mindenképp szeretnék saját házat. Ő is szeretne, de ő nagyon ellenzi a hitelt.
Mindig azzal jön, hogy az albérletet szabadabban ott lehet hagyni, a hitel meg kötöttség és bizonytalanság, mi van ha elveszti a munkáját vagy valami történik.
Mondtam neki, hogy de akkor sose lesz háza saját pénzből, különben a fizetése is alacsony. Azt válaszolta erre, hogy majd kitalálunk valamit, például elmegyünk külföldre dolgozni ideiglenesen.
Szerintem ez se jobb, mint a hitel.
Ha ebben nem egyezik a véleményünk, szakítanunk kellene?
Vagy várjak, hátha változik?
4 éve vagyok vele, pár hónapja lakunk együtt. Eleinte az albérlettől is ódzkodott, de aztán valahogy ebben dűlőre jutottunk és már jobban áll anyagilag és neki is szüksége van rá.
20! Hidd el, hogy senki, aki meg így jár az biztos "magának akarta a bajt" szerinted...
Ez a fajta hozzáállás amit te képviselsz a világ legnagyobb felelőtlensége.
Ha tragédia történik te aztán nagyon tudod mi lesz, ja nem mert nem is készültél rá, és bele sem gondoltál. Akkor honnan tudnád?
Nem vagyok felelőtlen, csak merek élni. :)
A lakáshitelem kifizettem, pedig nem forintban vettem fel, még a recesszió előtt.
De mivel ésszel csináltam, túl vagyok rajta. A családom anyagi helyzete soha nem engedhette meg magának, hogy segítsen ingatlanhoz jutni. Megoldottam magam. Igen, hitelből. Ha így gondolkodnék, ahogy te, akkor most közel 40 évesen tengődnénk albérletről albérletre, kiszolgáltatva a lakástulajoknak. Vagy lakhatnánk az anyáméknál, gyerekkel, egymás agyára menve. Csodás lenne.
És nagyon cuki, hogy úgy osztod az észt, hogy fogalmad sincs a lakáshitelekről. Kedves 21es :)
25! Könnyű osztani az észt úgy ha nyersz az orosz ruletten, így utólag mondhatod, hogy hát ő nem is felelőtlen csak "mer élni"...
Ha meg történt volna valami te sírtál volna a leghangosabban, hogy segítsenek rajtad, mert a bank viszi az életedet, és mégy az utcára.
Ha így gondolkodnál, ahogy én, akkor mondjuk harminc éves korodig otthon maradtál volna, és akkor lenne saját ingatlanod és nem kellett volna több millióval megtömni a bankot. Mert ugye van egy olyan, hogy kamat, meg ha CHF alapon adósodtál el, akkor volt egy olyan, hogy árfolyam kockázat.
Aki meg megspórolja a pénzét, esetleg bankban tartja több évre lekötve, vagy állampapírban vagy ha merészebb részvényben, az nálad hamarabb vesz sajátot, és még ő dolgoztat magának másokat. Te meg büszke vagy arra, hogy sokkal többél vettél egy ingatlant, sokkal több idő alatt, úgy hogy a kezdő tőkédet is veszélybe sodortad. Brávó!
Figyelj, értem mi van, te ettől valakinek hiszed magad, meg nagy dolognak tartod, és sosem fogod beismerni, hogy hülyeséget csináltál, amibe nagyon könnyen belebukhattál volna. Bejött, ezért megokoskodod, hogy ez milyen jó döntés volt. Ennyi, de legalább ne hidd már azt, hogy te aztán annyira jól ismered a lakáshitelezést és kockázatait, mert ha ismernéd bele se vágtál volna. :)
Csak az érdekelne, hogy a bankban álló pénzed mennyit inflálódik a kamataival együtt? Ha jól tudod befektetni a pénzed, akkor nem érdemes hitelre lakást venni, de ha nem tudod jól befektetni, akkor úgy jársz, mint mi a férjemmel.
Tavaly márciusban kezdtünk el lakást nézni, akkor 52 millióért árultak családi házat, mivel nem akartunk sok hitelt felvenni, vártunk egy évet. Közben spóroltunk 4,5 millió forintot, ami azt hiszem nem kis teljesítmény egy év alatt. Vannak fent most is olyan lakások, amik tavaly voltak nagyon túlárazva, most azok az olcsók. Árulnak most is házat ugyanabban az utcában, ahol tavaly néztünk, kicsit kisebbet, nem földszinteset 80 nm-rel nagyobb kerttel, 12 millióval drágábban.
Amit nem vettünk meg akkor új építésű sorház 42-ért, most elkezdték a következő sort, 49-ért, ugyanaz a tervrajz ugyanaz a beruházó, ugyanazok a lakások.
Gondolom aki ennyire pártolja az albérletet az maga is tulajdonos, és albérletbe adja ki.... Mi más okotok van ennyire nyomni az albérlet dumát??? A tulaj azt csinál amit akar, nektek pedig tűrni kell. Egyszerűen fel nem foghatom.
Szüleim hitelt vettek fel, édesapám rá egy évre daganatos beteg lett, el is vesztettük. DE kötöttek biztosítást, így a fennmaradó összeg 70%-át elengedte a bank... Egyszerűen okosan kell csinálni, és olyan emberrel összeállítani a hitelkonstrukciót aki ért is hozzá.
Az albérlet pedig csak simán viszi a pénzt a semmibe. Miért tömjem olyan emberek zsebét, aki valószínűleg örökölte a lakását? Aztán egy fityinget nem hajlandó rá költeni, de százezreket akar rajta nyerni... Undorító az egész. Most egy lakáshitel törlesztője kevesebb mint az albérlet díja. Egy albérlet minimum 100+rezsi, és ezek is kb 38-42 négyzetméteresek.
28, szerintem senki nem az albérletet propagálja, hanem az ész nélkül felvett hitel ellen vannak. Mert annál igenis jobb az albérlet.
Bírom, mikor ablakon kidobott pénznek mondják. :D Miért is az? Valakinek az ingatlanát használod berendezéssel együtt, ez egy szolgáltatás, amiért fizetsz.
Ha az albérletben elromlik bármi, csak egy telefonhívás, ha beázás történik, csak egy hívás szintén. Ha a saját lakásodban történik mindez, akkor nyúlhatsz mélyen a zsebedbe, plusz még ott lehet a törlesztő is. Vagy mi van, ha kigyullad a lakás, ha kirabolnak stb? Nem mindegy, hogy más lakásával történik vagy a sajáttal.
Albérletezem már én is régóta, és nekem is tervben van, hogy veszek sajátot, de amíg 10+ évnyi hitellel tudnám csak megoldani, addig biztosan maradok a seggemen albérletben és gyűjtöm még inkább a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!