Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez szakítóok? Hagyjam a fenébe vagy beszéljük meg?

Figyelt kérdés

A párommal együtt élünk,de albérletben. Én egyszer mindenképp szeretnék saját házat. Ő is szeretne, de ő nagyon ellenzi a hitelt.

Mindig azzal jön, hogy az albérletet szabadabban ott lehet hagyni, a hitel meg kötöttség és bizonytalanság, mi van ha elveszti a munkáját vagy valami történik.

Mondtam neki, hogy de akkor sose lesz háza saját pénzből, különben a fizetése is alacsony. Azt válaszolta erre, hogy majd kitalálunk valamit, például elmegyünk külföldre dolgozni ideiglenesen.

Szerintem ez se jobb, mint a hitel.

Ha ebben nem egyezik a véleményünk, szakítanunk kellene?

Vagy várjak, hátha változik?

4 éve vagyok vele, pár hónapja lakunk együtt. Eleinte az albérlettől is ódzkodott, de aztán valahogy ebben dűlőre jutottunk és már jobban áll anyagilag és neki is szüksége van rá.

2021. febr. 9. 17:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
89%

10-es! De annyi minden közbe jöhet, nem csak egy válság, igen az is, de az a kisebbik baj. Egy komolyabb betegség, munkából kiesés ilyesmi.

Egyik ismerősöm jól menő vállalkozó volt, aztán jött a vastagbélrák, túlélte, majdnem egy évig lábadozott, de túlélte, csak MINDENE odalett, szó szerint, 45 évesen kénytelen volt hazamenni az anyjához, mert a bedőlt a vállalkozás, a bank vitte a hitelre vett kocsit és házat, asszony meg meglépett a gyerekkel.

2021. febr. 9. 18:17
 12/30 anonim ***** válasza:
76%

Igaza van a pasidnak, nem gondolkodik rosszul. Kérdés persze, hogy most mennyi pénzetek van, mennyi önerővel tudnátok beszállni és milyen hitelkonstrukcióval tudnátok továbbmenni. Az átlag felvesz 30+ éves hiteleket, amikor azt sem tudod, mi lesz jövőre, nem hogy 30 év múlva.

- Egyetlen egyszer leszel te és/vagy a pasid tartósan beteg, 2+ hónapig mondjuk, baleset, akármi, akkor is tudnátok fizetni a törlesztőt?

- Elromlik valami vagy akár egyszerre több minden a házban, ki kell cserélni ezt-azt, akkor is tudnátok fizetni a törlesztőt?

- Miközben nyögitek a hitelt, azért fel is kell majd újítani az ingatlant 5-10 évente, ez is nagyobb kiadás, akkor is tudnátok fizetni a törlesztőt?

- Tönkremegy a kapcsolat, ki tudnátok fizetni a másikat és mellett a törlesztőt vagy közös vagyok megosztása volna és árun alul kellene eladnotok?

- Tudnátok akkora lakást venni, ahol a gyerek(ek) is elférnek majd, vagy akkor megint vehettek egy másikat és ha el is adjátok az előzőt, a kamat megy a kukába?

Rengeteg ilyen kérdést tudnék még írni, de szerintem ha csak ezeken elgondolkozol, megérted, hogy a pasid okosan gondolkodik. Vegyél lakást akkor, ha van rá pénzed. Ha csak nagy hitelek árán tudod megvenni, akkor nem neked való még az ingatlanvásárlás.

2021. febr. 9. 19:14
 13/30 anonim ***** válasza:
Mondjuk le ne írd, hogy mi a melótok, és azt se, hogy mennyi a lóvétok!
2021. febr. 9. 19:20
 14/30 anonim ***** válasza:
75%

A hitelekre létezik biztosítás...

Illetve az albérletet is kell fizetni ha bármi is történik.( ha beteg leszek, baleset ér az albérleti díj ettől függetlenül is megmarad. Azt se felejtsük el, hogy a lakástulajdonosok, akik kiadják sem épp arról híresek, hogy mennyire toleránsak lennének. Ha nem fizetsz, repülsz, hiszen rengeteg ember vár albérletre...... A mai albérletárakból már ki jön egy átlag lakás hitelének törlesztőrészlete.

2021. febr. 9. 19:51
 15/30 anonim ***** válasza:
43%
14-es, így van, ha az albérletet nem fizeted, repülsz, kivehetsz akkor egy olcsóbbat, vagy kiveszel egy kisebb szobát, akármi, de a hitel az ott van, bedől, lakásod nem lesz, mehetsz ugyanúgy albérletbe és mellette még a hiteledet is törlesztheted.
2021. febr. 9. 19:55
 16/30 anonim ***** válasza:
64%
A mai világban olcsóbb albérlet? AZ albérletárak az egekben, konkrétan rá vagy utalva egy vadidegen emberre. Jogod nincs a lakásban, gondol egyet és eladja a fejed felől. Sajnos az albérlet egyáltalán nem biztosabb a hitelnél. Mindkettő tartalmaz rizikót, és nagyon nem mindegy, hogy egy vadidegen zsebét tömöm nem kevés pénzzel, vagy a saját lakásomat "fizetgetem". Azt hozzá tenném, jelenleg albérletben lakom, és tapasztalom , hogy mennyire nehéz, mennyire ki vagy szolgáltatva.
2021. febr. 9. 20:03
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, persze, 16, ha van pénzed, biztos pénzügyi alapod, akkor a hitel nem ördögtől való. De mikor 30-40 millás ingatlanokat vesznek 20%-os önerővel 30+ évre, mert ennyi a pénzük, akkor igen nagy rizikót vállalnak, de ne is sírjanak, ha elviszi a bank, mert valamiért nem tudják fizetni.
2021. febr. 9. 20:13
 18/30 anonim ***** válasza:
47%
Amikor lakáshitelem volt, a felvételnél kötöttem rá biztosítást, ami nem engedi bedőlni, ha bármi miatt keresőképtelen lennék. Tehát csak akarat kell, megoldás van.
2021. febr. 10. 08:28
 19/30 anonim ***** válasza:
64%

18! Csak az még több pénz, és csak pár hónapról van pénz, tartós rokkantság esetén nincs ugrabugrálás. Vagy történik egy baleset, és lerokkansz stb.

Igazság szerint pénz kell, akkor van megoldás, mondjuk akkor már veszel zsebből egy sajátot, ha van elég pénzed.

A magam részéről én lakáshitelt sosem vennék föl.

2021. febr. 10. 10:32
 20/30 anonim ***** válasza:
59%

Hát, én nem élek úgy, hogy a halálomat várom, meg hogy rokkant legyek.

Ez a világ legnagyobb baromsága.

Ha tragédia történik, akkor az ember újratervez, de azért nem előrébb jutni az életben, mert mi lesz ha történik valami... hát az a legnagyobb butaság.

Felvettem, azóta kifizettem, és képzeld, azóta sem vagyok rokkant.

És van egy lakásom.

2021. febr. 10. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!