Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A b.nőm úgy lett terhes, hogy a tudtam nélkül nem szedte a fogamzásgátlót. Most mit tegyek?

#28 és ha elöbb szól, akkor mivan?
Ugyis a nő dönti el, hogy lesz e abortusz vagy nem, a pasinak ebbe semmi beleszólása nincs édeske😌

Na még meg sem született az a szerencsétlen gyerek, de már fenyeget, hogy nem láthatod. Miért, csak az övé vagy mi? Akkor gyerektartást se kérjen...
Nővéremék is szétmentek amikor pici volt a baba (kiderült h a pasinak vele párhuzamosan végig volt idősebb párja, nővérem valszeg csak arra kellett h szüljön neki. De a pasi nem akar gyereket nevelni, csak gondolom félt h ki gondozza majd ha idős lesz...). Szóval a gyerek úgy nő fel, hogy hetente 1-2x megy hozzá az apja. És ez tök normális neki (8 éves). Nyilván ha nagyobb lesz akkor nem, de szerintem sokkal jobb így, mintha akkor válnátok el, amikor már felfogja, megszokja h ott lakik az apa aztán csak bumm, elköltözik.
Szakíts a csajjal. Nem ő dönti el h láthatod-e a gyereket, hanem a bíróság. Muszáj lesz odaadnia, amikor láthatás van. És sokkal kiegyensúlyozottabb apa leszel így, mintha egy olyan kapcsolatban lennél, ami tönkretesz. A te lelki sérülseid a gyerekre is kihatnak.

Semmiképp nem te vagy a hibás ebben a történetben. De abban igaza van itt egyeseknek, hogy nem kellett volna gumi nélkül szexelni ha már véget akartál vetni a kapcsolatnak, pláne ha megcsalt valakivel.
Érdemes lenne elgondolkodni, hogy nem akarjátok-e örökbe adni a gyereket. De ha nem, akkor sem kéne a lánnyal maradnod mert úgysem lesz már ebből így normális kapcsolat és a gyerek látja kárát.
Ha megtartjátok a gyerektartást mindenképp fizetned kell de a bírósáhon állapítják meg ennek az összegét és ott döntenek a láthatásról is.
Apaságit előtte mindenképp kérjél.

Ettől még nem helyezik el az "apánál" (mert annak nem nevezhező) a gyereket te tudatlan idióta xd
Plussz biztos boldog élete lenne annak a gyereknek egy olyan szülőnél, aki már most nem akarja és még a védekezéshez is életképtelen:D

Nagyon nehéz helyzet. Sajnálom kérdező, hogy így alakult.
Ahogy írtàk előttem is, nagyon aljas húzàs volt ez a baràtnődtől, DE te is húzhattàl volna óvszert. Egy gyerekhez 2 ember kell. Azért valahol abba is bele kell gondolni, hogy ez az abortusz dolog nagyon macerás, és állítólag nagyon bunkók és lekezelőek, illetve, ha valaki abortusz mellett dönt, számolni kell azzal is, hogy lehet soha nem lesz már gyereke. És ezt az egész abortuszosdit a nőnek kell végig szenvednie, nem a férfinak. Ahogy olvasom nála szóba se jött volna ez a dolog szóval mindegy is, mert ő direkt esett teherbe és direkt nem is szólt neked időben.
Egyébként olvastam a kommented, hogy nincs hova mennie és munkàja sincs, hát jó nagy felelőtlen volt, hogy ilyen helyzetben teherbe mert esni, de nyilván utolsó esélye volt, hogy magàhoz làncoljon téged.
Helyetted nem tudunk dönteni, neked kell kiválasztani az utat. Vagy elhagyod a lányt, fizeted a gyerektartást és làtogatod/elviszed a gyereket abban az időszakban, amikor a bíróság neked ítéli
vagy vele maradsz, de lehet már sose lesztek boldogok, nem lesz bizalom, sok lesz a veszekedés, de az a gyermeknek se lesz jó.
Amúgy olvastam azt a kommentet, hogy be kéne hozni törvénybe azt, hogy csak a házasságban született gyerekek után jàrjon a gyerektartás. El is gondolkodtam egy pillanatra, hogy ez igen tényleg jó megoldás lenne, viszont mégse, mert van az a helyzet amikor szimplán becsúszik a gyerek védekezés mellett, házasság nélkül és ott is 2-en hozzák össze a gyereket, tehát kell a támogatás/gyerektartás, azért egy gyerek rengeteg pénzbe kerül és nem lehet könnyű egyedülálló szülőként.
Bocsánat, ha hosszú lett, remélem jól fogsz dönteni! 24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!