Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyereknevelés 50-50%-os “meló”? Valóban így lenne?
A feleségemnek elmentek mostanában otthonról. 7 hónapos a gyerekünk de azt várja el, hogy én percre pontosan 50%-ban foglalkozzak vele. Ezt úgy valósítja meg, hogy minden nap levonja az alvási idejét és a maradékot elosztja ketté. Ha letelik az idő, azonnal beszól, hogy “te jössz” és lelép a dolgára. Akár otthonról is képes elmenni, mert tápszeres a kicsi és szerinte így elvan az apjával is. Nem számít, hogy online megbeszélésem lesz, semmi. 50-50 és kész. Az sem hatja meg, hogy a gyerek őt akarná sokszor, utána sír. Ő nézi a facebookot az emeleten vagy amit csinál éppen, neki JÁR AZ ÉNIDŐ mert ezt mondták a tvben, magazinokban is.
Főznie nem kell, takarítónő jár hozzánk heti kétszer, de így is elvárja, hogy munkaidő alatt home officeban én a gyerekkel legyek. Hiába mondtam neki, hogyha nem lenne vírus, akkor én reggel 7-kor elindulnék és este 6-ra érkeznék meg. De nem érdekli, mert most itthon vagyok és foglalkozzak a gyerekemmel. Sok ilyet olvasok manapság! Normális ez? Neki ez a munkája most, hogy gyereket neveljen, örüljön hogy nem kell az irodába bejárnia. Mehetnének napközben sétálni, barátkozhatna más kisgyerekessel, de semmi.
A párom nem otthonról dolgozott. Én voltam a picivel.
Este volt egy órám magamra, amibe a fürdés, és a nyugodt vacsora tartozott. Úgy értem, hogy nyugodt, nem ült a gyerek az ölemben. Hétvégén, délután 2 - 3 órám volt, teljesen gyerek mentes. Az volt az én időm, nekik meg az apa fia idő.
De ez sem kőbe vésett, szabály volt. Ha kellet rugalmasan módósítottuk.
Csak úgy a semmiből ez nem történik meg, valami előzménye szerintem is kellett, hogy legyen.
Nyilván nem reális percre elszámolni az 50-50%-ot, de ha eddig próbálta másképp megoldani, hogy segíts neki a gyerekkel kapcsolatban és nem volt foganatja (adott esetben fel se tűnt, hogy próbálkozik), akkor érthető, hogy egy ponton eldurrant az agya.
Leírta a kérdező, alapbaj volt, hogy erősen elgondolkodott a gyerkőcön, hogy kell-e, a felesége.
Amit nem értek, hogy akkor miért kellett?
Rengeteg olyan nő, anyuka van, aki a nap 100 órájában is foglalkozna a saját gyerekével. Ez az 50-50 százalék, valami dedós bosszú lehet részéről.
Nekem is az jutott eszembe, hogy vajon mi váltotta ezt ki nála? Mert a sztoriból én is arra következtetnék, hogy eddig 100%gban az ő dolga volt a gyerek, belefáradt, megunta és most ezzel kompenzál.
Jó lenne, ha írnál erről valamit
De te miért veszed támadásnak ha rad hagyja ugyanolyan szülője vagy mint az anyja!
Ez a kiszámított 50-50 kicsit kemény de az alap tézis igaz! Nálunk 70-30 volt eleinte de mikor visszamentem dolgozni változott az arány.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!