Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan, hogy valaki teherbe esik és a férje kiszeret ezért belőle? Vagy sokkot kap, a hír hallatára, de majd átmegy ez a sokk idővel és minden rendbe jön?
"Vajon a gyerek megváltoztat majd mindent, ha meglátja?" - nem. A gyerek a legjobb kapcsolatokat is képes tönkretenni, akkor egy eleve halott kapcsolatot még úgy sem fog megmenteni.
"Lelkileg sérult vagyok amugy is, meg támaszra van szuksegem." - pszichológust tudok ajánlani, mondhatnám azt is, hogy szülés helyett, de ugye ezt visszacsinálni már nem lehet. Mindenképp kérj segítséget, mert a gyerekednek te leszel majd kb. az egyetlen támasza, és ha magadnak is segítségre van szüksége, akkor garantálom, hogy a gyerek is terápián fog kikötni, ha felnő.
Eleinte jól fogadta, el akart venni, aztán csak otthonról menekült, most pedig közölte, hogy nem szeret. Teljesen egyértelmű a tendencia, ő nem akarja ezt a gyereket, csak még nem tudja, hogy tegye ezt egyértelművé úgy, hogy ne az legyen a vége, hogy ő a szemét.
21 éves, még inkább kamasz, mint felnőtt. Egyes országokban most lenne nagykorú, 20 évesen sört se vehetne. Nem hogy gyereket vállalni...
Felelőtlenek és buták vagytok mindketten. Ő azért, mert nem akart gyereket, csak élvezte, hogy gumi nélkül dughat, és remélte, hogy sose esel teherbe.
Te meg azért, mert egy gyerekre alapozva vállaltál gyereket, és most lesel, hogy egyedül nem bírod. Te se vagy érett egy gyerekre. Jól odaszülöd anyádnak.
Három elcseszett élettel több.
Legalább te kapd már össze magad! Itt egyedül te fogod állni a sarat, vagy te cseszed el a gyerek életét és a tiedet.
Igen van ilyen, akkor, ha a férfi csak elvolt a kapcsolatban, és amikor ott kopogtat a realitás az ajtaján akkor döbben rá, hogy ő ezt nem is szeretné.
És egy 21 éves férfinél nem is várunk ennél többet. Örült, hogy van egy stabil kapcsolata, ahol megvan a szex. Ezt szerette! Az már egy másik kérdés, hogy amikor egy helyzet férfit kíván, akkor bebizonyosodott, hogy nem tart még ott!
A kérdező valószínűleg erdélyi vagy felvidéki. És csak tanító valami alsós tagozaton. Az nem ugyanaz mint a tanár.
Egyébként 21 évesen apa lenni elég nagy sokk igen.
Most szeretne fiatal lenni, élni, bulizni. Nem szaros pelenkát cserélgetni és éjjeleket virrasztani a kölyke mellett.
Készülj szépen hogy ezt a gyereket egyedül fogod nevelni.
És bármilyen nyersek a kommentelők igazuk van.
Szerintem gondolkodj el ezen.
az apja 18 évesen lett apa, azóta szépen élnek az anyjával...
Én csak tényleg kíváncsi voltam, volt e már valaki hasonló helyzetben, mert nagyon sok olyat olvastam a neten, hogy sokkot kapnak egyes pasik, de majd megváltozik idővel minden. Ezért kérdeztem. Nagyon rosszul esett, hogy leidiótáznak, stb, mikor én tényleg egy harmonikus kapcsolatban éltem és az egész életünket együtt terveztük! ezért nem is védekeztünk. Hiába ítéltek itt el, meg gondoljátok, hogy cigány vagyok.
valóban tanárnő vagyok, magyar nyelv és irodalom, illetve zenetanár.
Most tényleg csodálkozik rajta? Aranyom, mit segítsünk így utólag? Simogassuk a pici lelked és sajnáljunk amiért előre elcsesztétek egy harmadik ember életét?
Persze előtte kezetekbe nyomhattam volna egy csomag gumit, ha már nektek nem volt elég eszetek a megvételéhez, de így utólag már igen keveset lehet tenni.
Két opciót tudok tanácsolni: az egyik, hogy összeszeded magad, leültök tisztázni a helyzetet és felkészülsz arra, hogy bizony egyedül fogod nevelni azt a gyereket, nem ezzel a tinivel. A másik, hogy megszülöd és örökbe adod (lévén abortusz az előrehaladottság miatt nem opció).
Amit pedig mindkét esetben melegen ajánlok, hogy a szülés után, hátralévő életedben gondolkozz a tetteid esetleges következményein mielőtt szétteszed a lábad védekezés nélkül.
Szerintem mindenki csak az őszinte véleményét írta le, ahogy végigolvastam a kommenteket.
Milyen jó szót szeretnél hallani? Hazudjunk?
Egyedülálló anya vagyok 2 gyerekkel, de bàrmelyik gyerekem apja (volt férjeim) ott hagytak volna terhesen, akkor is képes lettem volna egyedül felnevelni a gyerekeimet, ahogy teszem most is (3,5 éves és 14,5 éves). Te ezt átgondoltad, mikor terhes lettél és úgy döntöttél, hogy megtartid? Vagy szóltál a párodnak kb. a 8. hét környékén legalább, hogy elmondhassa a vélenényét? A párod még nem nőtt fel a gyerekvállaláshoz, csak azért ment vissza hozzád, mert attól fél, hogy mások mit fognak gondolni róla, ha terhesen ott hagy. Mennyivel lesz jobb, ha szülés után hagy el? Egyértelmű, hogy ne. szeretne veled lenni, csak most örlődik a gyerektartás miatt is valószínű, hogy 21 évesen így megszívja egy életen át.
Elbeszélgettetek a gyerektémáról előtte nem poénosan?
Ennél csak rosszabb lesz. 38,5 N
Kérdező, ugye az megvan, hogy nem az apja csinált neked gyereket!? Ez most hogy jött ide???
20 éve teljesen másmilyen világ volt mint most. Más volt minden.
Mint mondtam a kérdésed borzaszó naív. 21 évesen pont azt csinálja amit csinálnia kell. "Császkál a haverokkal". Nincs felkészülve hogy gyereket neveljen. És teljes joggal.
Ez az "összeiratkozás" meg valóban valami határon túli dolog lehet.
De ha te tényleg magyar nyelv és irodalom -zene tanár vagy akkor bacott mélyen van a közoktatás szintje , legyen az bármilyen ország is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!