Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy mondjam meg neki, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam meg neki, hogy fogynia kell, ha bárhogy mondtam, nem hallgatott rám?

Figyelt kérdés

Amikor megismertem sem volt vékony, de azóta (több, mint egy év) kb 20 kilót hízott.

Nagyon sokszor mondtam neki, hogy fogyjon, mert nem egészséges ez, eléggé túlsúlyos. Mindig azt mondja, hogy jójó, és látszik, hogy őt is zavarja, mégsem változtat.

Az elmúlt időben látványosan hízott, és ez nekem egyre kevésbé tetszik. Tudok hozzá vonzódni, de kevésbé.

Viszont ha ezt megmondom neki, az olyan, mintha választás elé kényszeríteném, hogy velem marad és lefogy, vagy elhagyom. Amire nem tudom, hogy képes lennék e, de ha egyszer ő lesz a gyerekeim apja, akkor nem akarom, hogy szívroham vigye el 50 évesen.

Közben pedig annyira szeretem és borzasztoan aggódok érte, de ő azt mondja, hogy ez az ő baja, majd foglalkozik vele ő, de nem tesz SEMMIT, még egy orvoshoz sem képes elmenni.

Mit kéne csinálnom, hogyan hassak rá? Annyiszor próbáltam már. És nagyon nem szeretném megbántani.

Még az sem érdekli, hogy ez milyen betegségekkel járhat, mert makacs.

2021. jan. 5. 10:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
97%

Mivel bántod meg? Azzal, hogy közlöd a nyilvánvalót?

Megmondod, egyre kevésbé tálalod vonzónak. Nem akarod megbántani, de ennek így nem lesz jó vége.

Ha erre se lép semmit, akkor vagy elfogadod, hogy évi 5-10 kilót hízik, vagy elhagyod.

Előtted milyen alkata volt? Sose volt túlsúlyos?

2021. jan. 5. 11:40
 12/25 anonim ***** válasza:
69%

- Ha stresszes helyzetek miatt van kényszerevése, akkor váltson munkahelyet. - Ha nem bír magán uralkodni, mert mindig éhes, akkor fogyasszon laktató, de nem hizlaló ételeket.

- Ha sok kalóriadús ételt vagy nyalánkságokat fogyaszt, akkor ezeket ne fogyassza, ill. csak gyéren.

Ennyit megtehet a szerelmedért, de ha nem teszi, akkor neked kell dönteni, vele, vagy nélküle alapon.

2021. jan. 5. 11:41
 13/25 A kérdező kommentje:

De, mindig is az volt. Valami betegség áll a hátterében, de orvos nélkül nehéz megmondani, hogy mi az.

Jobban aggódom érte, mint ő magáért:(

2021. jan. 5. 11:41
 14/25 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem semmi nem fog hatni ra. Pontosabban egy tragedia az, ami kirangathatna a kenyelmes tespedesbol. A tulsuly egyszerre igenytelenseg (nem erdekli hogyan nez ki), meg akaratgyengeseg (nem kepes megallni eves kozben). Hiaba takaroznak joval tobben a betegseggel, mint ahanyan valoban betegek, a matek nem csal. Ha tobb a felhasznalt kaloria, mint a bevitt, akkor csokkenni fog a testsuly. Meg sosem fordult elo, hogy elhizott hajotorottet talaltak volna. Mind csontsovany volt, akarmilyen betegsegben is szenvedett. Na igen, az eletmodvaltas sokaknak komfortzonan kivuli. Sima keresre nem szoktak az emberek kilepni belole. Ha elhagyod, akkor viszont kenytelen lesz o is valtoztatni, ha szeretne parkapcsolatot valaha is. Olyankor mar olyat is bevallal ember, amit korabban nem. Belso motivacio nelkul mondhatsz neki, amit akarsz.
2021. jan. 5. 11:45
 15/25 anonim ***** válasza:
18%

Akinél a pajzsmirigyével vannak a bajok, az nem tud lefogyni (lásd a tévéből Fides Kata szexuálpszichológust és másokat kevésbé ennyire ismert betegeket).

HA EZ ÁLL FENN, akkor a fiúd nem tehet róla és soha nem fog lefogyni.

2021. jan. 5. 11:47
 16/25 anonim ***** válasza:
62%
15-os. Persze. Aztan kiderul, hogyha megkapargatjuk a felszint, hogy soha nem sportolt. Nem jar konditerembe, nem kovet semmi dietat. Ennyi mar pont eleg az emberek tobbsegenek, hogy elhizzon betegseg nelkul is. Aki beteg, azoknak meg a fentiek kotelezoek lennenek. Tippeljek? Semmit nem csinal. Ez a baj, a hozzaallas, nem pedig a betegseg.
2021. jan. 5. 11:56
 17/25 anonim ***** válasza:
89%
A kérdező betegségre is gyanakszik, ill. utalást tett. Én csupán csak egyes-egyedül erre írtam, amit a #15-ben írtam.
2021. jan. 5. 12:01
 18/25 anonim ***** válasza:
98%

Fogyni sajnos nem könnyű ezt tanúsítom, de az is igaz, ha nagyon akarsz és fontos neked a másik, akkor megpróbálod. Nálunk én híztam meg a kapcsolatunkban jobban, nő létemre, nekem is mondta a párom, hogy szeretné ha olyan vékony lennék mint régen, és próbáljak lefogyni, segít amiben tud. Bár mi már együtt lakunk így könnyebben meg tudjuk oldani a diétás kajákat, nálatok emiatt sajnos nehezebb.

Valahogy a párodnak kellene megértenie, hogy összeszorított fogakkal, lemondással, de meg kell próbálnia. Gondolom neki sem tetszene ha te meghíznál, engem többek között ez is ösztönzött, na meg az, hogy szeretnék évek múlva is tetszeni a páromnak. Az egy dolog hogy szeret a másik, de ha egy idő után nem kíván, sajnos nagyon rá tudja nyomni a bélyegét egy kapcsolatra.

Valahogy ezt kellene megértetned vele. Bár igaz, ha ő nem akarja megérteni és nem tesz érte, akkor tehetsz te bármit. A mozgás mellett a diéta lenne nagyon-nagyon fontos, hisz hiába mozog ha utána megesz egy tábla csokit.

2021. jan. 5. 12:17
 19/25 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát,kedvesek vagytok.

Mindenképp beszélek vele, bár nagyon nem szeretném választás elé kényszeríteni, de igazatok van, hogy én tudnám őt motiválni. Aztán az ő döntése lesz, hogy neki megeri- e ez a sok erőbefektetés, hogy velem lehessen. (vagy amúgy ha akárki mással lenne)

2021. jan. 5. 12:38
 20/25 anonim ***** válasza:
96%

Nekem a ex-barátnőm volt anno ilyen.

A pajzsmirigyével volt a gond. Meghízott nagyon durván. Már nem bírtam ott hagytam. (viszont nem csak emiatt mert attől jóval nagyobb bajok is voltak)

5 év eltelt de azóta is ugyan olyan kövér. Orvosi értelemben is egészségtelen kategória. Egy sétára nem tudtam rávenni hogy tegyen az ügy érdekében nemhogy orvos... Később talált magának egy szintúgy kövér férfit. Most azzal van :D

2021. jan. 5. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!