Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az hogy van, hogy a nő legyen erős és független, de azért a férfi intézzen el mindent?
Nőktől egyre többször hallom a sirámot, hogy megint nem intézte el a párjuk a szerelőt, a banki ügyeket, a lakásfelújítást, kertfelásást stb., vagyis mindent, amit egyébként valóban a férfinek kell, mondom ezt férfiként. Ezek férfi feladatok. De akkor kellenek, hogy legyenek női melók is, mint teszem azt főzés, mosás, bevásárlás, pelenkázás.
A felsorolt összes dolgot meg tudja oldani persze férfi és nő is egyaránt, de a hatékonyság terén óriási a különbség. Mégis, a nők a női feladatokra húzzáka szájukat, megpróbálják rabszolgamunkának beállítani őket, és próbálnak mindent a férfire taksálni.
Na de hogyan lesz így ebből önállóság, erő és függetlenség??
Nem intézte el a szerelőt? Ez munka, hogy telefonál egyet a férje annak, aki pénzért dolgozik és közösen fizetik ki? Ennyi erővel akkor az ételrendelés, a bejárónő hívása az női munka, amit ketten fizetnek ki?
Kicsit fogalomzavarban élsz. Attól, hogy nem csak a nő van kizsigerelve, hogy mindent ő csináljon, még nem lesz kevésbé független.
Mert akkor ezek szerint csak az az igazi férfi, aki eltartja a családot, kiszolgálja a feleségét, neveli a gyerekeket és mindent egyedül csinál otthon. Vagy mégsem?
Tipikus "férfi" feladatok elég ritkán adódnak. Ha elromlik valami, ha össze kell szerelni egy polcot stb. Lakásfelújítás több évente egyszer, ha van. Ez mondjuk évente 3-4 alkalom (és speciel egy bútor összeszerelésében segítek a páromnak, mert ketten egyszerűbb és könnyebb). A paeokjo része ráadásul lakásban lakik, szóval sem füvet nyírni, sem kertet ásni nem kell. Ezzel szemben a "női" feladatok mindennaposak (főzés, mosás, teregetés, takarítás stb).
Ez hol lenne igazságos, már bocs? Én is dolgozom havi 220 órát, meg többet, mint a párom, szóval nem fogom egyedül vinni a háztartást. Ő is itt lakik, ő is eszik, neki is kell tiszta ruha stb.
A banki ügyintézés meg a szerelő kihívása pedig nem férfi munka, ezt egy felnőtt emberek meg kell tudni oldani legyen akár nő, akár férfi.
"én leszek az aki 18 évente egyszer kihív egy szobafestőt, szóval a nő dolga minden egyes nap főzni, mosni, takarítani, gyereket nevelni."
Na ez így nem megy.
Ezeket is csak elméletben intézitek😅
Az meg mégis mi, hogy szerelőt hívsz? A tradicionális szereped szerint értened kéne a dolgok megjavitásához, nem? Ez kb olyan mintha egy nő azzal büszkélkedne hogy milyen profi kajarendelésben.
Utolsó: nem vagyok áldozat. Volt annyi eszem, hogy olyan pertnert válasszak, aki hasonlóan gondolkodik, mint én. A páromnak eszébe sem jut, hogy minden házimunkát nekem kellene csinálni azért, mert ő évente egyszer összeszerel egy bútort, meg fel tud hívni egy szerelőt.
Amikor neki nem volt munkája, mindent megcsinált otthon. Mosott, takarított, WC-t pucolt. Mikor én voltam otthon, ő dolgozott, akkor meg értelem szerűen én vittem a háztartást.
Az egyetlen dolog, amit nem csinál, az a főzés, úgyhogy az marad nekem. Cserébe én meg utalok vezetni, így az általában az ő feladata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!