Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mihez kezdjek? El akarja venni tőlem a kisbabam.
Nagyon szeretem a párom és én vele képzeltem el az életemet.
Sajnos azonban O kiszeretett belőlem és már csak azért "vigyáz rám " mert azt várja hogy megszülessen a baba ( két három héten belül ) és elvehesse tőlem.
Nem akar tőle tiltani meg ilyenek de azt akarja hogy külön éljünk, övé legyen alapból a gyerek és én legyek az aki járkál, hogy láthassa.
Nekem ez a baba a mindenem. Csoda, hogy lehetett. Beteg vagyok és a terhesség is rettenetesen nehéz volt, veszélyeztett vagyok. O a mindenem és el akarja venni tőlem.
Van egy családi házam, neki hiteles emeleti pici lakása van, az enyém hatalmas. Sajnos azonban bevetelem nincs és amikor megszületik sem fogok tudni elmenni vagyis tudnék ugye dolgozni így kb nem tudnánk nélküle életben maradni, erre alapozva egyből neki ítélne a bíróság.
Most azon vagyok, hogy eladjam a házat és a volt párommal a pénzt megfelezve lépni tudjak, de sajnos ez nem tudom mikor sikerül.
Ez a másik fele. Ha sikerül is újabb házat vennem és lenne pénzem rendesen akkor is arra akar hivatkozni, hogy nálam nincs biztonságban a gyerek mert sajnos tudja, hogy a volt párom hogy viselkedett velem és valóban veszelyes volt rám nézve. Erre hivatkozva, hogy bármikor megkereshet ( bár esze ágában sincs ) félek hogy a bíróság elveszi tőlem a kisbabám.
Mit tudnék tenni ?
Mondd meg bátran neki, hogy majd találkoztok a bíróságnál, egy nagy vigyor kíséretében és kérj segítséget a kiköltözéshez. :)
Meg fogsz lepődni, hogy ezek után ő fog itt parázni :D
Először is kapod a GyES-t, majd GYED-et.
Másodszor a havi egymillióból szépen kapod a 20%-át havonta.
A bíró láthatást fog neki megítélni, amit te mindig valaki tanú jelenlétében fogsz neki biztosítani.
Csecsemőt nem viheti magához.
.
Tehát nyugi!
Te pedig gondoskodó, jó anya leszel, aki mindent megad a kicsinek.
Nem zárod el a nagyszülőket és őket sem a gyerektől,
kapnak havi látogatási időt, de NEM VIHETIK EL.
Soha ne marad velük kettesben.
Időt egyeztetni sms-ben és emailben. Mindig legyen ott veled
valaki tanúnak, n e legyél kiszolgáltatva.
.
Minden kiadásodról őrizd meg a számlákat!!!!
.
Tartsd a gyermekorvosoddal a kapcsolatot rendszeresen.
.
Csak kísérő rokonnal vidd a kicsit levegőzni.
.
NE PÁNIKOLJ!
Nincs az a lefizetett bíró sem, aki neki ítélné a gyereket.
Főleg, ha állapotosan ő hagyott el téged!
23-as vagyok
Ja!
És majd kimaradt: AZONNAL FORDULJ A CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLATHOZ!
MOST!
Mondj el mindent részletesen!
Kérj jogi segítséget!
.
Jelentsd fel a rendőrségen, hogy mivel fenyeget!!!
Ha nem nyomoznak, nem lépnek, akkor is nyoma lesz, iktatva lesz.
.
KISZOLGÁLTATOTTNAK ÉRZED MAGAD, és ezt akarja sulykolni,
hogy nélküle semmi vagy, senki vagy, nem tudod a picit
eltartani, felnevelni.
Nem igaz!
A GYES mellé kérhetsz még segélyt, plusz havi 200-250 ezer
gyerektartást.
Közben otthon végezhető munkát keresel!
MOST!
.
Ne engedd, hogy részt vegyen a szülésen!!!!
.
Jelentsd fel zsarolásért, hogy lelkileg akar nyomást helyezni rád,
miközben néhány hét múlva születik meg a kisbabád!
.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Megnyugodtam kicsit. Bár azt olvastam, hogy már 50-50% ban ítélik az apának-anyanak a gyereket, de egy újszülött valóban teljesen más.
A bírósághoz gondolom nekem is kell ügyvéd, akit most nem tudok kifizetni. Van ilyenkor lehetőség ingyenes ügyvédet kérni ? Vagy ilyen helyzetben ez nem opció ?
Folyamatosan keresem az otthonról végezhető munkákat, csak még azt nem tudom mennyi idő múlva leszek képes otthonról dolgozni egy pici mellől aki valóban 3 óránként eszik stb.
Ne keress semmit basdsza meg... A baba TIÉD. Mit nen tudsz ebből felfogni???? Te szülod meg, a te testéből val. NNincs semmi és senki ki elvehetné tőled!!! Ha a kukábol szedsz össze kaját, ha táncolsz a metróban, nem lényeg. Ha normális nő vagy, senkit nem érdekel. Te vagy a gyermek édesaanyja. És ennyi. Hogy ki sz apa, azt esetleg tudod, esetleg elmondid, ha akarod.. Itt neked van elsőbbséged. Az apa kiléte lehet ismeretlen. Akit te mondasz, jelölsz meg az lesz, ha nem támadja.
Na és igen, szálljunk le földre. Mi lesz a baba neve???? Hm?... Apuka a férjed? Vagy ha nem, tett apasági nyilatkozatot?
28-as, azért ne essünk át a ló túloldalára! Nem csak az ő testéből van, az apa 50%-as is ott van a génjeiben, ráadásul nagyon sok esetben az apa is lehet ugyanolyan jó vagy akár jobb szülő is, mint az anya. Csak hogy ne általánosítsunk. Nyilván az újszülött természetes, civilizálatlan körülmények között teljesen az anyjára van utalva és anyatej nélkül a napjai meg vannak számlálva, de ezek közt a természetes körülmények közt van egy apa, aki gondoskodik az anyáról, amíg az a gyermekükkel tud csak törődni. Mind az állatvilágban és mind az ősemberi közösségben ennek így kellett lennie. Nem pártolom sem azt a hozzáállást, ami meg akarja fosztani a szülői szerepétől az apákat, csak azért, mert férfiak, sem azt, hogy valaki el akarja venni az édesanyától ugyanezen jogokat és azt hiszi, a pénzével mindez megoldható, megvásárolható. Felháborító mindkét hozzáállás!
Kérdező, a 27-es kommentedre reagálva, ha a szoptatást jól csinálod, az első 3 hónapban még WC-re kimenni is alig lesz időd, nemhogy dolgozni. És az újszülött nem 3 óránként fog enni, ezt felejtsd el, ez szépen el tudja apasztani a nők tejét. Amikor egy újszülött enni akar, ennie kell. Ha egész nap enni akar, akkor egész nap ennie kell. Ez nálunk kb. úgy nézett ki, hogy felébredt, sírt a mellem után, aztán szopizott olyan 1,5-3 órán keresztül. Non-stop. Aztán aludt egy órát vagy 3-4-et, felkelt és szopizott a következő 4-5 órán keresztül. Az biztos, hogy mindig az első 1,5 órában szopizott a legintenzívebben, de soha nem korlátoztam, egy újszülött még jobban tudja, mennyire van szüksége és mennyi idő alatt képes azt meginni. Ráadásul ez a folyamatos inger szükséges a mellnek ahhoz, hogy bőségesen termelje a tejet. Nyilván lelkileg is szükséges ez az összebújás és nem feltétlen csak táplálkozásból áll a mellen töltött 4-5 óra. Sok nő támadja ezt az igény szerinti szoptatást, mert ők nem így csinálták. Rendszerint akik nem így csinálták, nem is tudták pár hónapnál tovább szoptatni az újszülöttjüket. Nem számít, hogy hajnali van vagy még csak egy óra telt el a szoptatás óta, ha a baba szopni akar, akkor mellre kell tenni, ha a tejtermelést fent akarod tartani. Amikor a 3. hónapot betölti a baba, akkor már át lehet állni, sőt, érdemes is lehet átállni a 3 óránként való szoptatásra, mert a babák ekkor kezdenek a 100%-os ösztönlényből érdeklődő kis emberkévé válni és az én gyerekem ekkoriban már simán elfeledkezett az evésről, ha volt számára érdekesebb esemény. Én rendületlenül igény szerint akartam őt szoptatni még ekkor is, és nem vettem azonnal észre, hogy már nem jelzi olyan megbízhatóan, hogy éhes, mert minden mással el vagyunk foglalva. 4-5 óra is kimaradt 2 szoptatás között, mert csak az ő jelzéseit figyeltem és mire észbekaptam, hogy nem hízik eléggé és aluszékonnyá vált, már majdnem késő volt és majdnem elapadt a tejem. Jobb lett volna, ha 3 hónapos kora után már órához igazítom a szoptatásokat és nem arra várok, hogy mikor jut eszébe, hogy éhes. Minden gyerek más, ez az én sztorim, de újszülött esetén a 3 óránkénti etetéssel nem értek egyet, maximum annyiban, hogy az elején ennyi a minimum amilyen gyakorisággal mellre kell tenni egy babát, mert egy újszülött akár a gyengeségtől is lehet aluszékony és nem biztos, hogy magától felébred enni. Amúgy jobb itt az állatvilághoz igazodni, ahol az anya éjjel-nappal elérhető közelségben van az újszülöttjei számára, a mellén alszanak a kölykei és soha nem korlátozza a szopás utáni igényeiket, kivéve akkor, amikor elkezdenek fogzani és kellemetlenné válik számára, ekkor elkezdődik egy természetes leválási folyamat. Addig viszont a kicsik a mellén alszanak, a melle közelében vannak éjjel-nappal. Nem nyomják el a természetes szopás utáni igényeiket szopogatós cumival, az édesanya melle bármikor elérhető, ami persze nálunk embereknél az öltözék miatt sem tud megvalósulni, de ha az újszülött igényeit figyeli egy édesanya, mindig tudja, mikor kell azt a babát mellre tenni. Nem szabad ezt bekorlátozni, teljesen mindegy, hogy védőnő vagy gyerekorvos mit tanácsol, mert persze egyre több köztük a felvilágosult, mert már kezdik felfedezni, amit a leglenézettebb, legutolsóbb állat is jobban tud nálunk, de még mindig van, aki szerint éjszaka ne szopjon egy csecsemő és hasonló hülyeségeket állít. Ha nem az ösztöneidre hallgatsz, hanem rájuk, akkor el fog apadni a tejed idő előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!