Macskatartó kismamák, kisbabás anyukák, mihez kezdjek a macskaszőrrel? Érdemes megnyírni a macskát?
Lányoméknál hamarabb volt a cica, majd aztán jött 1-2 év után a baba. Nem tudtak mit kezdeni a macskával, hozzájuk nőtt.Ők nem a szőrtől féltek elsősorban, sziámi cica, valóban tele a lakás a szőrével, hiába porszívóznak, hanem attól, hogy kíváncsi, bújós, és netán a baba is érdekli majd. Én a Nők Lapjában olvastam egyszer egy kétoldalas cikket, milyen problémák, tragédiák történhetnek kisgyerekekkel, amire a szülők nem is gondolnak. Emlékszem egyre: az anya kitette levegőzni az újszülöttet a mélykocsiban, időnként ránézett. Aztán kiment érte, s egy nagy rusnya macska ült a baba mellén, száján, a novemberi hidegben oda húzódott melegedni.Megfulladt a csecsemő.Szóval féltünk, hogy ha a babaszobába besurranna, biztos ott kötne ki a csecsemő körül, így csináltattunk szakemberrel egy szép hálóajtót,mágneszárral, amin ugye át lehetett látni, de a macsek nem mehetett be. Pedig sokszor ott ült előtte, és nyávogott. Az ajtó addig szolgált, míg a csúszó-mászó gyermeket is bent tartotta a szobájában, ha a mama főzött.
Visszatérve a szőrre - beleszületett. Megszokhatta. Ha vendég megy hozzájuk, az arra érzékeny 10 perc múlva tüsszög, bedagad az arca. Itt a kicsinek akkor kezd folyni az orra, ha bemegy az óvodai közösségbe.Tehát egész nyáron, míg otthon van, nem szipog. Nálunk is van macska, ráadásul kinti-benti, tehát itt is szőrös lakás fogadja, bár ha jön, porszívózunk ezerrel.
Nekem azért van lelkifurdalásom, és ha ez a macskánk elhagy bennünket, soha többé nem fogok benti macskát, kutyát tartani, de a lányomék sem - egyelőre ezt mondják:)
Ha megnyírod a macskát akkor is ugyanúgy fog hullani a szőre neki... Vedléskor érdemes naponta 2x 30 percet fésülni a megfelelő fésűvel (one all systems). Egy hét alatt kivégezhető a vedlés.
Nekem nincs gyerkőcöm, de így is naponta porszívózok kétszer 3 cica mellett!
Két véglet van, ha a pici sírni fog a cica oda sem akar majd menni... vagy ha a pici sír, akkor az anya ösztönből fakadóan, oda fog menni dorombolni hozzá!
Nagyon szépen hozzá lehet szoktatni a cicát a picihez, és a picit a cicához (nem húzzuk a farkát, a fülét- a későbbiekben) :)
A cicának is meglehet tanítani hogy mit szabad és mit nem majd...! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!