Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szeretem őt, de nem tetszik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretem őt, de nem tetszik a jelleme. Hozzámenjek feleségül?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel lassan 4 éve vagyunk együtt. Mindig is remekül kijöttünk, hasonló az érdeklődési körünk, világnézetünk, hobbijaink, a jövőbeli terveink. Jó a szex, sokat nevetünk, keveset veszekszünk és sohasem bántjuk egymást szándékosan. Kívülről ez egy tökéletes párkapcsolat.

Én mégis a szakításon gondolkodom, már hosszú hónapok óta. Nagyon sokáig tartott rájönnöm, hogy mi az oka a bizonytalanságomnak, és arra jutottam, hogy a jelleme. Végtelenül konfliktuskerülő mindenkivel szemben, nem meri elmondani a véleményét, nem mer szembeszállni másokkal a legapróbb kérdésekben sem. Néha nem tartja be az ígéreteit, ami szerintem egy hatalmas "piros zászló", és nagyon nehezen beszél az érzéseiről, amit valahol megértek, a legtöbb férfi ilyan.

Ő maga is tudja, hogy ezek a hibái, őt is zavarja, ő is szeretne ezen változtatni, de évek óta beszélgetünk erről rendszeresen, és bár sokat változott előnyére, még mindig van hova fejlődnie. Félek, hogy sohasem tud teljesen megváltozni.

Ezt leszámítva szeretem őt, ő is engem, és félek attól is, hogy nála jobbat sohasem találnék.

2020. dec. 3. 10:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem házasodni akkor szabad, ha teljesen biztos vagy benne, hogy ő az, aki mellett le tudod élni az életed boldogságban. Nyilván tenni kell érte, hogy működjön. De ha már most bizonytalan vagy, akkor semmiképp sem szabad osszehazasodni.

Én alig vártam, hogy a páromnak a szemébe mondjam az esküt, és a felesége legyek. Már az eljegyzesunk előtt egy évvel ezt éreztem, hogy ha megkerne a kezem, boldogan, kétségek nélkül mondanék igent. Szerintem ilyen érzésekkel kell oltarhoz állni, nem csupa bizonytalansaggal a szívedben.

Meg változni biztosan nem fog. Felnőtt ember, bizonyos tulajdonsagokkal, és él kezdhet dolgozni magán, de attól az alapszemelyisege ugyanaz marad.

Én is végtelenül konfliktuskerulo vagyok, meg azt is utalom és nehezen viselem, ha körülöttem veszekszenek, nem meg ha velem. Szerintem ez nem ok arra, hogy ne legyen szerethető.

Ha te másmilyen férfit képzelsz magad mellé, akkor ne húzd az idejét. Hosszú hónapok óta így érzel. Hidd el, o sem lenne boldog, ha csak azért mondanál igent, mert már 4 éve együtt vagytok, és nem mert teljes szívedből ezt kívánod.

2020. dec. 3. 11:54
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Jajj végre, mástól is olvasom ezt a kettősséget. Pont ebben vagyok, és sehogy nem akartam megérteni, hogy létezhet ilyen. Jó a kapcsolatunk, szeretjük egymást, de mégis ott van a teljesen másik véglet, hogy sok dolgától meg rosszul vagyok. Csak én nem a házasságon-szakításon gondolkozok, hanem a váláson-életünkvégéigeggyüttvagyunkon.

Viszont nekem ez bő tíz év után jött elő. Tehát ha téged már most zavar, akkor lehet később még komolyabb problémák lesznek belőle.

2020. dec. 3. 11:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

#8, spec épp férj vagyok, nem baj.

A Stadion metróhoz mentünk, akkor támolygott az asszonyhoz egy ilyen aljadék, nem nagyon zavarta, hogy ketten vagyunk.

És nem vertem szét a fejét, meg se öltem.

Szóval nem úgy van az, hogy valaki vagy nyuszi, vagy agresszív.

2020. dec. 3. 12:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha már most ennyire zavar, később ez csak rosszabb lesz. Ne házasodj úgy, hogy nem vagy benne biztos. Azt írtad, hogy ő is tudja, hogy ezek rossz tulajdonságok és már sikerült is változnia, de ez még mindig nem elég. Teljesen biztos nem lesz más, de még fejlődhet, szóval ha neked az már elég, akkor esetleg lehet értelme várni erre, de ha drasztikus változás kéne ahhoz, hogy jónak érezd, akkor csak húzzátok egymás idejét.

Tudni kell kompromisszumot kötni, de ha neked ez ennyire fontos és már most zavar, akkor nem fog menni, később is idegesíteni fog.

2020. dec. 3. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!