Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretem őt, de nem tetszik a jelleme. Hozzámenjek feleségül?
A vőlegényemmel lassan 4 éve vagyunk együtt. Mindig is remekül kijöttünk, hasonló az érdeklődési körünk, világnézetünk, hobbijaink, a jövőbeli terveink. Jó a szex, sokat nevetünk, keveset veszekszünk és sohasem bántjuk egymást szándékosan. Kívülről ez egy tökéletes párkapcsolat.
Én mégis a szakításon gondolkodom, már hosszú hónapok óta. Nagyon sokáig tartott rájönnöm, hogy mi az oka a bizonytalanságomnak, és arra jutottam, hogy a jelleme. Végtelenül konfliktuskerülő mindenkivel szemben, nem meri elmondani a véleményét, nem mer szembeszállni másokkal a legapróbb kérdésekben sem. Néha nem tartja be az ígéreteit, ami szerintem egy hatalmas "piros zászló", és nagyon nehezen beszél az érzéseiről, amit valahol megértek, a legtöbb férfi ilyan.
Ő maga is tudja, hogy ezek a hibái, őt is zavarja, ő is szeretne ezen változtatni, de évek óta beszélgetünk erről rendszeresen, és bár sokat változott előnyére, még mindig van hova fejlődnie. Félek, hogy sohasem tud teljesen megváltozni.
Ezt leszámítva szeretem őt, ő is engem, és félek attól is, hogy nála jobbat sohasem találnék.
Előző barátom ilyen volt. Én beletettem a kapcsolatba, ami tőlem telt, de ő talált egy nálam érdekesebb nőt. Amikor kiderült, ő még akkor is kerülte a konfliktust, hogy jó ez így, nem akarja hogy elmenjek (nem akar változást és kerüli a konfliktust), aztán végül én felálltam. Érdekes, onnantól kezdve az új nőnél már nem kerülte a konfliktust, mert nemet mondani, ki mert állni önmagáért.
Szóval én azt gondolom, hogy a megfelelő ember mellett fejlődik, motiválódik a másik fél. Kölcsönösen természetesen. Én így látatlanul azt gondolom, hogy nem véletlenül gondolkozol a szakításon. Melletted valószínűleg mindig ilyen marad.
Hogyan lehet az, hogy szakítás és házasság között vacilálsz? Ez a két véglet.
Gyenge jellemen akkor tud változtatni, ha sok emberrel érintkezik.
Aha, és akkor mit csinál, ha nagy véletlenül kiderül, hogy az óvónéni rendszeresen bántalmazza a gyerekét?
Vagy ha belédköt egy drogos az utcán?
stb.
"Vagy ha belédköt egy drogos az utcán?"
Jajj, téged biztos nem is enged az Urad ki az utcára egyedül.
Nem került képbe esetleg valaki neked, egy új férfi?
Mert kb ilyenkor szokott megtörténni ez, hogy a jellemhibák zavaróak lesznek.
Egyébként, szerintem ez sok férfira jellemző. Az én párom is ilyen, több mint 10 éve együtt vagyunk. Igazából el kell dönteni,megszoksz vagy megszöksz. Én pl. Nem szeretem a nagyon balhézós férfiakat. Vannak ismerőseim, akik a forgalom közepén szállnak ki az autóból, ha valami "zavarja" egy másik autóssal kapcsolatban. Hát nekem ilyen nem hiányozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!