Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Felmerült egy olyan probléma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felmerült egy olyan probléma a házasságomban, amire bár élénk a fantáziám, nem számítottam, hogy valaha ezzel kell majd szembenéznem. Lenn kifejtem. Mi a meglátásotok?

Figyelt kérdés

Tehát, az egész úgy indult, a kedves párom (ő a férfi, én a nő) örökölt egy házat. Kezdjük ott, hogy én életemben nem hallottam arról a néniről, se a már korábban elhalálozott bácsiról, akiktől örökölte. Ő azért ismerte őket régről, nyilván. Na mármost, a ház maga Bajoroszágban van, az Alpok tövében. De nehogy szép modern, német luxus színvonalú házat képzeljetek, hanem inkább régies, öreges házikót, nagy kerttel. A ház beltere amúgy négyzetméterre nagyobb, mint amiben lakunk, de nagyon hagyományos. Azt el kell ismerni, hogy ahol található, hát az festői táj. Képeslap színvonalú az egész környék. A net ott olyan szar, hogy szinte nincs is. Nekem első gondolatom az volt, hogy el kéne adni, szép summa jönne be vésztartaléknak, esetleg egy szép nyaralásra elmennénk belőle családostul a korona után, és még mindig maradna vésztartaléknak. Ezt gondoltam én. A férjem azonban el volt képedve, hogy én eladnám. Ő egy ideje már ott tart, hogy szeretne ODAKÖLTÖZNI. Ehhez tudni kell, hogy nekem jó némettudásom van, itteni munkámhoz pedig nem kötődöm, ott is tudnék dolgozni pékségben, hotelben, bárhol. A férjem pedig szellemi szabadfoglalkozású, hogy mai kifejezéssel éljek, home office-ban van. Ilyen akadálya nincs a költözésnek, és a férjemnek ez már elég ok a költözésre. Nos, nekem nem. Arra persze nem tud válaszolni, hogy a bajor vityillójában lévő szar nettel hogy akar majd bármit is intézni, pl. kapcsolatot tartani az itteniekkel, filmezni, dolgozni. A gyerekeink nem tudnak németül, angolul tanulnak. Nekik ez egy teljes életváltás lenne. Ha a férjem nem adja el a házat, akkor kézen fekvő lenne bérbe adni, vagy esetleg megtartani nyaralónak. Mondanám, hogy hétvégi ház lenne, de valami 7-800 kilométerre van, tömegközlekedéssel nem megközelíthető, csak kocsival, tehát nem lehet oda hétvégente leruccanni. A gyerekek reakciója a költözése elég vegyes. Egyik menne, mert nem érzi jól magát az osztályában, a másik nem menne, mert hát itt vannak a barátai. A férjem azzal vesztegeti meg a gyerekeket, hogy ha költözünk, akkor végre lehet kutyájuk, olyan fajta, amilyet csak szeretnének.

Én részemről el se gondolkodnék a költözésen, de az is biztos, hogy ha a családom minden tagja menne, akkor nem tiltakoznék. A szüleim azt mondják, menjünk, a legjobb barátnőm azt mondja, ne költözzünk, megbánjuk. A férjem menne, ő ezt a házöröklést sorsfordítónak éli meg, és úgy érzi ennek így kell lennie, hogy mi ott lakjunk azon a szép tájon.

2020. dec. 1. 13:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszekedésképp, de egy normális családban egy normális férj így találta volna: drágám, ez és ez van, mit gondolsz, felmerülhet, mint opció, hogy odaköltözzünk? Nem az, hogy márpedig megyünk és kész. Ez így nem igazságos, ez nem közös döntés. Amúgy meg menne a phaszom. Én nagyon vágyok csendre, vidéki békére, de ott sem ám kolbászból van a kerítés, térerő nélkül meg semmilyen net nincs, hiába írják itt páran, ráadásul egy jeti lenne a szomszédom... Távol mindentől, mindenkitől? Áh... Max tényleg eladni, és venni belőle normálisabb helyen egy nyaralót, vagy tényleg kiadni és megtartani.
2020. dec. 1. 18:06
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem mennék.

Nekem fontos, hogy tudjuk tartani a kapcsolatot a családddal, azért Bajorországból Skype-on keresztül nem az igazi.

Éltem pár évet kint, hazajöttem, ki nem mennék mégegyszer semmilyen szép tájért.

2020. dec. 1. 19:42
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen esetben akár olyan kompromisszum is lehet, hogy megvárjátok amíg a gyerekek felnőnek és ott kezdenék a középiskolát. Vannak olyan középsulik kint amikben az első osztály integráló ezért 5 osztályos. Addig a gyerekek különtanárnál németeznek, kiadjátok a házat.

Egyébként engem is 'kirángattak' a szüleim külföldre gyerekként és azóta is hálás vagyok érte, mert itthon soha a büdös életbe nem szedtem volna fel ilyem nyelvtudást. Az elején lenne persze sírás, hogy hiányoznak a barátok stb, de a gyerekek nagyon hamar bele tudnak szokni egy új környezetbe és 7-800 kmről szinte bármelyik hétvégén haza tudtok jönni. Németországban élő ismerőseim szinte 2-3 havonta járnak haza. Nincs az olyan messze...

2020. dec. 1. 19:44
 24/27 anonim ***** válasza:
49%

Tény, hogy a férjed örökségéből te már pénzt akartál csiholni - még ha csak gondolatban is - ez egyáltalán nem szép.

A férjed viszont felelőtlenül gondolkodik. A többiek már mindent leírtak előttem. Csak úgy durr bele semmiképp nem érdemes kiköltözni. Menjetek ki pár hétre, nézzétek meg hogy működne. De kétlem hogy jól, hiszen magyar fizetésből kint nem lesz jó életszínvonal és az se biztos hogy te kapsz munkát egy istenháta mögötti kis faluban. Én a helyetekben megtartanám hétvégi háznak. Pl nagyon szép lehet egy ilyen helyen, festői környezetben tölteni a karácsonyt. Mármint nem msot a covid idején hanem általában.

2020. dec. 1. 20:06
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Sok okossagot olvashattunk.Én mindenesetre a saját tapasztalatotokra hagyatkoznék.

Innen Magyarországról semmi se derül ki.Innen nem döntenék ilyen kérdésben.

Meg kell kóstolni a kajat ahhoz,hogy tudjam izlik e,vagy nem!

Ennek a megoldása,hogyanja a ti feladatotok.

Ki kell próbálni.Mégpedig úgy,hogy a visszatérés is adott legyen.

Első körben én egy nyaralás formájában tudnam ezt elképzelni.

Menjetek oda,cuccoljatok be,lakjátok pár hetig,járjátok a környéket,nézzétek meg a munkalehetőségeket,a kőzlekedést,az ingatlanárakat sulit,stb.

És legyetek nyitottak,kritikusak is egyben.

2020. dec. 2. 08:30
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Én elhagyatott senkiföldjére nem költöznék, pláne nem külföldön jó net nélkül. Gyerekeimet sem tenném ki ilyennek (akkor nagyszülőket mostantól csak évente látják vagy mi?) A férjed menjen ki nézze meg de ti maradjatok. Esetleg később ha gyerekek nagyobbak és már van valódi véleményük (a kutyát akarok nem az!) akkor el lehet gondolkozni.
2020. dec. 8. 13:42
 27/27 anonim ***** válasza:
Mi lett, kérdező?
2022. febr. 24. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!